برای جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی بدن افراد سالمند، نسبت به تغذیه آنان توجه کافی را داشته باشیم
- بازدید: 105
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد مزاج افراد سالمند گفت: از دیدگاه طب سنتی ایران به افراد بالای 60 سال فرد پیر یا شیخ اطلاق میشود. مزاج این افراد عمدتا سرد و تر است و رطوبات بلغمی در داخل اعضای بدن ایشان انباشته میشود که البته تمام این رطوبت، رطوبت غریزی نیست.
دکتر علی غلامپور در گفتگو با وب دا در مورد پوست افراد سالمند افزود: یکی از مشکلات پوستی در این افراد خشکی و خارش پوست است که لازم است هر روز با روغن بنفشه و بادام چرب شود.
وی با بیان اینکه ، غذای افراد سالمند و سالخورده، باید کم حجم ولی از نظر کیفیت بالا باشد و از خوردن غذاهای افزایش دهنده خشکی و سردی بدن مانند ترشیجات پرهیز شود،اظهار کرد:خوردن غذاهایی مانند آبگوشت،حلیم گندم، شیر و عسل، زرده تخم مرغ عسلی، نان گندم خوب پخته شده به این افراد توصیه میشود.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: کاهو بخصوص سر شب در این افراد توصیه میشود. انجیر تازه و خشک ( بخصوص خیسانده در گلاب)، انگور شیرین، مویز، گردو و بادام درختی برای این افراد مناسب است.
دکتر غلامپور تصریح کرد: آشامیدن شیر گرم به شرطی که دچار نفخ شکمی نشوند مفید است، به همین دلیل، برای رفع نفخ ناشی از خوردن شیر، کمی زنجبیل هنگام داغ کردن اضافه شود.
دکترای تخصصی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد حجامت وفصد و یا هر گونه خونگیری در این سن را مجاز ندانست و ادامه داد: این افراد از گرسنه خوابیدن پرهیز کنند که باعث کاهش قوت بدن میشود.
دکتر غلامپور گفت: یکی از مشکلاتی که افراد سالخورده با آن گریبانگیر هستند، مسئله یبوست است که لازم است از خورش مرغ با کلم و آلو و همچنین سوپ جوهمراه با سبزیجات مناسب مانند گشنیز و جعفری استفاده نمایند.
وی، انجیر تازه یا انجیر خشک جوشانده در ماءالعسل و کاربرد مسهلهای خفیف نیز برای نرم کردن شکم را مناسب دانست و ادامه داد: این افراد از خوردن سنا به مدت طولانی باید پرهیز کنند. و در صورت مصرف باید همراه آن، گل محمدی نیز استفاده شود.
وی در جهت تقویت بدن افراد سالخورده گفت: ورزشهای معتدل، ماساژ، بادکشهای گرم و رگگیری های نرم همراه با روغن مالی بدن، سبب تقویت بدن این افراد میشود.
دکتر غلامپور، نشستهای صمیمانه افراد خانواده با سالمندان و حس انتقال تجربیات و بیان خاطرات را، عامل ارتقاء روحی این افراد دانست.
خبرنگار: صفیه صادقیان