تجهیزات پزشکی موجود در مراکز درمانی بیش از سی درصد از منابع بخش بهداشت و درمان را شامل می شود

سرپرست اداره تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تجهیزات پزشکی موجود در مراکز درمانی بیش از سی درصد از منابع بخش بهداشت و درمان را شامل می شود اظهار کرد: در این راستا، مدیریت بهینه تجهیزات پزشکی یکی از سیاست های اصلی در معاونت درمان دانشگاه محسوب می شود.

مهندس عباس ایزدی در حاشیه نشست مسئولین تجهیزات پزشکی بیمارستان ها و مراکز درمانی در خصوص اهمیت نگهداشت تجهیزات پزشکی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در شرایط تحریم مورد توجه قرار گرفته است سیستم مدیریت نگهداشت سرمایه است که بخش مهمی از آن "حداکثرسازی بهره وری از تجهیزات و دارایی های موجود" می باشد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، در صورت نگهداشت مناسب تجهیزات پزشکی، از عملکرد مطلوب دستگاه های پزشکی اطمینان حاصل می گردد و لذا وقفه ای در ارائه خدمات درمانی و تشخیصی برای بیماران پیش نخواهد آمد.

سرپرست اداره تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با نگهداری پیشگیرانه می توان هزینه تعمیرات را تا 50 درصد کاهش و عمر مفید دستگاهها را تا دوبرابر افزایش داد و از این طریق سرمایه کلان تجهیزات پزشکی موجود در مراکز درمانی حفظ می گردد.
دکتر ایزدی در پاسخ به برنامه های پیش رو این اداره و آمادگی های بیشتر در مقابل هر گونه پیک کرونا تصریح کرد: از جمله مهم ترین برنامه ها می توان به  نیاز سنجی دقیق تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی و تأمین تجهیزات متناسب با نیاز مراکز،بازدیدهای دوره ای و نظارت و ارزیابی کارشناسان تجهیزات پزشکی مستقر در مراکز درمانی و بررسی شرایط محیطی در نگهداری دستگاهها بروزرسانی نرم افزار مدیریت نگهداشت و مستندسازی هزینه های نگهداشت تجهیزات پزشکی، راه اندازی مرکز احیاء و بازچرخانی تجهیزات پزشکی مراکز درمانی وتأمین نیروی انسانی کافی متناسب با تعداد تخت مراکز درمانی جهت حفظ و نگهداشت صحیح تجهیزات پزشکی اشاره کرد.  
مهندس ایزدی اشاره ای به اهم اقدامات انجام شده در این حوزه نمود و اظهار کرد: طی چند ماه گذشته اقدامات فراوان و کارشناسی شده ای توسط این اداره انجام شده است که باعث شده بتوانیم به لحاظ پشتیبانی و عملیاتی کارکرد بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم از جمله این اقدامات: تهیه گزارش های تحلیلی درخصوص نظارت و پایش اجرای برنامه جامع نگهداشت ومیزان اثر بخشی آن،راه اندازی مرکز تحقیق و توسعه تجهیزات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برنامه ریزی جهت انجام بازدیدوبازرسی های دوره ای و موردی به صورت مستمر در چارچوب شرح وظایف ابلاغی، برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی تخصصی مورد نیاز به صورت مستمرجهت کاربران وکارشناسان فنی تجهیزات پزشکی و انجام اقدامات لازم جهت تحویل کالاهای تخصیص داده شده از سوی هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران بوده است.
 وی در پاسخ به نحوه اجرای عدالت در توزیع تجهیزات پزشکی در نقاط تحت پوشش دانشگاه اذعان نمود: یک از مهم ترین عواملی که به اتلاف منابع بیمارستانی دامن می زند، خریداری تجهیزات پیچیده بدون داشتن متخصص لازم وغیر ضروری بودن وسایل و تجهیزات است. با توجه به هزینه نگهداشت بالای تجهیزات پزشکی، بایستی دستگاهها به مراکزی تخصیص داده شود که دارای تعداد بیمار متناسب با ظرفیت دستگاه باشد تا مرکز بتواند از هزینه های نگهداشت را به موقع تأمین نماید و لذا این مهم نیاز به بررسی دقیق و کارشناسی دارد که ما توانسته ایم با کارشناسی های صورت گرفته از اتلاف منابع جلوگیری کنیم و در همه نقاط مورد نیاز توزیع مناسب داشته باشیم.
مهندس ایزدی خاطرنشان کرد: تاکید می  کنیم از سیاست های مهم ما در معاونت درمان، در کنار تامین مناسب تجهیزات، این است که بتوانیم با تدابیر و کار کارشناسی در حفظ و نگهداشت تجهیزات قدم برداریم.

دکتر ایوب توکلیان جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ابتدای این نشست اظهار کرد: مدیریت منابع درست و اهمیت نگهداشت و استفاده صحیح از وسایل باعث افزایش کیفیت خدمت رسانی به مردم می شود.

وی ضمن تاکیدبر مدیریت درست منابع تصریح کرد: ما در معاونت درمان باید بگونه ای تدبیر و عمل کنیم تا بتوانیم از تجهیزات پزشکی حداکثر طول مدت را استفاده نماییم.

211.jpg - 82.92 kB

خبرنگار: صیقلیان 

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳