بیماریهای عروق قلبی شایع ترین علت مرگ و میر در کشور محسوب می شود
- بازدید: 116
دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: قلب یکی از اعضای مهم و حیاتی برای ادامه حیات است و بیماریهای عروق قلبی شایع ترین علت مرگ و میر در کشور محسوب می شود.
دکتر مصطفی داستانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه پیش از اینکه انسان به دنیا بیاید قلب فعالیت خودش را شروع می کند و تا آخرین لحظه حیات انسان به تپش خود ادامه می دهد ، عنوان کرد: فقط چند ثانیه ایست قلبی کافی است تا مغز از کار بیفتد و ظرف ده دقیقه اسیب جبران ناپذیر به مغز وارد شود .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در چنین شرایطی آسیب جدی به مغز وارد می شود بنابراین عضوی که از ابتدای حیات تا اخرین لحظه حیات فعالیت می کند قلب است. قلب هم همانند سایر اعضای خود برای ادامه حیات نیازدارد که بیمار نشود و اگر بیمار شد به موقع درمان شود.
وی با بیان اینکه بیماریهای مختلفی برای عضو قلب متصور است، عنوان کرد: این بیماری ها می تواند از درگیری پرده های داخلی و دریچه های قلب تا درگیری عضله و عروق قلب شامل شود؛ انچه که در جامعه بیشتر شناخته می شود درگیری عروق قلبی است .
دکتر داستانی بیان کرد: درگیری عروق کرونر قلب در نهایت با انسداد عروق کرونر و از بین رفتن قسمتی از عضله قلب و یا ایست ناگهانی قلب روبرو است که به عنوان شایع ترین بیماری در کشورهای دنیا و از جمله کشور ما شناخته می شود پس بنابراین بیماریهای عروق قلبی شایع ترین علت مرگ و میر در کشور ما محسوب می شوند .
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از این بیماری و درمان به موقع و پیشگیری از عوارض این بیماری و ابتلا مجدد آن که پیشگیر ثانویه و ثالثه شناخت می شود همگی ارکان خیلی مهمی برای ادامه حیات نرمال و طبیعی فرد به شمار می روند، گفت: یکسری دستور العمل های خیلی ساده می تواند فرد را از ابتلا به بیماری قلبی مصون بدارد و در صورت ابتلا به بیماری عروق قلبی منجر به جلوگیری از ایجاد عوارض وطول عمر فرد می شود.
دکتر داستانی بیان کرد: توصیه می شود همه انسانها در اکثر روزهای هفته نیم ساعت ورزش به طور متوسط ورزش کنند یعنی یک پیاده روی که در آن ضربان قلب تندتر از حالت معمولی باشد کفایت می کند، از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عادات سالم غذایی، مصرف کم نمک و همچنین پرهیز از مصرف روغن های حیوانی و استفاده کمتر از همه انواع روغن برای حفظ سلامت قلب توصیه می شود، گفت: رژیم غذایی کم نمک برای سلامتی قلب ضروری است ؛ علاوه براین فعالیت ورزشی، دوری از استرس غیر معمول نیز در سلامت این عضو حیاتی موثر است.
دکتر داستانی بیان کرد: زمانی که فرد مبتلا به فاکتورهای خطر بیماری قلب مانند فشار خون ، قند خون و چربی خون، استفاده از دخانیات و سابقه بیماری قلبی به صورت خانوادگی است بایستی به شکل کاملتر و شدیدتر روش های پیشگیری را استفاده کرد و درمان و کنترل این عامل ها را باید مدنظر قرار داد.
وی ابراز کرد: فشار خون، استفاده از دخانیات و الودگی هوا فاکتور خطر هستند؛ که برای حفظ قلب سالم باید تحت کنترل و درمان در بیایند، برای زندگی سالم و با نشاط همه نیاز موتور محرک سالم یعنی قلب سالم دارند؛ بنابراین باید تلاش کنیم با عادات بهداشتی زندگی و شناخت کافی از نظر فاکتورهای خطر قلب خوب و سالم داشته باشیم تا از طول عمر طبیعی بهره مند شویم .