بیماری قارچ سیاه مسری و نوپدید نیست
- بازدید: 103
دانشیار گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: موکورمایکوزیس یک عفونت قارچی تهاجمی و کشنده است و به سرعت در بدن منتشر میشود و علت این نامگذاری ایجاد لکه های سیاه در دهان، بینی و چشم است.
دکتر محمد جواد نجف زاده، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه موکورمایکوزیس به عفونت های قارچی ایجاد شده توسط قارچ های راسته موکورال گفته می شود که شایعترین گونه های بیماریزا به ترتیب رایزوپوس، موکور، لیختمیا و رایزوموکور می باشد، عنوان کرد: گونه های عامل بیماری در طبیعت بر روی مواد آلی در حال فساد، فضولات و مواد قندی به سرعت رشد می کنند و اسپور آنها به مقدار فراوان در هوا پراکنده است. انسان بطور دائم در تماس با اسپور این قارچ ها می باشد ولی در افراد سالم توانایی ایجاد بیماری را ندارد.
وی با بیان اینکه این بیماری مسری نیست و سالانه دهها مورد از این بیماری در ایران گزارش می شود، بیان کرد:از جمله علائم این بیماری تورم در یک سمت صورت، تب، سردرد، گرفتگی سینوس و ضایعات سیاه رنگ روی پل بینی یا درون دهان می باشد.
دانشیار گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: از عوامل مستعد کننده می توان از دیابت کنترل نشده و تضعیف سیستم ایمنی به دلیل استفاده از داروهای استروئیدی نام برد.
دکتر نجف زاده گفت: برای جلوگیری از این بیماری قند خون بالا باید کنترل شود، قند خون بیماران مبتلا به کووید 19 و بیماران دیابتی مانیتور شود، از داروههای استروئیدی خیلی با احتیاط در زمان مناسب، دوز و مدت زمان مناسب استفاده شود، در حین اکسیژن تراپی از آب تمیز و استریل برای مرطوب کننده ها استفاد شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل شیوع این بیماری استفاده خودسرانه و همچنین عدم مشورت بیماران با پزشک و مصرف داروهای حاوی استروئید در منزل است، اظهار کرد:جهت اثبات تشخیص ارسال نمونه به آزمایشگاه پاتولوژی و آزمایشگاه قارچ شناسی و مشاهده قارچ در آزمایش مستقیم و کشت الزامی است و به دلیل سیر حاد بیماری تشخیص سریع و درمان زودرس ضروری است.