اصلاح خواب و تغذیه مناسب نقش اساسی در کنترل استرس‌های بیش از حد در ایام امتحانات دارند

64.jpg - 9.80 kBعضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: استرس‌های شب امتحان دانش‌آموزان و دانشجویان ممکن است ناشی از اختلالات عادتی یا بدنی باشد و معتقدیم که اصلاح سبک زندگی و استفاده از برخی داروهای گیاهی تحت نظر متخصص طب سنتی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

دکتر علیرضا درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: برای کاهش استرس به‌ویژه در ایام امتحانات پایان ترم دانش‌آموزان و دانشجویان رویکرد در طب ایرانی معطوف به اصلاح سبک زندگی به خصوص در حوزه الگوی خواب و وضعیت تغذیه می‌باشد؛ در گام بعدی در صورتی که فرد دچار مشکلات خاص یا به عبارتی سوءمزاج‌های عضوی باشد به درمان آنها اهتمام می‌شود.

وی افزود: کاهش خواب شبانه با مصرف قهوه و نسکافه، خواب نامنظم و غیرپیوسته و همچنین عادات غلط فردی مبنی بر کار در شب و خواب در روز مضر بوده، زیرا در درازمدت موجب افزایش اضطراب و استرس و همچنین کاهش عملکرد مغزی و حافظه‌ای می‌شود.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در خصوص تغذیه در ایام امتحانات پایان ترم، مهمترین توصیه‌های ما پرهیز از پرخوری و درهم‌خوری، رعایت فاصله میان وعده غذایی و خواب، عدم مصرف مواد غذایی تند و تیز و محرک، پرهیز از مصرف انواع فست‌فودها و استفاده از وعده‌های غذایی سبک و مغذی است، خاطرنشان کرد: همچنین استفاده روزانه 5 تا 10 عدد بادام درختی خام در جهت تقویت قوه حافظه و افزایش آرامش توصیه می‌شود.

دکتر درخشان تصریح کرد: استفاده از میوه‌های فصلی همچون سیب، به و گلابی شیرین توصیه می‌شود و در کنار آن استفاده از شربت‌هایی که بر پایه گلاب تهیه می‌شوند نظیر مصرف روزانه یک لیوان شربت گلاب و عسل و زعفران می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ همچنین برخی گیاهان دارویی نظیر گل‌گاوزبان، بادرنجبویه، به‌لیمو و سنبل‌الطیب می‌توانند در کاهش تنش‌ها و اضطراب‌های روحی کمک‌کننده باشند.

وی اضافه کرد: البته این درمان‌ها صرفاً درمان‌های در دسترس خانگی هستند و در صورتی که مشکل فرد در رابطه با استرس‌های امتحانی ریشه‌ای‌تر باشد، ممکن است ناشی از برخی سوءمزاج‌ها بوده و به این افراد توصیه می‌کنیم که به متخصص طب سنتی مراجعه کنند و به هیچ عنوان تحت تأثیر برخی پیام‌های نادرست و آسیب‌آفرین فضای مجازی قرار نگیرند.

متخصص طب ایرانی و مکمل بیان کرد: متأسفانه توصیه‌های غلط روآوردن به سمت دوپینگ و مصرف برخی داروها و مکمل‌ها، برای شب‌های امتحان به اوج خود می‌رسد، غافل از اینكه كه مصرف اندک و موقت برخی از این داروها و مکمل‌ها ممکن است که عوارض شدید و جبران‌ناپذیری برای فرد مصرف‌کننده ایجاد کند.

دکتر درخشان با ذکر این نکته که متأسفانه با توجه به تغییر سبک زندگی مردم در ایام بحران کرونا بسیاری از توصیه‌هایی که صورت می‌گیرد اشتباه و یامخلوط حرف‌های صحیح و غلط بوده است، تأکید کرد: این موضوع در حوزه تخصصی طب ایرانی و مکمل داغ‌تر از سایر تخصص‌ها بوده و خواسته ما از دانش‌آموزان و دانشجویان و همچنین والدین آنان این است که در صورت نیاز، جهت دریافت دستورات صحیح و علمی مبتنی بر طب ایرانی، به یکی از سلامتکده‌ها یا درمانگاه‌های دانشگاهی تخصصی طب سنتی سطح شهر مشهد مراجعه کنند.

 شایان ذکر است که اطلاعات این مراکز بر روی وب‌سایت دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد موجود است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۳