هرگونه علائم مشکوک به سکته مغزی نیازمند مراجعه سریع به پزشک است/بیمارستان قائم(عج) شرایط و امکانات درمان بیماران سکته مغزی را دارد
- بازدید: 257
استاد گروه بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در زمان مشاهده وضعیتهای مشکوک به سکته مغزی باید بلافاصله به مراکز درمانی و پزشک مراجعه نمود.
دکتر کاویان قندهاری در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در مورد سکتههای مغزی مطالب زیادی بیان شده و آنچه که مهم است اهمیت تشخیص صحیح و زودرس سکتههای مغزی بوده که در درمان بهموقع و اثربخش فرد بیمار هم بسیار موثر است.
وی تصریح کرد: زمانی که تشخیص سکته مغزی با تاخیر و دیرهنگام باشد بیمار را از برخی موارد و اقدامات درمانی بهموقع محروم میکند و در اینجا نیاز است که فرد بیمار و خانواده وی با برخی از علائم سکتههای مغزی همچون بیحس شدن، احساس فلج شدن یک یا چند نقطه بدن، کم زوری، اختلال بینایی و تعادل و عدم قدرت کافی در انجام یک کار راحت آشنا شوند.
استاد گروه بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در زمان مشاهده چنین وضعیتهایی باید آن را سکته مغزی قلمداد کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنیم تا در صورت نیاز اقدامات درمانی بهموقع صورت پذیرد.
دکتر قندهاری با بیان اینکه عمده موارد سکته مغزی دارای فشارخون، چربی و قند بالا بوده است، خاطرنشان کرد: در چنین مواردی باید فرد بیمار سریعاً به بیمارستانی مراجعه کند که امکان درمان سکتههای مغزی را دارد و در شهر مشهد بیمارستان قائم(عج) این شرایط و امکانات را دارد.
وی اضافه کرد: برخی درمانها مانند لختهشکنی دارو بوده و تلاش میشود با تزریق آمپول TPA مشکل لختگی خون فرد بیمار برطرف شود و افرادی که در مدت زمان کمتر از ۴.۵ ساعت از زمان سکته در بیمارستان حاضر شده باشند از شانس بالایی برای درمان و بهبودی برخوردار هستند و به این افراد در صورت نداشتن منع و محدودیت، این آمپول تزریق میشود تا شاید بتواند لختگی ایجاد شده را باز نماید.
عصو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که برخی موارد لختگی شدید در رگهای بزرگ گردن و مغز فرد بیمار ایجاد میشود، تاکید کرد: در چنین وضعیتی از شیوههای تهاجمی برای برداشتن این لختگی استفاده میشود که انجام این کار در بیمارستانهای قائم(عج) و رضوی امکانپذیر است، البته باید قبل از انجام آن باید شرایط بیمار لحاظ گردد و سپس اقدامات درمانی لازم و موردنیاز صورت پذیرد.
دکتر قندهاری افزود: یک تیم تخصصی قوی و با تجربه در بحث تشخیص و درمان سکته مغزی در بیمارستان قائم(عج) داریم و تمامی موارد موردنیاز بیمار در این مرکز درمانی قابل انجام است و برخی موارد دیگر هم انتقال بیمار به بیمارستان رضوی را داریم.
وی با تاکید بر اینکه وقتی صحبت از سکته مغزی میشود موضوع فقط درمان این بیماری نیست، گفت: نکته مهمتری که در این خصوص باید مورد توجه قرار بگیرد بحث پیشگیری از آن است و بهترین راهها و اقدامات پیشگیرانه در این خصوص در کنترل قند، فشار و چربی خون با استفاده از دارو، رژیم غذایی مناسب، کاهش استرس و اصلاح سبک زندگی بوده که میتوان میزان موارد سکته مغزی را کاهش داد.
فوق تخصص بیماریهای عروقی مغز خاطرنشان کرد: در ایام بحران کرونا مشکلات زیادی در تمامی بیمارستانهای کشور از جمله مرکز درمانی قائم(عج) مشهد داشتیم و تختهای زیادی از بخشهای مختلف این بیمارستان توسط بیماران کرونایی اشغال شده، اما با این وجود خدمات درمانی درمان بیماران سکته مغزی متوفف نشده و با قوت هرچه تمام در حال انجام است.