علائم مسمومیت ناشی از گاز  منوکسید کربن شبیه آنفلوانزاست

000007.jpg - 5.94 kBمتخصص سم شناسی بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علائم مسمومیت خفیف با گاز منو کسید کربن شبیه به آنفلوآنزاست و ممکن است  افراد مبتلا و پزشک را به اشتباه بیندازد.

دکتر سید رضا موسوی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه منوکسید کربن گازی بی رنگ، بی بو و بدون طعم است که  از سوختن ناقص  مواد کربن دار بوجود می آید، خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از مسمومیت با گاز منو کسید کربن لازم است هر ساله سیستم گرمایشی مورد بررسی قرار گیرد و  باید شعله های سیستم گر مایشی آبی رنگ و تهویه مناسب از  دودکش ها بصورت مستمر انجام گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: امروزه مصرف بی رویه دارو در کشور و بطور کلی خود درمانی در افزایش مسمومیت ها نقش بسزایی دارد و یکی از مشکلات بهداشتی و درمانی کشور است و اطلاع رسانی و آگاهی مردم در خصوص مضرات خود درمانی و مصرف بی رویه دارو ها نقش بسزایی در پیشگیری از مسمومیت های دارویی خواهد داشت.

وی در خصوص اهمیت ایمن سازی منازل برای پیشگیری از مسمومیت های دارویی  یاد آور شد: خانواده ها داروهای مورد استفاده  را باید از دسترس اطفال دور نگهدارند زیرا دسترسی اطفال به داروها  و استفاده نا آگاهانه داروها موجب مسمومیت جدی کودکان و عوارض جبران ناپذیر و خطرناکی برای آنان خواهد داشت.

دکتر موسوی توصیه کرد:  یکی از نکات مهمی که باید خانواده ها بصورت جدی رعایت کنند این است که: به هیچ عنوان به منظور پیشگیری از آفت زدگی غلات و حبوبات  از قرص برنج استفاده نکنند  و برخی از گیاهان خانگی که سمی هستند را از دسترس اطفال دور نگهدارند.

وی با اشاره به مسمومیت های غذایی(بوتولیسم)اظهار داشت: بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی است که  در اثر مصرف مواد غذایی که بصورت کنسرو و در شرایط نامناسب تهیه می شوند، بوجود می آید که با  جوشاندن کنسرو به مدت 10 دقیقه، خطر  مسمومیت ناشی از آن منتفی خواهدشد.

متخصص سم شناسی، در خصوص مسمومیت های ناشی از مار گزیدگی تاکید کرد:  اندام مار گزیده باید  سریعا بدون حرکت شود ودر سریعترین زمان ممکن فرد مارگزیده را به  مراکز بهداشتی و درمانی منتقل نمود.

تهیه و تنظیم: ابوالفضل امتحانی


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳