سبک زندگی نادرست زمینه ابتلا جوانان را به سکته قلبی فراهم آورده است
- بازدید: 164
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در تمام دنیا بیماری قلبی عروقی بیشترین میزان مرگ ومیر و ناتوانی را به همراه دارد، گفت: متاسفانه آمار سکته قلبی در سنین پایین رو به افزایش است و فرد در سنینی که بازدهی باید داشته باشد دچار ناتوانی می شود.
دکتر مصطفی داستانی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه متاسفانه در دهه سوم زندگی، بیماران جوانی با سکته قلبی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که اگر درمان مناسب برای آنها صورت نگیرد نمی توانند فرد فعالی در جامعه باشند، خاطر نشان کرد: در همه دنیا برنامه قابل توجهی برای کنترل عوامل خطر بیماریهای قلبی در نظر گرفته شده است و در کشور ما نیز با حمایت وزارت بهداشت روش های کنترل عوامل خطر به مردم آموزش داده می شود.
وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی ناشی از تنگی عروق کرونر از بیماریهای شایع قلب است و در کسانی که چند فاکتور خطر داشته باشند شانس بیماریهای قلب و عروقی بیشتر می شود خاطر نشان کرد: فشار خون بالا، قند و چربی خون بالا، مصرف دخانیات، سابقه بیماری قلبی و کم تحرکی از جمله فاکتور های خطر برای بیماران قلبی محسوب می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در آقایان 55 سال و در خانم ها 65 سال به بعد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بیشتر می شود تصریح کرد: مردم متاسفانه از رژیم اصیل ایرانی که بیشتر تاکید بر مصرف غذاهای آب پز بوده دور شدند، و استفاده از اسیدهای چرب ترانس بالا، مصرف غذاهای چرب، فست فودها را جایگزین سبک زندگی سالم نموده اند ضمن اینکه استرس، کم تحرکی و زندگی ماشینی نیز در جامعه در حال گسترش است.
دکتر داستانی گفت: مصرف داروهای آسپرین و ضد چربی خون برای پیشگیری ازسکته های بعدی ضروری است و بیمار نباید خود سرانه داروی خود را قطع یا کم و زیاد کندچون احتمال سکته بعدی فراهم می شود.
دکتر داستانی با بیان اینکه امیدواریم که مردم با زندگی سالم ورفتار اجتماعی سالم، زندگی خوبی را برای خود رقم بزنند، عنوان کرد: روزی 30 دقیقه پیاده روی ، دوری از دخانیات و کنترل قندو چربی خون باعث می شود که فرد از زندگی سالمی برخوردار شود.