تبلیغ بر علیه واکسن برابر با به خطر انداختن جان مردم است
- بازدید: 99
شایعات فضای مجازی در دوران شیوع کووید ۱۹، اطلاعات نادرستی را در خصوص واکسیناسیون کرونا در بین افراد جامعه ارائه می دهد که پیامد آن واکسن هراسی و واکسن گریزی در بین برخی از اقشار جامعه است.
به گزارش وب دا، همزمان با گسترش برنامه واکسیناسیون برخی عامدانه اقدام به انتشار مطالب خلاف واقعیت و بدون پایه و اساس علمی در فضای مجازی نموده اند که این اقدام به طور قطع منجر به خطر انداختن جان مردم می شود.
اگر چه سیاست وزارت بهداشت در امر واکسیناسیون سیاستی اقناعی است و در همه نوع واکسن هایی که تاکنون برای سنین مختلف در سالیان گذشته و در حال حاضر تزریق شده و یا می شود اجباری در کار نبوده است اما از سوی دیگر باید توجه داشت که بر اساس بررسی های انجام شده بیشتر کسانیکه به مرحله شدید بیماری رسیدند و یا متاسفانه جان خود را از دست داده اند افرادی هستند که واکسن نزده اند و این موضوع نشانگر تاثیر گذاری واکسن است.
واکسن هراسی پدیدهای خطرناک در دوران شیوع کرونا
رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در کشور ما متأسفانه پدیده واکسنهراسی مشاهده میشود و این موضوعی بسیار خطرناک است و همواره معتقدیم که همه افراد واجد شرایط باید به سمت انجام واکسیناسیون کرونا بروند همچنین ما در همین مدت با افرادی مواجه بودیم که نگران دریافت یک واکسن خاص بودند اما مطالعات صورت گرفته نشان داده که همان واکسن ۹۰ درصد اثربخشی داشته است.
دکتر علیرضا صداقت با اشاره به نگرشهای نادرست و موانعی که باعث واکسن هراسی در جامعه شده است افزود: این تصورات اشتباه شامل عدم ایمنی کامل واکسیناسیون، اعتقاد به روشهای جایگزینی مانند استفاده از دمنوشها، تقویت کنندهها و اقدامات پیشگیرانه مانند ماسک، نگرانی از عوارض واکسن، امکان ردیابی و تغییرات دی.ان.ای فرد، ابتلا به کرونا پس از تزریق واکسن و عدم نیاز به واکسن در صورت قوی بودن سیستم ایمنی است.
وی ادامه داد: همه این دیدگاهها نادرست و حاصل برداشتهای نادرست و یا نتیجه تبلیغات و خط دهی افردی سودجو به ویژه در فضای مجازی است لذا اگر به پرسشهای مردم پاسخ داده شود و آگاهیهای آنان ارتقا یابد همه به فواید واکسیناسیون پی خواهند برد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر پایه تحقیقات انجام شده بیشتر افراد جامعه پس از دریافت واکسن، عارضه ای نداشتند و تنها در کمتر از پنج درصد، عوارض گزارش شده است.
نگرانی امروز مدافعان سلامت تکرار روزهای سخت کرونایی است
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نگرانی مهم مدافعان سلامت در شرایط حاضر، تکرار روزهای غم انگیز در پیک های گذشته است خاطر نشان کرد: تنها راه جلوگیری از مواجهه با شرایط نامساعد کرونایی، مشارکت در برنامه واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
دکتر ایوب توکلیان با بیان اینکه بیش از 20 ماه است که کشورمان درگیر همه گیری ویروس کرونا شده است که علاوه بر وارد شدن میلیون ها دلار هزینه بر اقتصاد کشور، تمام ابعاد زندگی شخصی و اجتماعی افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده است خاطر نشان کرد: در این مدت مدافعان سلامت در بیمارستان ها، اورژانس ها و بخش های مراقبت ویژه شاهد صحنه های بسیار تاسف باری از فوت پدران، مادران و فرزندان هموطنانمان بودند که به طور حتم به این سادگی از ذهن آنها بیرون نخواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی های انجام شده، 85 تا 90 درصد افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند، واکسن دریافت نکرده اند تصریح کرد: ممکن است که واکسن در برخی از موارد عوارضی را هم به همراه داشته باشد اما منفعت آن که حفظ جان و سلامت افراد جامعه است به مراتب بسیار بیشتر از عوارض آن است.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: تمام مدافعان سلامت از افرادی که تا کنون موفق به دریافت واکسن نشده اند می خواهند برای حفظ سلامتی خود، خانواده و سایر افراد جامعه در اولین فرصت برای دریافت واکسن اقدام نمایند.
آمار ها نشانگر تاثیر مثبت واکسیناسیون است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:با استناد به آمار، واکسیناسیون کرونا بسیار مؤثر است به شرط اینکه در کنار آن، رعایت پروتکلهای بهداشتی را فراموش نکنیم چرا که واکسن، سطح ایمنی بدن را افزایش میدهد ولی رعایت پروتکلهای بهداشتی چرخه انتقال ویروس کرونا را در سطح جامعه مختل میکند.
دکتر صداقت افزود:در حال حاضر بهترین و قابلاعتمادترین آماری که در سطح کشور وجود دارد آماری است که وزارت بهداشت و درمان منتشر کرده است که نشان می دهد واکسیناسیون کرونا ۸۹ درصد از بستری بیماران جلوگیری کردهاست و این بسیار رضایتبخش است.
وی ادامه داد:در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعد از موج پنجم ویروس کرونا ۹۸ درصد افرادی که بستری شدند حتی یک نوبت واکسن دریافت نکرده بودند و ۹۷ درصد افرادی که فوت شدند ۲ نوبت واکسن را دریافت نکرده بودند یعنی به صورت کامل واکسیناسیون نشده بودند.
واکسیناسیون و کاهش ۸۷ درصدی فوتیها و کاهش ۱۶ برابری ابتلا و بستری در کشور
رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: مطالعات انجام شده نشان داده است که میزان اثربخشی واکسن کرونا در کاهش ۱۶ برابری ابتلا به کووید ۱۹ و بستری ناشی از آن موثر است.
دکتر علیرضا صداقت افزود: در سطح جهانی میزان ابتلا، بستری و فوتی میان دریافتکنندگان واکسن کرونا و کسانی که این واکسن را دریافت نکردهاند اختلاف فاحشی دارد و درصد آن در میان گروه اول هشت دهم درصد و در میان گروه دوم ۳۸ درصد بوده است.
وی ادامه داد: همچنین در ایران هم طبق مطالعات صورت گرفته بر روی ۴۰ هزار و ۷۹۸ فرد واکسینه شده نشان داده که این افراد تا ۸۹ درصد از ابتلا، بستری و فوت بهدور بودهاند و این مطالعات در مجموع روی ۱۲۰ هزار فرد واکسینه شده انجام خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تحقیقات انجام شده در بین ۱۲ هزار و ۸۰۰ فرد واکسینه شده از ۲۰ استان کشور از جمله خراسان رضوی نشان میدهد که واکسیناسیون به میزان ۸۷ درصد از فوتیهای ناشی از کرونا در کشور جلوگیری کرده است.
دکتر صداقت افزود: برای پیشگیری از ابتلا باید ۵۰ درصد افراد واجد شرایط هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کنند و برای پیشگیری از بستری هم باید میزان افراد واکسینه شده کامل به ۸۰ درصد برسد.
بیش از 90 درصد بیماران بستری در بخشهای ویژه کرونا بیمارستان قائم(عج) افراد واکسن نزده هستند
مدیر مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از 90 درصد بیماران بستری در بخشهای ویژه کرونا این مرکز افراد واکسن نزده هستند و با مشاهده چنین وضعیتی بیش از پیش به نقش کلیدی واکسن کرونا در سلامت جامعه پی می بریم.
دکتر حسن خدا پرست ادامه داد: معتقدیم که اکنون بهترین زمان برای تکمیل واکسیناسیون است، همه واکسنها تأیید شده بوده و فرصت انتخاب هم برای فرد فراهم است و نباید به هیچ وجه تحت تأثیر اخبار کذب واکسنهراسی قرار بگیریم.
58 درصد از گروه های هدف بالای 18 سال دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۵۸ درصد از جمعیت هدف زیر پوشش این دانشگاه در گروه بالای ۱۸ سال، دُز اول و دوم واکسن کرونای خود را دریافت کردهاند.
دکتر سیدجواد حسینی در گفتگو با وب دا افزود: همچنین در این گروه سنی تاکنون حدود ۸۳ درصد افراد دُز اول واکسن کرونا را دریافت نمودهاند.
وی ادامه داد: این در حالی است که در گروه سنی بالای ۱۲ سال تاکنون حدود ۸۲ درصد دز اول و حدود ۵۴ درصد دز دوم این واکسن را تزریق کردهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بدین ترتیب تا کنون سه میلیون و ۲۸۸ هزار نفر در استان خراسان رضوی دز اول و بیش از ۲ میلیون و ۱۷۱ هزار نفر آنان دز دوم واکسن کرونا را نیز دریافت کردهاند