آموزش خود آزمایی سرطان پستان تاثیر زیادی در درمان به موقع بیماری دارد
- بازدید: 206
عضو گروه انکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آموزش خودآزمایی سرطان پستان راهکاری ساده و ارزان قیمت است که تاثیر زیادی در درمان به موقع بیماری دارد.
دکتر ساره حسینی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه سرطان پستان یکی از شایعترین سرطان ها در دنیا است و حدود 30 درصد سرطان های زنان را شامل می شود، عنوان کرد: این سرطان اولین علت مرگ در کشورهای توسعه یافته و سومین علت مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در ایران و پنجمین علت مرگ در بین خانم های ایرانی است که شیوع ان در سالهای اخیر افزایش یافته است.
دکتر حسینی با بیان اینکه براساس اخرین گزارش نظام ثبت سرطان در کشور در سال 94، سرطان پستان با فراوانی 25 درصد جزو شایع ترین سرطان های زنان در کشور است و 12 درصد کل سرطانها را تشکیل می دهد، گفت: یکی از نکات مهم در حوزه سرطان پستان سن پایین ابتلا به این بیماری نسبت به کشورهای اروپایی و امریکایی است و روند افزایشی آن در کشور نشان دهنده لزوم انجام پروژه های علمی و غربالگری برنامه ریزی شده برای بررسی این موضوع است.
عضو گروه انکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: افزایش سن، ازدواج دیرهنگام، قاعدگی زودرس و یائسگی دیر رس، سابقه فامیلی سرطان پستان، نژاد سفید ،سن بالا به هنگام اولین زایمان و شیوه های نا سالم زندگی همچون عدم تحرک، مصرف سیگار و چاقی تاثیر مهمی در ابتلا به این بیماری دارد.
وی ادامه داد: باتوجه به نکاتی که در خصوص اپیدمیولوژی این بیماری ذکر شد و بار مالی این بیماری در سیستم بهداشت و درمان ماه اکتبر به نام آگاهی از سرطان پستان نامگذاری شده است.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه ربان صورتی که نشان دهنده این بیماری است در ماه اکتبر در سراسر جهان به اهتزاز در می آید، نشانگر اهمیت پرداختن به این بیماری و اقدامات درمانی این حوزه است، گفت: مهم ترین علائم سرطان پستان تغییر و شکل رنگ پستان ، لمس توده، ترشح خونی از نوک پستان است یکی از روش های غربالگری پستان، معاینه ماهانه توسط خود فرد است.
وی ادامه داد: معاینه پستان توسط نوک انگشتان و تغییر شکل و پوست پستان در ایینه توسط خود فرد انجام می شود؛ هر یک از علائم ذکر شده می تواند نشانه ای از یک سرطان پستان نهفته باشد که تشخیص و درمان به موقع ان جان بیمار را نجات می دهد.
عضو گروه انکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اتخاذ شیوه های سالم زندگی و پرهیز از چاقی، انجام قعالیتهای ورزشی و ازدواج و فرزند اوری بهنگام ، همه از عواملی است که می تواند خطر سرطان پستان را کاهش دهد، عنوان کرد: ماموگرافی سالیانه در زنان بالای 40 سال، معاینه بالینی پستان در زنان توسط پزشک از 40 سالگی علاوه بر معاینه ماهیانه زنان که توسط خود فرد انجام می شود،ضروری است.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه غربالگری این بیماری کار تشخیص بیماری در مراحل اولیه را افزایش می دهد و امکان علاج قطعی با حداقل هزینه و عوارض را امکان پذیر می کند، ابراز کرد: در کشور ما که منابع غربالگری سرطان سینه مانند ماموگرافی محدوداست اگاهی بخشی از سوی رسانه ، شبکه های اجتماعی در دسترس و تاکید بر آموزش خود آزمایی پستان می تواند نقش مهمی در تشخیص زود هنگام بیماری و کاهش مرگ و میر ان داشته باشد.