بیش از نیمی از بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه کرونا، افراد واکسینه نشده هستند

106.jpg - 7.10 kBعضو کمیته علمی ستاد استانی مقابله با کرونا خراسان رضوی با بیان اینکه بیش از نیمی از بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه افرادی هستند که واکسن دریافت نکرده اند اظهار کرد: در حال حاضر از ۲٠ بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان امام رضا(ع) ۱٠ نفر اصلا واکسن نزدند و سایر افراد بستری شده نیز دارای بیماری زمینه ای و یا سالمند هستند.

دکتر علیرضا صداقت در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه تعداد بیماران مبتلا به کرونا بستری در بخش های مراقبت ویژه افزایش یافته و در حال حاضر 25 درصد این تخت‌ها اشغال شده که رشدی 8 درصدی به نسبت هفته گذشته داشته است اظهار کرد: موج ششم بحران کرونا روزبه‌روز در حال شعله‌ور شدن است و به محض داشتن علائمی همچون سردرد، سرگیجه، آبریزش بینی، گلودرد، خارش گلو، تب، سرفه مکرر و تنگی نفس باید بلافاصله به پزشک مراجعه شود.

وی تصریح کرد: کسانی که این علائم را دارند و در روزهای اخیر با افراد مشکوک به کرونا در ارتباط بوده و یا در سفر بوده‌اند نیاز است که به پزشک مراجعه کرده و هیچگونه تأخیری در انجام این کار نداشته باشند و مشکل خود را یک سرماخوردگی معمولی نبینند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید در زمان داشتن هر یک از علائم ذکر شده آن را کرونا بدانیم و بلافاصله به مطب پزشک یا مراکز منتخب کرونا مراجعه کنیم، خاطرنشان کرد: بهترین کار در زمان داشتن علائم مشکوک به کرونا انجام یک قرنطینه نسبی و مشورت گرفتن از کارشناسان سامانه 191 دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.

دکتر صداقت با ذکر این نکته که اگر نیازی به انجام آزمایش و گرفتن عکس و سی‌تی‌اسکن باشد حتماً از سوی پزشک تجویز می‌شود، تأکید کرد: تا زمانی که مورد معاینه قرار نگرفتید نیازی به گرفتن موارد ذکر شده نیست و نباید بگوییم که چون همسایه‌ها و اطرافیان گفتند این کار را انجام بدهیم، زیرا ممکن است که نیازی به انجام آن نباشد و ضمن صرف هزینه بی‌مورد، موجب ازدحام بی‌دلیل در آن محل ‌شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین کار جهت عدم شدت گرفتن بیماری در انجام اقدامات مورد نیاز به‌صورت مرحله به مرحله و عدم مراجعه مستقیم به بیمارستان بوده است اضافه کرد: بیماری کرونا یکی است، اما بیماران کرونایی متفاوت از یکدیگر هستند و تجویز پزشکان متناسب با علائم، وضعیت و سن و سال آنها بوده و انجام اقدامات درمانی برای تمامی بیماران به یک شکل انجام نمی شود.

دکتر صداقت با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی در خصوص ویروس اومیکرون به‌طور ناقص و بعضاً نادرست به مردم اعلام شده بود، تصریح کرد: درست است که عوارض اومیکرون کمتر از دلتا بوده، اما میزان ابتلایش 10 برابر آن بوده و متأسفانه همین تفکر نادرست میزان ریسک ابتلا و بستری در ICU را بالا می‌برد.

وی خاطرنشان کرد: گرچه علائم بیماری کرونا در اکثر مبتلایان به ویروس اومیکرون خفیف بوده، اما در صورت بروز علائم هشدار دهنده همچون تعداد تنفس بیشتر از 24 بار در یک دقیقه (بدون تب)، تنگی نفس (درصد اشباع اکسیژن زیر 90 درصد)، اٌفت فشارخون (زیر 90 میلی‌متر جیوه)، کاهش سطح هوشیاری و کمبود آب و بی‌اشتهایی بسیارشدید باید بلافاصه به اورژانس مراجعه شود.

عضو هیأت علمی گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص میزان اشغال تخت‌های بخش های مراقبت ویژه کرونا در روزهای اخیر، گفت: از ابتدای هفته جاری با افزایش تعداد بیماران کرونایی نیازمند به مراقبت ویژه ،مواجه شدیم و هم‌اکنون 25 درصد این تخت‌ها اشغال شده که به نسبت هفته گذشته 8 درصد افزایش داشته است، البته مشکلی بابت کمبود تخت در این بخش نداریم و می‌توانیم از ظرفیت دیگر  بخش ها برای خدمت‌رسانی به بیماران بدحال کرونایی استفاده کنیم، اما امیدواریم که شرایط حالی بیماران مساعد باشد و نیازی به استفاده از تخت‌های موجود و افزایش تخت‌های کمکی نباشد.

عضو کمیته علمی ستاد استانی مقابله با کرونا خراسان رضوی اضافه کرد: بیش از نیمی از بستری‌های ICUهای کرونا واکسینه نشده‌ها و کسانی که دُز سوم واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند هستند و در اینجا نقش و اهمیت این واکسن بیش از پیش برای این گروه از بیماران باورپذیر شده و ای کاش این باورپذیری در زمانی می‌بود که گرفتار بیماری کرونا نشده بودند.

وی با اشاره به اینکه نکته بسیار مهم و اثربخش دیگر در مسیر پیشگیری از ابتلای به بیماری کووید دریافت 3 دُز واکسن کرونا بوده است، تصریح کرد: معتقدیم که واکسیناسیون حداکثری سهم قابل توجهی در تداوم زندگی دارد و نکته مهم‌تر دیگر اینکه این کار بسیار مهم و حیاتی به‌صورت کامل انجام شود، زیرا دُز سوم در کاهش ابتلاها و تلفات موج ششم بحران کرونا بسیار حائز اهمیت بوده و این مهم را باید جدی بگیریم و با دریافت دُز سوم واکسن کرونا به کاهش شیوع بیماری در موج سهمگین کنونی کمک کنیم.

دکتر صداقت با تأکید بر اینکه بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن بوده و نباید منتظر رسیدن یک واکسن خاص آن هم در شرایط اوج بحران بمانیم، گفت: باید بدانیم که با انجام هرچه‌سریع‌تر این کار بسیار مهم و حیاتی در هر 3 دُز به‌ویژه دُز سوم آن می‌توانیم در کاهش ابتلا و  فوتی های موج ششم بحران کرونا سهیم باشیم.

وی افزود: میزان تزریق دُز سوم در کشور بالای 29 درصد بوده و این عدد در خراسان رضوی کمتر از 26 درصد بوده که از میانگین کشوری 4 درصد کمتر است و در جهت حفظ سلامت جامعه و عدم افزایش دغدغه و نگرانی کادر درمان نیازمند افزایش مراجعات مردم به مراکز واکسیناسیون کرونا جهت دریافت این دُز حیاتی هستیم.

مسئول بخش ICU کرونا بیمارستان امام رضا(ع) با ذکر این نکته که تمامی واکسن‌ها و داروهای مصرفی 100 درصد تأیید شده هستند، اما ممکن است که در برخی موارد اندک عوارض نادری داشته باشند و نباید با مشاهده یک مشکل به کل داروها و واکسن‌ها بی‌اعتماد شویم، تأکید کرد: همه داروها، واکسن‌ها و راه‌های درمانی برای بیماری‌های قدیم و جدید از جمله کرونا ابتدا در فازهای آزمایشگاهی بوده و سپس در فاز حیوانی بوده و در مرحله بعد فاز مطالعاتی انسانی آن را داریم و در صورت تأیید وارد چرخه توزیع و تزریق می‌شود.

دکتر صداقت ضمن اشاره به اهمیت واکسیناسیون کودکان در جهت عدم ابتلای آنان به ویروس اومیکرون، بیان کرد: گروه سنی واکسیناسیون کرونا پایین آمده و از 12 سال به 9 سال کاهش یافته که خوشبختانه تأثیر بهتری هم در سلامت کودکان داشته، گروه سنی که میزان ابتلایشان در موج ششم بحران کرونا زیاد بوده و معتقدیم که با پایین‌تر آمدن سن واکسیناسیون دغدغه والدین و کادر درمان به‌شدت کاهش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات واکسن روی گروه سنی 9 تا 12 سال در حال انجام بوده و خوشبختانه تا این لحظه مشکلی گزارش نشده و در صورت تأیید آن می‌توانیم شاهد انجام واکسیناسیون سنین پایین‌تر هم باشیم.

عضو هیأت علمی گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همه ما در مسیر خروج از موج ششم بحران کرونا مسئول هستیم و در این خصوص تنها مدافعان سلامت و متولیان این حوزه مسئولیت ندارند، اگر هریک از ما نقش خود را در خصوص انجام واکسیناسیون کامل، استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، عدم حضور در جمع‌ها و تجمعات و عدم خروج غیرضروری از منزل به درستی ایفا کنیم سهم قابل توجهی در تحقق این مسیر ایفا کرده‌ایم و امیدواریم که همکاری شایسته مردم با خادمان حوزه سلامت را تا پایان بحران کرونا به بهترین شکل ممکن شاهد باشیم.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳