مصرف غذاهای شیرین در ماه رمضان غلظت قندخون را به صورت ناگهانی افزایش می دهد

21.jpg - 30.15 kBاستاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  در ماه مبارک رمضان به دلیل روزه داری،  فرد تمایل بیشتری به مصرف غذاهای قندی دارد که می تواند موجب غلظت قند خون فرد و زمینه ساز مشکلاتی برای سلامتی شود.

دکتر محمد صفریان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه رعایت اصول تغذیه در تمام ایام سال از اهمیت بالایی برخوردار است اما در ماه رمضان باید اصول تغذیه سالم برای حفظ سلامتی فرد روزه دار رعایت شود، خاطر نشان کرد: پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شیرین در دو وعده افطار و سحر از اهمیت بالایی در حفظ سلامتی فرد روزه دار برخوردار است.

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه تمایل افراد به مصرف غذاهای شیرین در ماه رمضان یکی از دلایل افزایش وزن در ماه مبارک رمضان است ، عنوان کرد: اگر کسی در وعده افطار از غذاهای چرب و شیرین استفاده کند زمینه را برای غلظت ناگهانی قند خون فراهم می کند از همین رو باید در وعده افطار غذاهای سبک و در فاصله یک تا دو ساعته شام سرو شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: در ماه مبارک رمضان بدن به دلیل کاهش فعالیتها و روزه داری نیاز کمتری به مواد غذایی پیدا می کند اما شاهد هستیم که مردم جامعه بیشتر از گذشته به دنبال جمع آوری مواد غذایی هستند و بنابراین این تصور که به دلیل روزه داری باید بیشتر از روزهای معمول غذا مصرف کنیم کاملا تصور نادرستی است .

وی ادامه داد: باید در ماه مبارک رمضان به میزان 20 درصد مصرف مواد غذایی را کاهش داد و مسئله بعدی در ماه رمضان تهیه نذورات و برگزاری مهمانی ها است که امیدواریم در شرایط کرونایی امروز جامعه، تعداد مهمانی ها کاهش چشمگیری داشته باشد.

دکتر صفریان با بیان اینکه متاسفانه به دلیل اینکه در مهمانی ها غذاهای چرب وشیرین بیشتری سرو می شود و اصولا مردم در مهمانی ها عادت  پر خوری دارند این دورهمی ها به جز زمینه ایجاد شیوع بیماری کرونا موجب افزایش وزن و بیماری فرد را فراهم می آورد، تصریح کرد: برای تهیه ظروف مواد غذایی نذورات نیز متاسفانه ظروف نامناسب استفاده می شود که تحمل حرارت بالا را ندارند و بیماری زا هستند از همین رو استفاده از ظروف مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی گفت: در ایام ماه مبارک رمضان افرادی هستند که به هر دلیل نمی توانند روزه بگیرند اما چون در این ایام تمرکز بر تغذیه روزه داران است، از تغذیه این افراد غافل می شویم و اغلب این افراد هم به لحاظ تغذیه ای جزوه گروه های اسیب پذیر هستند که نیاز به تغذیه مناسب دارند بنابراین اگر در خانواده افرادی هستند که به دلیل بیماری دیابت ، فشار خون ، بیماریهای کلیوی و... نمی توانند روزه بگیرند باید به تغذیه آنها اهمیت ویژه ای داد.

دکتر صفریان بیان کرد: حذف هر یک از دو وعده اصلی در ماه رمضان کار نادرستی است به خصوص سحری ، بهتر است نزدیک به اذان صبح مصرف شود زیرا گرسنگی طولانی مدت می تواند خطرات زیادی را حتی برای افراد غیر بیمار داشته باشد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

جمعه, ۱۲ بهمن ۱۴۰۳