رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اختصاص سرانه عادلانه در تمامی سطوح از نیازهای استان خراسان رضوی است
- بازدید: 108
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اختصاص سرانه عادلانه در تمامی سطوح را از نیازهای مهم حوزه بهداشت و درمان در استان خراسان رضوی برشمرد.
به گزارش وب دا، دکتر سید محمد حسین بحرینی در نخستین نشست ویدئو کنفرانس با وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کلان منطقه 9 کشور شامل سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی با هشت میلیون و 710 هزار جمعیت است اظهار کرد: از این تعداد شش میلیون و 800 هزار نفر در استان خراسان رضوی ساکن هستند که 5 میلیون و 200 هزار نفر از این جمعیت زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
وی با بیان اینکه مشهد مقدس علاوه بر دارا بودن بیشترین تعداد جمعیت منطقه، با مسئله حاشیه نشینی یک میلیون و 300 هزار نفری و حضور 400 هزار اتباع خارجی روبروست خاطر نشان کرد: سالانه بیش از 30 میلیون زائر بارگاه منور رضوی نیز وارد استان خراسان رضوی به ویژه مشهد مقدس می شوند که در توزیع سرانه های بهداشتی و درمانی این موضوع مورد توجه قرار نمی گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن قدردانی از تمام حمایت ها و اقدامات موثر انجام شده در راستای توسعه زیر ساخت های بهداشتی و درمانی، خواستار توزیع عادلانه سرانه سلامت در تمامی سطوح شد.
دکتر بحرینی با بیان اینکه مرز دوغارون یکی از مناطق مهم اقتصادی کشور به شمار می رود که در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقع شده است اظهار کرد: به منظور کنترل بیش از پیش بهداشتی این منطقه لازم است زیر ساخت های مورد نیاز ان تقویت شود.
توزیع گسترده واکسن کووید 19 از هفته آینده
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست گفت: تنها راه حلی که می تواند کرونا را مدیریت کند، واکسیناسیون است و این یک تجربه جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نیست.
دکتر بهرام عین اللهی خاطر نشان کرد: ما هم اکنون در یک پیچ تاریخی قرار گرفتیم که در تاریخ کشورها بی نظیر بوده و معضلی جهانی محسوب می شود، اما جا دارد از کادر پرتلاش نظام سلامت که در این روزها حماسه آفریدند نیز قدردانی کنم.
وی افزود: تنها راه حلی که می تواند کرونا را مدیریت کند واکسیناسیون است. این یک تجربه جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نیست. در کشورهایی که واکسیناسیون انجام دادند، مرگ و میر کنترل شده است. البته واکسیناسیون به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست؛ بلکه به معنای کاهش شدت عوارض بیماری است. راه حل اساسی کنترل کرونا واکسن است که دولت در این زمینه با تمام قدرت و انرژی کار می کند تا واکسیناسیون با سرعت انجام شود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: باید کاری کنیم که مردم رضایت داشته باشند و اینکه مردم در صف های طولانی منتظر بمانند، قابل قبول نیست. عزیزان در دانشگاه ها کارهای ابتکاری انجام دهند و هدفشان این باشد که مردم به نحو احسن واکسینه شوند و ان شاالله از هفته آینده شاهد تامین میزان قابل توجهی واکسن در کشور خواهیم بود و توسط معاونت بهداشتی توزیع می شود. با افزایش تولید و واردات واکسن به همان سرعت انجام واکسیناسیون هم باید سرعت گیرد تا جلوی پیک های بعد را بگیریم.
بازگشایی دانشگاه ها با واکسیناسیون هدفمند اساتید و دانشجویان
وی گفت: به دلیل کرونا و تعطیلی آموزش حضوری این موضوع در کشور ما و سایر کشورها دچار صدمه شده است. بهترین روش آموزشی نوع چهره به چهره است و آموزش مجازی نمی تواند جایگزین آن شود. یکی از برنامه های اصلی ما بازگشایی دانشگاه ها خواهد بود و ان شاالله دانشگاه ها با واکسیناسیون هدفمند دانشجویان و اساتید باید بازگشایی شود. ادامه این وضعیت در آینده خطرناک است و باید افراد دانشمند تحویل جامعه دهیم. بسته به شرایط می توان کلاس ها را به شیوه مختلفی ارائه کرد. در روش ترکیبی همه کلاس ها باید دایر شود؛ اما با توجه به شرایط استانی باید در مورد میزان حضور دانشجویان تصمیم گیری شود. اما تشکیل کلاس ها و حضور اساتید الزامی است. برای کار عملی هم که باید برنامه ریزی صورت گیرد.
وی افزود: در اصل نباید کمبود دارو داشته باشیم و اکنون دارو به میزان کافی وجود دارد؛ اما ممکن است کمبود کاذب در توزیع دارو پیش بیاید. توجه به ثبت داروها با سیستم تی تک بسیار مهم است. با رشد پرونده الکترونیک سلامت این موضوع خود را بهتر نشان می دهد و باید بتوان تجویز منطقی داروها را انجام داد. تامین سرم انجام شده است و مشکلی در این زمینه نداریم و ممکن است مشکلی در توزیع آن باشد که صحبت شد برطرف شود. مصرف داروها باید براساس گایدلاین باشد. برخی فکر می کنند اگر پزشک داروی بیشتری بنویسد بهتر است؛ درحالی که چنین نیست. دارو باید به جا مصرف شود.