برای پیشگیری از بروز موج های کرونایی باید پوشش دز دوم واکسیناسیون به 90 درصد و دز سوم به 70 درصد برسد

8.jpg - 5.90 kBسرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید میزان تزریق دُز دوم واکسن کرونا به 90 درصد و دُز سوم این واکسن به 70 درصد برسد تا موج ششم بحران کرونا را شاهد نباشیم.

دکتر سجاد سحاب‌نگاه در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در بحث تحقیقات واکسن کرونا 7 دانشگاه علوم پزشکی کشور با همکاری سازمان بهداشت جهانی از هر نوع واکسن، 30 هزار نفر را مورد مطالعه قرار دادند تا عوارض موضعی و جدی شناسایی شود و این طرح در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم از اردیبهشت ماه آغاز شده و تاکنون 13 هزار نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: بر اساس این پژوهش در 7 روز اول  واکسیناسیون  با افراد تماس گرفته می شود و اطلاعات بیماری، سن، جنسیت، داشتن مشکل خاص و غیره در سیستم رجیستری وارد می‌شود و با این افراد هر هفته تا مدت زمان 6 ماه به طور مستمر تماس گرفته می‌شود.

سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مطالعات صورت گرفته در 4 واکسن سینوفارم، آسترازنکا، برکت و اسپوتنیک انجام شده و در نظر داریم تا در مرحله بعد مطالعات روی واکسن پاستوکوک (سوبرانا) که به تازگی وارد چرخه تزریق شده را آغاز کنیم.

دکتر سحاب‌نگاه افزود: در مهر ماه امسال آنالیزی در خصوص واکسن کرونا انجام شد و قدرت بازدارندگی از ابتلا به کووید در دُز اول 68 درصد و در دُز دوم 84 درصد بوده است.

وی با تأکید بر اینکه ما توقع داریم که واکسن از شدت بیماری بکاهد و نتیجه مطالعات صورت گرفته هم همین موضوع را نشان می‌دهد، گفت: مواردی که یک دُز زده 76 درصد از بستری جلوگیری کرده و این عدد  در دُز دوم 90 درصد بوده است؛ همچنین در بحث جلوگیری از مرگ هم دُز اول بیش از 96 درصد دُز دوم بالای 99 درصد مؤثر بوده است.

سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سویه جدید کرونا در این روزها ویروس اومیکرون بوده که بهترین راه‌ مقابله با آن تزریق دُز سوم است و کسانی که هنوز دُزهای اول و دوم را نزده‌اند هم باید هرچه سریع‌تر اقدام کنند، معتقدیم که چون هنوز اطلاعات کافی از ویروس اومیکرون نداریم باید نکات بهداشتی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار بگیرد. 

دکتر سحاب‌نگاه اضافه کرد: این طرح نشان داد افرادی که بیماری زمینه‌ای مانند مشکلات تنفسی، قلبی، دیابتی ونقص ایمنی دارند خطر بستری‌شان بیشتر است و واکسن این معضل را کاهش می‌دهد.

وی با ذکر این نکته که باید میزان تزریق دُز دوم واکسن کرونا به 90 درصد و دُز سوم این واکسن به 70 درصد برسد تا موج ششم بحران کرونا را شاهد نباشیم، تأکید کرد: باید با انجام به موقع واکسیناسیون مشکلات سویه های جدید را از کشورمان دور کنیم.

سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کرونا تمامی گروه‌ها و بیماران را درگیر کرد و اگر می‌خواهیم که مشکلات 5 موج قبلی تکرار نشود تنها راهش گسترش واکسیناسیون است، افزود: توصیه می‌شود که مردم 3 ماه پس از دریافت دُز دوم، دُز سوم واکسن را دریافت کنند، ما فرصت کوتاهی داریم که از وقوع موج ششم بحران کرونا جلوگیری کنیم و بهترین کار در این خصوص سرعت‌بخشی در امر واکسیناسیون کرونا بوده است.

وی تصریح کرد:  وضعیت آبی بهترین زمان برای تکمیل واکسیناسیون است و تصور نکنیم که وضعیت عادی شده و گول رنگ بندی های کرونایی را نخوریم تا به وضعیت بدی گرفتار نشویم.

سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که پاسخ سؤالات و شبهات مربوط به بیماری و واکسن کرونا را باید از کارشناسان و متخصصان این عرصه جویا شویم، تأکید کرد: مردم هر سوالی که دارند از سامانه 191 بپرسند و تحت تأثیر اخبار کذب فضای مجازی قرار نگیرند، توصیه ما به عموم مردم به ویژه گروه‌های خاص از جمله مادران باردار این است که قبل از هرگونه اقدامی در امر واکسیناسیون کرونا به خصوص دُز سوم این واکسن با این سامانه تماس بگیرند و اگر شامل دریافت بودند نیز بدون تأخیر به مراکز واکسیناسیون کرونا داشته باشند.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳