افزایش همکاری مردم در اجرای برنامه واکسیناسیون در مهار همه گیری ویروس کرونا موثر است

10.jpg - 6.32 kBاجرای پویش مردمی "من واکسن می‌زنم" با هدف تشویق مردم به واکسن زدن و اطلاع‌رسانی در زمینه تبعات و خطرات واکسن نزدن، با استقبال مناسب شهروندان مشهدی مواجه شده است به گونه‌ای که اقشار مختلف جامعه به انگیزه قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا به این پویش پیوسته‌اند.

اکنون با آغاز پویش "من واکسن می زنم"، فرصتی پیش آمده تا گروه های مختلف مردمی به این پویش پیوسته و با تهیه کلیپ و محتواهای تولیدی در زمینه واکسیناسیون، آن را برای آگاهی‌بخشی به جامعه در فضای مجازی منتشر کنند.

واکسیناسیون عمومی تنها راه خروج از بحران شیوع کرونا

رییس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا (ع) مشهد با درخواست از مردم برای پیوستن به پویش "من واکسن می‌زنم" در راستای پویش همیار سلامت گفت: هر همیار سلامت با دریافت واکسن، علاوه بر ایمنی خود، زمینه ایمنی دیگران را نیز فراهم می‌کند و باعث قطع چرخه انتقال ویروس می‌گردد.

دکتر علیرضا صداقت افزود: واکسیناسیون عمومی تنها راه خروج از بحران شیوع کرونا و پیشگیری از ورود به ششمین موج طغیان این ویروس سرکش در فصل سرما است.

وی گفت: شیوع کرونا در موج پنجم آن مهیب‌تر بود و قربانیان بیشتری گرفت اما اکنون وضعیت آرام شده است که با کوچکترین غفلت ممکن است دچار موج بعدی شیوع ویروس شویم .

وی بیان کرد:  تحقیقات نشان داده است که شانس ابتلا به کرونا در افراد واکسینه نشده ۱۸ برابر بیشتر از افراد واکسینه شده بوده است و احتمال بستری در افراد واکسینه نشده نیز ۱۱.۵ برابر بیشتر از افراد واکسینه شده بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس همین نتایج، خطر مرگ و میر در افراد واکسینه نشده ۱۲ برابر بیشتر از افراد واکسینه شده بوده است.

این پزشک متخصص مراقبت های ویژه در ادامه گفت: از مردم تقاضا داریم تا دیر نشده است برای واکسیناسیون کامل خود و خانواده شان اقدام کنند، این در حالی است که بزرگترین خطری که پیوستن به پویش من واکسن می زنم را تهدید می‌کند، پاسخ ندادن به افرادی است که از تبعات و عوارض واکسن کرونا هراس دارند.

دکتر صداقت تاکید کرد: واکسن هراسی می‌تواند با حمایت سودجویان و علم ستیزان به سیاه‌نمایی و در نهایت به فاجعه ای اجتماعی تبدیل شود.

وی افزود: هیچ یک از پزشکانی که دانش روز و مطالعات مستمر علمی دارند مخالف تزریق واکسن کرونا نیستند و همه یکصدا همگان را به زدن واکسن تشویق می‌کنند.

وی  ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که تزریق واکسن عارضه خاصی ندارد و علاوه بر آن اگر ۷۵ درصد افراد جامعه واکسن دریافت کنند، می‌توان انتظار قطع زنجیره انتقال ویروس را داشت.

فراخوان استادان دانشگاه برای پیوستن به پویش من واکسن می زنم

جمعی از استادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با پیوستن به پویش "من واکسن می زنم" از مردم درخواست کرده‌اند به این پویش پیوسته و تا دیر نشده است نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دعوت شهروندان برای پیوستن به این پویش، گفت: من و تمام اعضای خانواده ام واکسن زده ایم تا جلو زنجیره انتقال کووید ۱۹ را بگیریم.

دکتر عبدالمجید فتی خاطرنشان کرد: من و خانواده‌ام ضمن واکسن زدن در شرایط کنونی ماسک هم می‌زنیم و تلاش داریم تا مسوولیت خود را در مقابل کرونا تمام و کمال ایفا کنیم.

عضو هیات علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: اکنون واکسن زدن بهترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا است.

دکتر احمدشاه فرهت افزود: برخی از دوستان سوال می‌کنند که ما دوبار واکسن زده ایم و آیا لازم است همچنان ماسک بزنیم، که در پاسخ باید گفت که تا زمانی که جمعیت واکسینه شده جامعه به بالای ۷۰ درصد نرسیده باشد، خطر ابتلای به بیماری وجود دارد و باید تمام پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.

مریم شبیری، پزشک متخصص بیهوشی در مشهد نیز گفت: من و خانواده ام واکسن زده‌ایم تا از مرگ و میر خود و عزیزانمان پیشگیری کنیم و علاوه بر آن من به عنوان همیار سلامت، همچنان با جدیت از ماسک استفاده می کنم تا از خودم و دیگران در برابر این بیماری مراقبت کنم.

یکی دیگر از پزشکان متخصص بیهوشی در مشهد بیان کرد: من واکسن زده‌ام و بر این باورم که اکنون تنها راه شناخته شده برای مقابله با بیماری کووید ۱۹، واکسیناسیون و ادامه رعایت پروتکل های بهداشتی است.

دکتر مهدی احمدی افزود: از همه مردم تقاضا دارم هرچه سریعتر به پویش "من واکسن می‌زنم" پیوسته و به سخنان غیرعلمی و غیرمنطقی برخی، که در فضای مجازی پیرامون عوارض واکسن مطرح می‌شود، توجهی نکنند.

بیش از 60 درصد از جمعیت هدف واکسینه شده‌اند

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تاکنون بیش از ۶۰ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی در برابر کرونا واکسینه شده‌اند.

دکتر محمدجعفر صادقی افزود: در حال حاضر ظرفیت تزریق واکسن کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۷۵ هزار دُز در روز است که انتظار داریم این رقم به  ۱۰۰ هزار دُز واکسن در شبانه روز برسد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کمبودی به لحاظ واکسن وجود ندارد و تنها از رسانه‌ها انتظار داریم در تشویق و ترغیب مردم به انجام واکسیناسیون تلاش کنند تا قبل از آغاز موج ششم، جمعیت هدف در استان واکسینه شده باشند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳