سالمندان در صورت روزه داری باید توجه بیشتری به تغذیه و سلامت خود داشته باشند

50.jpg - 9.44 kBمدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  قدرت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماری ها با افزایش سن و سالمندی کاهش می یابد بنابراین سالمندان اگر روزه می گیرند باید بیش از پیش مراقب سلامت خود باشند.

دکتر زهرا اباصلتی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 لازم است سالمندان سالم برای روزه گرفتن ضمن رعایت  موارد تغذیه ای با پزشک مشورت لازم را انجام دهند، خاطر نشان کرد: علاوه براین کم آبی و کاهش قند خون ممكن است موجب سرگیجه ، از حال رفتن و سقوط شود که برای سالمندان خطر آفرین است.

وی ادامه داد: در دوران سالمندی باید توجه بیشتری به پیشگیری از افت قند خون و کاهش مایعات بدن شود و از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن آب و چای کمرنگ در فاصله افطار تا سحر بهره بگیرند .

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اکثر سالمندان عموما از مشكلات دهان و دندان رنج می برند لذا مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا  شیر کم چرب، برای این افراد توصیه می شود زیرا  می تواند تعادل آب و مواد معدنی را نیز برقرار کند، گفت: سالمندان دارای بیماری های زمینه ای مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی – عروقی، سرطان ها و دیابت بیش از دیگران باید به تغذیه خود اهمیت دهند و روزه داری را منوط به رای و نظر پزشک معالج خود قرار دهند.

دکتر زهرا اباصلتی بیان کرد: نوجواناني كه به سن تكليف رسيده و توان جسمي كامل دارند و به عبارت ديگر وزن و قد متناسب با سن خود را دارند، بر اساس تكليف ديني بايد با رعايت نكات زير روزه كامل بگيرند.

وی با اشاره به اینکه از مصرف زياد مواد قندي و شيرين در وعده سحري اجتناب نمايند چون مصرف اين مواد سبب افت قند خون گرديده و توانايي يادگيري آنها را در طول روز كاهش مي دهد، گفت: نوجواناني كه سال نخست روزه داري را آغاز مي كنند به علت گذراندن دوران رشد به توجهات بيشتري نياز دارند. رعايت تنوع و تعادل در استفاده از تمامي گروه هاي غذايي بسيار مهم و ضروري است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه منابع خوب پروتئيني  مانند انواع گوشت، ماهي، تخم مرغ و حبوبات بايد در برنامه غذايي آنها گنجانده شود، ابراز کرد: حداقل در دو وعده سحر و افطار از دريافت كافي گروه شير و لبنيات در اين افراد مطمئن شويد ؛ نوجوانان علاقه خاصي به خوردن انواع هله هوله ها و مواد غذايي كم ارزش دارند كه فقط پر كننده معده هستند و بخصوص در ايام روزه داري این مواد غذایی نبايد مصرف شوند .

وی گفت:  از منابع غذايي آهن و روي ، ويتامين A و ويتامين 12B از جمله انواع گوشت، حبوبات ، تخم مرغ ، شير و لبنيات ، انواع خشكبار و مغزها كه در رشد و خونسازي نقش دارند، در ايام روزه داري به مقدار كافي مصرف نمايند.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

جمعه, ۱۲ بهمن ۱۴۰۳