گفتگو با فرزندان، نیازمند همدلی، گوش دادن و توجه زیاد است

25.jpg - 9.53 kBمدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: حرف زدن با فرزندان نیازمند همدلی، گوش دادن و توجه زیاد است و در فرزند‌پروری هوشمندانه و مؤثر نیاز است که ارتباط مناسبی با فرزندان خود برقرار کنیم.

دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: گوش دادن صمیمانه به حرف‌های کودکان و نوجوانان راهی برای ابراز محبت به آنان است. فرزندتان، به توجه و علاقه والدین نسبت به حرف‌هایی که می‌زند، نیاز دارد. والدین با نوع گوش دادن به صحبت‌هایش به او نشان می‌دهند که برای آنچه می‌گوید ارزش و احترام قائل می‌شوند. با این کار والدین می‌توانند به دنیای فرزند خود  وارد شوند و بخشی از آن باشند.

وی افزود: به نظر بچه‌ها، والدین معمولاً برای برقراری ارتباط‌ به‌ سخنراني‌، خشم‌، تهديد و توصيه‌هاي‌ اخلاقي‌ متوسل‌ مي‌شوند، در فرزند‌پروری هوشمندانه و مؤثر نیاز است که ارتباط مناسبی با فرزندان خود برقرار کنیم و آن را حفظ نماییم، بدین منظور لازم است وقت کافی برای صحبت با آنها در نظر بگیریم. این موضوع مهم در بسیاری از خانواده‌ها به دلایل مختلف از جمله ساعات طولانی کار یک یا هر 2 والد به فراموشی سپرده می‌شود. نباید همیشه به خود یادآوری کنیم که هدف ما از هر فعالیت شغلی، فراهم کردن شرایط برای یک زندگی مؤفق فردی و خانوادگی است.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه باید با ایجاد شرایط مناسب از فرزندمان بخواهیم پرسش‌هایش را مطرح کند و درباره دیدگاه‌ها، اهداف، علائق و آرزوهای خود صحبت کند، خاطرنشان کرد: برای شروع گفت‌وگو می‌توانیم نظر او را راجع به موضوعات ساده جویا شویم، برای تشویق نوجوان به مطرح کردن تجربه‌های روزمره و همچنین آنچه در ذهن دارد، لازم است به احساسات او احترام بگذاریم و سعی کنیم از زاویه دید او به موضوعات نگاه کنیم.

دکتر اخروی تصریح کرد: زمانی که نسبت به آنچه فرزندمان می‌خواهد بگوید علاقه نشان می‌دهیم او هم سر صحبت را باز می‌کند و حرف‌هایش را راحت‌تر به ما می‌گوید؛ همچنین برای حفظ ارتباط خوب با نوجوان، سعی کنیم همواره نکات مثبت را در او جست‌وجو کرده و رویکرد تشویقی داشته باشیم.

وی با ذکر این نکته که گوش دادن و صحبت کردن 2 جنبه بسیار مهم در برقراري‌ ارتباط‌ مؤثر و محترمانه‌ با نوجوان است، تأکید کرد: برای گوش دادن فعال مهم است که وقتی فرزندمان می‌خواهد با ما صحبت کند فعالیت‌های خود را قطع کنیم، سپس رویمان را به سمت او برگردانیم و با فرزندمان ارتباط چشمی مناسبی داشته باشیم، والدینی که با فرزندشان ارتباط بهتری دارند، علاوه بر این که به دقت به آنها گوش می‌دهند، احساسات فرزندشان را درک و بازگو می‌کنند، احساسات و افکار خود را نیز به درستی بیان می‌کنند.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: تکنیکی که نشان می‌دهد ما به حرف‌های او گوش کرده و درکش می‌کنیم این است که گفته‌های فرزندمان را به شکلی مناسب به او بازگو کنیم، مثلاً فرزندمان می‌گوید دوست دارم فوتبال بازی کنم، اما همان ساعتی که من تمرین فوتبال دارم، تلویزیون فیلم مورد علاقه من را نشان می‌دهد، می‌توانیم بگوییم مثل اینکه انتخاب سختی داری از یک طرف دوست داری فوتبال بازی کنی و از طرف دیگر فیلم تماشا کنی، فکر میکنی چکار می‌شود کرد؟

دکتر اخروی در رابطه با نقش و اهمیت صحبت کردن با فرزندان، گفت: باید توجه داشت که گرفتاری‌های کاری والدین اثر منفی بر آرامش و رابطه صمیمی بین اعضای خانواده نداشته باشد، والدین  بایستی سعی کنند هرروز حداقل دقایقی را برای گفت‌وگو با هریک از فرزندان اختصاص دهند، از فرزندمان بخواهیم راجع به دیدگاه‌ها، اهداف، علایق و آرزوهای خود صحبت کند.

وی افزود: برای شروع می‌توانیم نظر او در مورد موضوعات ساده جویا شویم،گاهی نوجوان احساس می‌کند از مهارت کافی برای صحبت کردن برخوردار نیست، پس سعی می‌کند کمتر صحبت کند، او اعتماد به نفس کافی برای صحبت کردن و ابراز عقیده ندارد، اینجا وظیفه والدین است که با ایجاد فضای امن و محبت آمیز او را به بیان نظراتش تشویق کنند توصیه می‌شود.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با تأکید بر اینکه به جای نصیحت و موعظه باید احساسات فرزندانمان را درك كنيم و به آنها احترام بگذاريم، گفت: هنگامی که فرزندمان از آموزگار سخت‌گیرش شکایت دارد گفتن این که "این سخت‌گیری به نفع خود شما است" ارتباط را خراب و قطع می‌کند و به جای آن می‌توان با گفتن جملاتی مثل "می‌فهمم که از دست معلمت ناراحت هستی"، "بگذار بیشتر در مورد این موضوع صحبت کنیم"، ارتباط را ادامه داده و با پرسش و پاسخ‌های مناسب بحث را طوری هدایت کنیم که خودش به این نتیجه برسد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۱۳ بهمن ۱۴۰۳