استفاده از اجاق های خوراک پزی برای گرم کردن در محیط بسته خطر مسمومیت را به همراه دارد

000007.jpg - 5.94 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: رانندگان جاده‌ها كه داخل ماشین از اجاق های خوراک پزی استفاده می‌كنند، افرادی كه برای استراحت در ماشین روشن تمام شیشه‌ها را هم بالا می‌برند، همچنین كارگران ساختمان‌های نیمه‌ساز كه داخل ساختمان برای گرم‌ كردن محیط چوب می‌سوزانند، باید بدانند كه احتراق سوخت در این شرایط منجر به تولید گاز CO خواهد شد.

دکتر بیتا دادپور، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه مونوكسیدكربن یك گاز نامرئی و بی‌بو است كه از وسایل گازی پخت و پز غذا، دستگاه‌های حرارتی (بخاری،شومینه) اجاق‌ها، آبگرمکن گازی،   و هنگام سوزاندن چوب و زغال منتشر می‌شود، عنوان کرد: زماني كه این گاز سمی در یك فضای بسته و بدون تهویه تجمع ‌یابد، می‌تواند باعث عوارض خطرناك و حتي مرگ شود.

وی ادامه داد: منابع بالقوه مونوکسیدکربن بخاري هاي گازی بدون دودکش،‌ اجاق‌های گاز، آبگرمكن‌ها و اگزوز اتومبیل است.

دکتر دادپور با بیان اینکه هنگامى كه فرد مونواكسيدكربن را تنفس مى كند، اين گاز از راه تنفس و از طريق ريه ها وارد جريان خون مى شود و به هموگلوبين خون متصل مى شود، گفت:  هموگلوبين تركيبى است كه در گلبول هاى سرخ خون وجود دارد كه اكسيژن را در بدن حمل مى كند و به سلول ها مي رساند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: هنگامى كه مونواكسيدكربن به هموگلوبين متصل مى شود، اجازه نمي دهد اكسيژن به هموگلوبين برسد، در نتيجه مغز و ساير بافت ها كه نياز به اكسيژن دارند تا سوخت و ساز طبيعى خود را انجام دهند، دچار اختلال مى شوند و در نهایت مى ميرند.

دکتر دادپور بیان کرد: سردرد، سرگیجه و سیاهی‌رفتن چشم، تهوع و استفراغ، درد قفسه سینه، سردرگمی و اختلال حواس و  بیهوش‌شدن برخی از علائم هشداردهنده مسمومیت با مونوكسید كربن  است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳