تشخیص بیماری آنفلوانزا و کرونا تنها از طریق تست های تشخیصی امکان پذیر است

129.jpg - 6.60 kBعضو هیات علمی دانشگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی نشانه های آنفلونزا و کرونا شبیه هم هستند و افتراق آنها بر اساس علائم دشوار است اظهار کرد:  تشخیص بیماری آنفلوانزا و کرونا تنها از طریق تست های تشخیصی امکان پذیر است.

دکتر محمد حسن اعلمی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوانزا و کرونا تزریق واکسن است خاطر نشان کرد: واکسن آنفلونزا برای پیشگیری از آنفلونزا ساخته شده و و خطر بیماری آنفلونزا، بستری شدن و مرگ را کاهش می دهند و منافع دیگری نیز دارد.

وی تصریح کرد: ویروس های آنفلونزا بسیار متنوعند و مرتب تغییر می کنند.ترکیب واکسن آنفلونزا هر سال بازنگری می شود و بر حسب نیاز با ویروس های در گردش در جامعه تطبیق داده می شود.

فوق تخصص عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دستورالعمل کشوری درخواست شده جهت هم پوشانی عوارض واکسن های آنفلونزا و کرونا همزمان تزریق نشود گفت: مکان های تزریق واکسن ها بایستی متفاوت باشد.حداقل فاصله دو و نیم سانتی متر برای تزریق در هر واکسن در نظر گرفته شود.

دکتر اعلمی تاکید کرد: در موارد تایید شده یا مشکوک کرونا واکسن آنفلونزا بایستی تا پایان دوره قرنطینه به تعویق بیفتد.  گرچه بیماری خفیف کرونا منع تزریق واکسن آنفلونزا نیست ولی بهتر است واکسیناسیون این افراد هم برای جلوگیری از ابتلا افراد دیگر و پرسنل بهداشتی به تعویق بیفتد.

وی گفت: شایعترین عوارض واکسن آنفلونزا شامل سردرد، ضعف، خستگی و درد و تورم محل تزریق است که در یک دهم افراد روی می دهد. این علائم فقط مدت کوتاهی بعد از تزریق واکسن وجود دارند. واکنش های حساسیتی به میزان یک در هزار روی می دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: واکسن های آنفلونزا منعی در بارداری  و شیردهی ندارند. در حقیقت مادرانی که واکسن آنفلونزا طی بارداری یا شیردهی تزریق می کنند با تولید آنتی بادی و هدیه این آنتی بادی ها به شیرخوار تا حدودی شیرخوارشان را در مقابل آنفلونزا محافظت می کنند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳