خدمات درمانی دندانپزشکی در مناطق محروم و حاشیه شهر گسترش می‌یابد

129.jpg - 8.87 kBعضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مهمترین اولویت‌های جدید دانشکده دندانپزشکی مشهد گسترش خدمات درمانی دندانپزشکی در مناطق محروم و حاشیه شهر بوده است.

دکتر فاطمه خوراکیان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: خدمات دندانپزشکی در مناطق محروم و حاشیه شهر همواره دستور کار دانشکده دندانپزشکی مشهد قرار داشته و دارد و یکی از مهمترین اولویت‌های جدید این دانشکده گسترش خدمات درمانی دندانپزشکی در بین اقشار محروم و کم‌درآمد بوده و در تحقق این امر مهم ایجاد کلینیک‌های ویژه مستقل در حاشیه شهر را با هدف تعمیم درمان‌های تخصصی به اقشار کمتر برخوردار داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه کلینیک‌های سیار دندانپزشکی در مناطق محروم و حاشیه شهر فعال است، تصریح کرد: این کار در حال حاضر توسط گروه های جهادی به‌صورت مناسبتی انجام می‌گیرد و بیماران بسیاری از خدمات دندانپزشکی در مناطق محروم و حاشیه شهر برخوردار می‌شوند.

مسئول روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی مشهد در خصوص زمان حضور دندانپزشکان در مناطق محروم و حاشیه شهر جهت ارائه خدمات به بیماران، گفت: اساتید دانشکده دندانپزشکی مشهد به همراه دانشجویان این دانشکده در قالب اردوهای جهادی در جهت خدمت به محرومان در مناطق محروم و حاشیه شهر حضور یافته و خدمات مورد نیاز را به آنها ارائه می‌دهند.

دکتر خوراکیان با بیان اینکه اهمیت نقش مسواک، دهان شویه و نخ دندان بر هیچکس پوشیده نیست، خاطرنشان کرد: استفاده همزمان از مسواک، نخ دندان و دهان‌ شویه، استاندارد طلایی بهداشت دندان است، چرا که مسواک زدن به تنهایی نمی‌تواند کاملاً دهان را تمیز کند و فقط 3 سطح خارجی از 5 سطح دندان‌ها را تمیز می‌کند.

وی اضافه کرد: برای تمیز کردن سطوح بین دندانی که قابل دسترس مسواک نیست، باید از نخ دندان استفاده شود و بهترین زمان برای مصرف دهان ‌شویه هم بعد از مسواک زدن بوده و باید به میزان 5 سی‌سی از آن را در داخل دهان به ‌مدت یک دقیقه غرغره کرده و حداقل باید تا مدت زمان 30 دقیقه از خوردن و شست‌وشوی دهان خودداری شود. در عین حال نوع نیاز بهداشتی هر فرد به طور تخصصی تر باید توسط دندانپزشک وی تعیین می شود.

استادیار گروه دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه عمده مشکلات بیماران نیازمند به خدمات دندانپزشکی شامل کشیدن، جراحی، عصب کشی، ترمیم، موارد مربوط به کودکان، ایمپلنت و ارتدنسی بوده است، خاطرنشان کرد: ما در بحث خدمات‌رسانی به بیماران همواره بر اهمیت مراجعه زودهنگام به دندانپزشک تاکید داریم زیرا پوسیدگی دندانی و بیماری لثه که شایعترین بیماری های دهان و دندان می باشند نه تنها قابل پیشگیری هستند بلکه در صورت تشخیص زودهنگام بیماری درمان مورد نظر بسیار کم هزینه بوده و به زمان کمتری نیاز دارد، اما در صورت عدم پیشگیری به‌موقع سبب ایجاد مشکلات بیشتر و صرف هزینه ‌های مالی بسیار و زمان بیشتر می‌شود و لذا به بیماران پیشنهاد می‌گردد که به‌صورت مستمر (هر 6 ماه یک بار) به دندانپزشک مراجعه کرده تا مورد معاینات دندانپزشکی قرار بگیرند.

دکتر خوراکیان افزود: در خصوص حفظ سلامت دهان و دندان به ویژه در ایام بحران کرونا بر استفاده روزانه و منظم از مسواک، نخ دندان و دهان شویه مناسب در کنار کاهش رژیم غذایی شیرین و چسبنده و استفاده از شیر و فرآورده‌های لبنی پروبیوتیک تأکید داریم تا سلامت دهان و دندان به خطر نیفتد.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳