راه اندازی آزمایش شناسایی ویروس کرونا هندی – دلتا، در آزمایشگاه مرجع ویروس شناسی بیمارستان امام رضا(ع)
- بازدید: 273
دانشيار ويروس شناسي و مسئول فني آزمايشگاه رفرانس كرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راه اندازی آزمایش شناسایی ویروس کرونا هندی – دلتا، در آزمایشگاه مرجع ویروس شناسی بیمارستان امام رضا(ع) خبر داد.
دکتر سعید عامل جامه دار در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: آزمایش های مربوط به شناسایی واریانت های مختلف ویروس کرونا( انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیلی و هندی) مربوط به بیماران بستری در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین برخی از بیماران مراجعه کننده سرپایی در این مرکز انجام می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بررسی های اولیه بر روی نمونه های آزمایشگاهی نشان می دهد که متاسفانه حدود 38 درصد نمونه ها واریانت هندی است تاکید کرد: برای تایید نهایی واریانتهای مختلف و جهش های کرونا لازم است، آزمایشگاه مرجع تهران نیز با روشهایی به بررسی موضوع بپردازد که در این رابطه اقدامات لازم انجام شده است.
دکتر عامل جامه دار با بیان اینکه ویروس کرونای هندی- دلتا، واریانت بسیار مسری ویروس کووید-19 است که برای نخستین بار در هند شناسایی شد و در حال حاضر در حال تبدیل شدن به واریانت اصلی بیماری در سراسر جهان است افزود: این واریانت در مقایسه با ویروس اصلی کووید-19 حدود 15 جهش پیدا کرده است که سه نوع از آنها، جهش های بسیار مهمی است که در افزایش میزان انتقال ویروس موثر هستند. همچنین به نظر می رسد باعث شده ویروس بتواند تا حدودی از سیستم ایمنی فرار کند.
مسئول فني ازمايشگاه رفرانس كرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه واریانت هندی ویروس کووید-19 می تواند نسبت به سایر انواع ویروس مسری تر باشد اظهار کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی که پیش از این نیز در کنترل شیوع ویروس موثر بوده اند از جمله استفاده از ماسک،رعایت فاصله اجتماعی، اجتناب از دورهمی ها و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کنترل واریانت هندی نیز موثر خواهد بود و در صورت رعایت دستورالعمل ها می توان شیوع این ویروس را خیلی سریع تحت کنترل درآورد.
دکتر عامل جامه دار در خصوص اهمیت رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط افراد واکسینه شده خاطر نشان کرد: نکته قابل توجه این است که هیچ واکسنی وجود ندارد که 100 درصد از ورود ویروس به بدن جلوگیری کند اما در صورت ابتلای فرد واکسینه شده به ویروس، خطر بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و میزان مرگ را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد بنابراین نه تنها افرادی که واکسینه شده اند قابلیت آلوده شدن را دارند بلکه در صورت آلوده شدن همچنان می توانند ویروس را به دیگران انتقال دهند.