اقدامات معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالی که گذشت

027.jpg - 5.46 kBمعاونت دانشجویی فرهنگی در سالی که گذشت با توجه به شیوع بیماری کرونا و تغییر نحوه ارائه خدمات، اقدامات و برنامه های خود را به نوعی متفاوت از سال های گذشته اجرا کرد. این معاونت با سه مدیریت فرهنگی و فوق برنامه، دانشجویی ، تربیت بدنی و با دو اداره مشاوره و سلامت روان و شورای انضباطی به ارائه خدمات صنفی، رفاهی، فرهنگی و ورزشی می پردازد.

به گزارش وب دا، به مناسب چهل و دومین بهار انقلاب اسلامی، گفتگویی را با دکتر فاطمه محرری معاون دانشجویی فرهنگی این دانشگاه انجام و در جریان اقدامات این حوزه در یک سال اخیر قرار گرفتیم.

فعالیت های مدیریت فرهنگی با وجود پاندمی کرونا متوقف نشد

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مدیریت فرهنگی و فوق برنامه از جمله واحدهایی در معاونت دانشجویی فرهنگی است که علیرغم شیوع بیماری کرونا هیچکدام از فعالیت های آن تعطیل نشده است و فقط شیوه اجرای آن تغییر کرده است.

دکتر فاطمه محرری خاطر نشان کرد: مدیریت فرهنگی در سال گذشته  با تقدیر از مدافعان سلامت بیمارستان های ریفرال و اهدای تندیس مدافعان سلامت و برگزاری کارگاه یک روزه ساحل نجات که با حضور هنرمندان بنام خراسان رضوی برگزار شد و آثار تولید شده به بیمارستانهای سانتر کرونا اهدا شد دوشا دوش سایر واحدهای دانشگاه در مبارزه با بیماری کرونا گام برداشت و در کمیسیون ارتقاء فرهنگی اساتید به اعضای هیأت علمی که در مبارزه با این بحران مشارکت داشته اند تا 5 امتیاز فرهنگی اعطا شد.

وی خاطر نشان کرد: برگزاری بخش دانشگاهی بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت هدهد و کسب مقام هفتم کشور در بین دانشگاه های علوم پزشکی ، میزبانی جشنواره های کشوری امام مهربانی ها، 16 آذر از جنبش تا رسالت و مشارکت در برگزاری کنگره بین المللی سردار سلیمانی نیز از سایر برنامه های این مدیریت بوده است.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مدیریت فرهنگی در راستای همراهی با پویش ملی مبارزه با بیماری کرونا اقدام به تشکیل ستاد دانشجویی کرونا نموده است که رسالت تولید محصولات حفاظتی و محتواهای علمی را با مشارکت دانشجویان بر عهده داشت. همچنین می توان به تولید مستند "وقتی مهربانی همه گیر می شود" با موضوع به تصویر کشیدن اقدامات واحدهای مختلف دانشگاه در مبارزه با بیماری کرونا  ، اشاره کرد.

دکتر محرری، ایجاد مرکز حفظ تلفنی در دانشگاه ، مجمع قرآنیان دانشگاه متشکل از قاریان و حافظان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت، آموزش تواشیح ویژه اساتید و کارکنان ، ختم گروهی قرآن کریم و دوره های آموزشی مجازی سبک زندگی ،ترتیل، قرائت در راستای تقویت روحیه و نشاط معنوی دانشگاهیان با توجه به عدم امکان برگزاری کلاس های حضوری از دیگر اقدامات این مدیریت بود.

برگزاری مسابقات کتابخوانی مجازی در مناسبت های مختلف ، مسابقات پیامکی، همکاری با سامانه 4030 جهت مشاوره به افراد مشکوک به ابتلا به کرونا و طرح اطعام 110خانوارمحروم و توزیع بسته های بهداشتی در آن مناطق در این مدیریت صورت پذیرفت.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد:مدیریت فرهنگی از آنجایی که رسالت اصلی آن فراهم نمودن بستر مساعد برای فعالیت های فرهنگی دانشجویان می باشد در شرایط کنونی با توسعه بسترهای مجازی و فراهم نمودن فضاهای برگزاری دوره های مجازی ، برنامه ها و فعالیت های دانشجویان را در عرصه های فرهنگی حمایت کرده و برگزاری برنامه های تشکل ها و کانونها و انجمن های علمی در بسترهای مجازی از جمله این اقدامات می باشد. همچنین با برگزاری جشنواره نقش قلم در راستای حمایت از محصولات رسانه ای دانشجویان گام برداشته است.

توسعه زیر ساخت ها و بهینه سازی اماکن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حوزه تربیت بدنی با توجه به تعطیلی فعالیت های ورزشی و مسابقات به انجام امور زیرساختی و بهینه سازی اماکن ورزشی در سال گذشته پرداخت که از این جمله تکمیل پروژه سالن تنیس روی میز را می توان نام برد.

دکتر محرری خاطر نشان کرد: با توجه به مجازی شدن ارائه دروس کلاس های درس  تربیت بدنی  یک و دو بصورت مجازی در سامانه ارائه شد. از سایر اقدامات این مدیریت می توان به برگزاری آزمون عملی استخدامی (آمادگی جسمانی و پیکر سنجی) ، شرکت در مسابقات مجازی ورزشهای همگانی قهرمانی کشور طناب زنی – روپایی – آمادگی جسمانی و شرکت در اولین المپیاد دانشجویی کشوری بازی های فکری و رایانه ای در رشته های دوز ؛ دومینو؛ فیفا 21، ای فوتبال وکلش رویال و همچنین میزبانی مسابقات ورزش های همگانی دانشگاه های شمال شرق کشور( منطقه 9 ) بصورت مجازی اشاره کرد.

وی تصریح کرد: در معاونت دانشجویی فرهنگی یکی از بخش هایی که به شدت تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا قرار گرفت مجموعه آبی شهید شادی فر بود از آنجایی که مجموعه های ورزشی به ویژه مجموعه های آبی از اولین مکان هایی بودند که بر اساس پروتکلهای ابلاغی تعطیل شدند، از این فرصت استفاده بهینه شده و در سال گذشته مجموعه آبی شهید شادی فر بهسازی و در قسمت هایی که مورد نیاز بوده است تعمیرات اساسی و بازسازی صورت گرفته است.

ارائه خدمات صنفی دانشجویان با استفاده از شیوه های جدید

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مدیریت دانشجویی از جمله مدیریت هایی بود که به علت شیوع بیماری کرونا بیش از سایر واحدها در سالی که گذشت دستخوش تغییرات شد و ارائه خدمات صنفی رفاهی را با شیوه جدیدی آغاز کرد.

دکتر محرری خاطر نشان کرد: تامین غذا به صورت بسته بندی و با رعایت شرایط بهداشتی برای دانشجویانی که مجوز حضور در مراکز آموزشی درمانی و خوابگاه ها را داشته اند (انتقال به خوابگاهها)و حذف سالاد و سبزیجات و برخی دورچین های همراه غذا  به دلیل شرایط شیوع کرونا و افزایش وعده های میوه در شام ، ارائه منوی غذایی ویژه به دانشجویان مشکوک به ابتلا ساکن درسایت قرنطینه پردیس دانشگاه از جمله اقدامات این مدیریت در بخش تغذیه بوده است .

وی افزود: در سال گذشته 397991 پرس غذا ، 11926 بسته صبحانه روزانه و تعداد 12218 بسته صبحانه هفتگی و 2968 وعده افطاری و سحری و  2249 بسته افطار در ماه مبارک رمضان میان دانشجویان توزیع شده است.

 فعالیت خوابگاه ها با 50 درصد ظرفیت و رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اداره خوابگاه مدیریت دانشجویی با توجه به دستورالعمل های ابلاغی و پروتکل های بهداشتی ، خوابگاه ها را با 50 درصد ظرفیت واقعی اتاق ها دایر کرده و دانشجویانی که از طرف دانشکده ها معرفی شده بودند در خوابگاه ها اسکان داده می شدند.

دکتر محرری خاطر نشان کرد: به علت شرایط کرونایی، تمامی دانشجویان در بدو ورود ملزم به ارائه گواهی سلامت از مراکز بهداشت شهرستان محل سکونت خود بودند. دانشجویان در هر نوبت ورود به خوابگاه تب سنجی شده و سطح اکسیژن خون اندازه گیری می شد، همچنین امکانات بهداشتی اعم از ماسک و وسایل ضدعفونی شخصی و عمومی در اختیار ساکنان خوابگاه قرار داده شد.

وی تصریح کرد: جهت پایش سلامت دانشجویان پزشک مقیم خوابگاه مستقر شد و دانشجویان مشکوک به ابتلا در سایت قرنطینه پردیس خوابگاه ها اسکان داده شدند.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در راستای رعایت دستورالعمل های بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماری، کادر درمان در خوابگاه بیمارستان قائم(عج) اسکان داده شدند.  

دکتر محرری افزود: یکی از مهمترین اقدامات مدیریت دانشجویی در سال گذشته تمهیدات اولیه برای تأسیس خوابگاه 777 نفره دختران  بود که زیر ساخت های آن پایه ریزی شد و مراحل احداث در دست اقدام می باشد.

وی گفت: اداره رفاه مدیریت دانشجویی که وظیفه اعطای وام ها و تسهیلات رفاهی را بر عهده دارد در سال گذشته 4457 وام شامل وام های تحصیلی ، مسکن ، ضروری ، وام ودیعه مسکن عادی و تکمیلی، بنیاد علوی ، ضروری دستیاران و وام شهریه اعطا کرده است. همچنین پرداخت کار دانشجویی به 110 نفر از دانشجویانی که در معاونت دانشجویی فرهنگی به ارائه خدمت می پردازند در این اداره صورت گرفت.

ارائه خدمات مشاوره سلامت روان به صورت  حضوری و غیر حضوری

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اداره مشاوره و سلامت روان معاونت دانشجویی فرهنگی در ایام شیوع کرونا با توجه به وضعیت خاص و غیر منتظره پیش آمده جهت تمامی گروه ها اعم از دانشجویان در مقاطع مختلف، کارکنان شاغل در بخش های کرونا اقدامات شایانی را در سال گذشته ارائه داد.

دکتر محرری خاطر نشان کرد: تدوین پروتکل ویژه مشاوره تلفنی با دانشجویان در روزهای تعطیلی دانشکده ها و خوابگاهها ، ارائه خدمات مشاوره ای حضوری در 677 جلسه با رعایت پروتکلهای بهداشتی ، خدمات مشاوره و روان درمانی به 359دانشجوی دارای پرونده روانشناختی در 609 جلسه ، انجام مشاوره های تلفنی و آنلاین 1190 نفر از دانشجویان، ارائه خدمات آموزشی، مشاوره و روان درمانی (hot line) ویژه دستیاران رشته های داخلی ،عفونی و بیهوشی که در بخش های کرونا مشغول به فعالیت بودند و اعطای کمک هزینه درمانی به رزیدنت های مبتلا از جمله این اقدامات بود.

وی گفت: همچنین پیگیری تلفنی 132 نفر از دانشجویان مشروطی جهت ارزیابی علل افت تحصیلی و اقدامات درمانی لازم ، برگزاری 22 جلسه برخط کارگاههای آموزشی ویژه دانشجویان با مشارکت 960 دانشجو، برگزاری جلسات با مسئولین واحد استاد مشاور به منظور بررسی وضعیت دانشجویان افت تحصیلی و تعیین تکلیف آنها در ایام کرونا ، ارزیابی تلفنی از وضعیت روانشناختی کل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بالغ بر 8500 نفر و  راه اندازی سامانه برگزاری کارگاههای آموزشی روانشناختی بصورت آنلاین از دیگر اقدامات این اداره می باشد. اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه در جهت کاهش آسیب های ناشی از این بحران با انتشار بیش از 107 مقاله ،پادکست و بروشور آموزشی مرتبط با موضوعات پیشگیری از اختلالات روانشناختی ناشی از کرونا و معرفی کتابهای روانشناختی جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی درایام قرنطینه با موضوعات متنوع نیز گام برداشته است.

 

خبرنگار: مریم جعفریان 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۳