اختراع و بومی سازی سامانه تعلیق وزن دینامیک هوشمند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 200
متخصصان توانمند گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به اختراع و بومی سازی سامانه تعلیق وزن دینامیک هوشمند و تولید آن شدند.
استادیار گروه فیزیوتراپی دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیر تیم توانبخشی و پزشکی شرکت دانش بنیان پیام آوران هنر و فناوری شرق در گفتگو با وب دا با بیان اینکه با اختراع و بومی سازی این سامانه، ایران بعنوان دومین کشور صاحب این فناوری پس از آمریکا در جهان به حساب می آید، اظهار کرد: راه رفتن یکی از پایه ای ترین نیازهای زندگی هر فرد به شمار می رود که تعداد زیادی از افراد جامعه به دلایل مختلف از جمله ابتلا به بیماریهای مادرزادی نظیر فلج مغزی و یا به دلیل عوارض ناشی از سالمندی، ضربات وارده به سر، سکته های مغزی، ابتلاء به انواع بیماری های نورولوژی نظیر ام اس و پارکینسون و یا بعضی درگیری های اورتوپدی از این نعمت حیاتی محروم ونیازمند دریافت خدمات توانبخشی به صورت طولانی مدت و اثربخش هستند.
دکتر افسانه زینل زاده با بیان اینکه هدف از ابداع این دستگاه کاهش آسیب های وارده به ستون فقرات درمانگران حیطه توانبخشی و انجام توانبخشی کارآمد و بهینه بیماران همگام با دانش روز دنیاست خاطر نشان کرد: در سامانه مذکور حرکت با اراده و خواست بیمار آغاز و ادامه خواهد یافت، فقط درصد تعلیق وزن بیمار توسط درمانگر و بر اساس پیشرفت بیمار در طول جلسات تغییر خواهد کرد. در نهایت در صورت امکان، هدف رساندن بیمار به راه رفتن مستقل و کاهش ترس از افتادن خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در سامانه ذکر شده یک دستگاه پیش ران وجود دارد و با استفاده از چند حسگر دقیق که در داخل دستگاه تعبیه شده است، سامانه به صورت هوشمند خود را با حرکت توان یاب همگام کرده و مانع از افتادن بیمار می شود و این ویژگی ها امکان انجام تمرینات مستمر، متنوع، جدید و طولانی مدت از قبیل تمرینات راه رفتن ساده و پیشرفته، تمرینات تعادلی، عبور از موانع، پله، ، رمپ، اسکات، حرکت به پهلو و عقب و انجام تمرینات اندام فوقانی همزمان با راه رفتن را میسر ساخته وبا افزایش اعتماد به نفس بیمار منجر به تسریع روند بهبودی و درمان می شود.
این استاد یار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تهیه این دستگاه حدود یک بیستم نمونه خارجی هزینه دارد افزود: این دستگاه تمام استانداردهای لازمه را کسب نموده و در کنار استفاده داخلی آماده ورود به بازارهای جهانی می باشد.
شایان ذکر است این محصول ثمره یک کار بین رشته ای متشکل از دست کم هشت رشته و از جمله مهندسی الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی نرم افزار، مهندسی پزشکی، فیزیوتراپی، طراحی و خیاطی و هوش مصنوعی می باشد.
خبرنگار: سلیمان نوری