ایران، تنها کشور اسلامی عضو شبکه جهانی خون های نادر است

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران اظهار کرد: ایران، تنها کشور اسلامی است که در شبکه جهانی خون های نادر عضویت دارد.

به گزارش وب دا، دکتر پیمان عشقی در مراسم افتتاح ساختمان ستادی انتقال خون خراسان رضوی که با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد تصریح کرد: از هر  ده هزار نفر یک نفر دارای خون نادر است و برای تهیه هر کیسه آن، 130 میلیون ریال هزینه می شود و تلاش های نیروهای انتقال خون کشور موجب شده است که ایران در میان 23 کشور جهان به عضویت شبکه جهانی خون های نادر در آید.

وی با بیان اینکه خون یک داروی بیولوژی و حیاتی است و هیچ چیز را نمی توان جایگزین آن کرد اظهار کرد: برای اینکه خون سالم از اهدا کننده به مصرف کننده برسد بیش از یک هزار و 700 دستورالعمل فنی تدوین شده و این امر موجب شده است که این سازمان تنها سازمان حیاتی وزارت بهداشت محسوب شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه سالانه بیش از دو میلیون و 500 هزار نفر به پایگاه های اهدا خون در کشور مراجعه می کنند که از این تعداد ،از دو میلیون نفر خون دریافت می شود اظهار کرد: سالانه حدود هفت میلیون فرآورده خونی تولید می شود و برای این اقدام به طور روزانه میان شهرهای مهم کشور لوله های خون جابجا می شود تا دقیق ترین تست های غربالگری روی آنها انجام شود و این فرایند در هیچ لحظه ای متوقف نمی شود.

وی با بیان اینکه ایران تنها کشور منطقه در بالاترین شاخص اهدا خون را به صورت داوطلبانه دارد تصریح کرد: بر اساس مستندات سازمان بهداشت جهانی، امنیت خون در ایران برابر با کشورهای توسعه یافته است و این در حالی است که امکانات زیر ساختی این سازمان قابل مقایسه با این کشورها نیست.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه این سازمان 4 هزار و 500 نیرو دارد که در 31 استان کشور در حال خدمت رسانی هستند خاطر نشان کرد: در دو سال اخیر مجوز 500 نیرو به این سازمان داده شده است اما لازم است حمایت های بیشتری از سوی مسئولان ارشد کشوری از این سازمان صورت گیرد.  

انتقال خون خراسان رضوی، مسئولیت تامین فرآورده های خونی 62 بیمارستان را بر عهده دارد

سرپرست انتقال خون خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه این سازمان، مسئولیت تامین فرآورده های خونی 62 بیمارستان را در شش دانشگاه و دانشکده استان خراسان رضوی بر عهده دارد اظهار کرد: فعالیت این سازمان نقش کلیدی و حیاتی در حوزه سلامت دارد و تا کنون تمام تلاش مسئولان و پرسنل این سازمان بر این بوده که هیچ بیمار نیازمندی بدون فرآورده خونی نماند.

دکتر حمید رضا اسلامی با بیان اینکه پروژه ساختمان انتقال خون خراسان رضوی از 12 سال پیش کلید خورد و در این مدت به دلیل کمبود منابع اعتباری روند ساخت آن به کندی انجام شد و در حال حاضر نیز بخش ستادی آن به بهره برداری رسیده است خاطر نشان کرد: با توجه به توسعه تخت های بیمارستانی و نیاز روزافزون به فرآورده های خونی، لازم است ساخت و بهره برداری از سایر بخش های این پروژه نیز در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد فرایند ساخت پروژه ساختمان ستادی انتقال خون در سال جاری انجام شده است از پیگیری ها و تلاش های مسئولان استانی و دانشگاهی در این زمینه قدردانی و اظهار امیدواری کرد: با پیگیری و حمایت مسئولان مرحله دوم پروژه نیز در راستای گسترش خدمات رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی بزودی به بهره برداری برسد.

381.jpg - 53.30 kB

382.jpg - 61.40 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳