جایگاه تغذیه در سبک زندگی از دیدگاه طب ایرانی
- بازدید: 128
در مکاتب طبی کهن، از جمله طب سنتی ایران، توجه به مقوله غذا از اهمیت والایی برخوردار است، چراکه زیربنای تشکیل اندام ها و تولید انرژی کافی، از غذا تامین می شود.
رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد:در طب ایرانی برای توصیف ویژگیهای غذا و اثرات آن بربدن،علاوه بر جنبه تولید کالری،آثار دیگری در نظر گرفته شده است که این آثار غالبا معطوف به دخالت غذا در بروز و ظهور کلیه عملکردهای اندامهای بدن است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان داشت: جایگاه تغذیه در سبک زندگی وتاثیر و تاثر آن بر سایر جوانب زندگی مثل ورزش ،خواب، گردش آزاد مایعات بدنی، عواطف و احساسات، تفکر، تمرکز، حافظه، استحمام،مباشرت جنسی و... به تفصیل در منابع طب کهن ایران زمین مورد توجه حکما قرار گرفته است.
دکتر مهدی یوسفی، اظهار کرد: آثار درمانی برخی از مواد غذایی که در ادبیات طب ایرانی از آن با واژه "غذای دوایی" و "دوای غذایی" یاد می شود، همچنین اثر تغذیه بر ساختارهای سرشتی و تفاوت آثار بالینی غذا، در افراد با مزاج مختلف از نکات حائز اهمیت در طب ایرانی است،که امروزه با واژگانی همچون غذاهای فانکشنال،غذاهای فرا سودمند،غذا داروها یاد شده و یا در قالب دانش اثر تنوع ژنتیکی در تغذیه و محصولات مرتبط به آن پرداخته می شود.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل، روز جهانی غذا را مناسبتی دانست که به بهانه ی آن می توان براهمیت و جایگاه غذا تاکید بیشتری نمود و" پویش غذای سالم، بدن سالم" را در دستور کار قرار داد و بر نقش غذاهای طبیعی و دوری جستن از فرآورده های غذایی صنعتی، پالایشی و فر آوری شده تاکید دوباره نمود.
حبرنگار: صفیه صادقیان