علائم کرونا در کودکان متفاوت است/ در صورت بروز علائم اولیه به مراکز درمانی مراجعه مراجعه شود
- بازدید: 157
فوق تخصص روماتولوژی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علائم شایع کرونا در کودکان شامل قرمزی چشم، قرمزی زبان، ضایعات پوستی، درد شکم و مشکلات گوارشی بوده که والدین باید بلافاصله به مراکز درمانی برای تشخیص و درمان بیماری مراجعه نمایند.
دکتر مهدیه واحدی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: برخی از بیمارانی که با علائم کرونا به بیمارستان مراجعه میکنند سابقه کرونا را در خانوادهشان هم داشتهاند و این تظاهرات در اطفال و کودکان بیشتر از دیگر گروههای سنی بوده است و از والدین میخواهیم که بیش از پیش مراقب فرزندان خود باشند و در صورت مشاهده کوچکترین علائمی بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: برخی علائم به جز موارد شایع کرونا شامل سرفه، تب، اسهال، استفراغ و مشکلات تنفسی و گوارشی بوده در کودکان ایجاد میشود که این موارد شامل قرمزی چشم، قرمزی زبان، ضایعات پوستی، درد شکم و مشکلات گوارشی بوده که باید بلافاصله به بیمارستان مراجعه شود تا ضمن ویزیت، اقدامات بهموقع درمانی صورت پذیرد.
فوق تخصص روماتولوژی کودکان با اشاره به اینکه توصیه ما این است که باید در ایام پاندمی بیماری کرونا بیش از پیش از فرزندانشان مراقبت کنیم، بیان کرد: اگر در خانواده فرد مبتلا و یا ناقل بیماری داریم باید آن فرد را در مکانی جدا ایزوله و قرنطینه کرده و او را از سایر افراد خانواده بهدور نگهداریم و از ارتباط کودکان با فرد بیمار تا زمان بهبودی کامل خودداری کنیم، زیرا در صورت برقراری تماس احتمال ابتلایشان بسیار زیاد است.
دکتر واحدی با ذکر این نکته قبل از خوردن غذا شستوشوی دستها توصیه میشود، تأکید کرد: این موضوع باید در تمامی گروههای سنی بهوِیژه اطفال رعایت شود، ضمن اینکه توصیه میشود که فرد مبتلا یا ناقل از ماسک استفاده کند تا دیگر افراد خانواده مبتلا نشوند.
عضو هیئت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه شدت بیماری در موج پنجم کرونا که درگیر ویروس دلتا بودیم حاکی از میزان افزایش ابتلا و بستری کودکان بوده است، گفت: علائم کودکان اختصاصی بوده و برخی متفاوت از بزرگسالان است، باید از این گروه سنی مراقبت ویژهای صورت پذیرد، زیرا بسیار آسیبپذیر بوده و ممکن است در صورت ابتلا جان آن کودک را به مخاطره بیندازد.
دکتر واحدی افزود: در طول مدت 19 ماهه کرونایی کودکان مبتلا به این ویروس درگیری مفصلیشان بیشتر شده و میزان مراجعات مشکلات مفصلی افزایش یافته است، اما میزان مراجعات موارد قرمزی چشم، قرمزی زبان، ضایعات پوستی، درد شکم و مشکلات گوارشی بیشتر بوده است.
وی با اشاره به اینکه گروههای مختلفی از کودکان هستند که به جهت ضعیف بودن بدنشان در خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند، گفت: مهمترین نقش والدین در این خصوص مراقبت کامل از فرزندانشان بوده، البته تجربه نشان داده والدینی که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کردهاند فرزندانشان را از ابتلای به کرونا مصون نگهداشتهاند و این پدر و مادرها بدون ایجاد اضطراب و استرس، به توصیههای پزشکان بهخوبی عمل کردند.
خبرنگار: ثریایی