لزوم تعامل و مشارکت سازمانها در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه
- بازدید: 45
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر لزوم تعامل و مشارکت سازمانها در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه تاکید کرد.
به گزارش وب دا، دکتر مهدی قلیان در کار گروه پیشگیری از آسیب های روانی، اجتماعی واعتیاد اظهار کرد: حوزه سلامت کشور همگام با سایر سازمانها و نهادها در بحث کاهش آسیب های اجتماعی با توجه به اهداف تخصصی سلامت روانی و اجتماعی فعال بوده و برنامه های این حیطه را دنبال می کند.
وی فعالیت سازمانها و ارگانهای فعال در این مقوله را همچون تکه های پازلی خواند که در کنار هم با همفکری و فعالیت های هدفمند در کاهش آسیب های اجتماعی در منطقه نقش بسزایی را ایفا می کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فعالیت های کاهش آسیب را در شهر مشهد به عنوان یکی از مهمترین کلان شهرهای کشور و با دارا بودن بیش از 50 درصد جمعیت استان را بسیار با اهمیت خواند و گفت: خوشبختانه سازمانهای مختلف در این شهر فعالیت های مطلوبی داشته اند به طوریکه معاونت بهداشت دانشگاه در حاشیه شهر مشهد با بهره برداری از 35 مرکز خدمات جامع سلامت و 70 پایگاه سلامت، فعالیت فرهنگسراهای شهرداری، استقرار پایگاههای نیروی انتظامی و واحدهای آموزشی و فرهنگی آموزش و پرورش و... در این مقوله خدمات خوبی را ارائه می نمایند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست نیز اظهار کرد: رویکرد کنونی معتقد است که آسیب های اجتماعی حاصل شرایطی است که خارج از کنترل افراد قراردارد و نمی توان افراد را به دلیل آسیب یا انحراف شان مورد سرزنش قرارداد .
دکتر ندا اخروی خشونت، ضعف مهارت های زندگی، تکامل کودکی نامناسب ، طلاق، ازدواج نامناسب، افزایش جمعیت بدون برنامه، بیکاری، اعتیاد در خانواده، درمان نشدن بیماری های روانی و ... را از مهمترین عوامل اجتماعی و موثر در ایجاد آسیب های اجتماعی در افراد برشمرد.
وی با اشاره به تنوع و گستردگی آسیب های اجتماعی، بر لزوم اولویت بندی اقدامات پیشگیرانه در این راستا با هدف بهبود سلامت جامعه تاکید نمود.
دکتر اخروی در ادامه با اشاره بر لزوم استفاده بهینه از ظرفیت سازمانهای مختلف در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه بر هماهنگی بین بخشی و درون بخشی، تعیین اولویت ها و تقسیم کاربین دستگاه ها تاکید نمود.
وی رصد مستمر شرایط اجتماعی و آسیب های اجتماعی، تدوین برنامه های اجرایی مناسب، استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود، توجه به سطوح مختلف پیشگیری و استفاده از روش های علمی در تدوین سیاست ها را از مهمترین الزامات تدوین سیاست های اجتماعی در حوزه کنترل وکاهش آسیب های اجتماعی خواند.
نخستین کارگروه پیشگیری از آسیب های روانی، اجتماعی و اعتیاد به دبیری معاونت بهداشت دانشگاه با حضور نمایندگانی از دادسرای انقلاب اسلامی، استانداری خراسان رضوی، اداره کل بهزیستی، اداره کل سازمان ورزش و جوانان استان، شهرداری مشهد، دانشگاه فردوسی، سازمان آموزش و پرورش، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، پلیس مبارزه با مواد مخدر استان و نمایندگانی از مدیریت ها و واحدهای دانشگاه در محل معاونت بهداشت برگزار شد.
خبرنگار: مریم مومن نژاد