98درصد نسخ سرپایی در حوزه های دارویی و پاراکلینیکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت الکترونیکی است

102.jpg - 8.06 kBمدیر اقتصاد درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر 98درصد نسخ سرپایی در حوزه های دارویی و پاراکلینیکی در این دانشگاه به صورت الکترونیکی است اظهار کرد: 16 تا بیمارستان دانشگاهی نیز به ثبت بیش از 95درصد نسخ کاغذی به شکل الکترونیک دست یافتند.

دکتر جواد ملکی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه برنامه نسخه الکترونیک از تیرماه امسال در بیمارستان های تابعه دانشگاه (مشهد و شهرستان های تابعه) آغاز شد. خاطر نشان کرد: پزشکان در سامانه های بیمه ای تعریف شدند و نسخه الکترونیک در بیمارستان های دانشگاهی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه نمایندگان نسخه الکترونیک در هر یک از بیمارستان ها، مسئولیت آموزش به پزشکان و مسئولین و منشی های درمانگاه ها را به عهده گرفتند و در این راستا دوره های آموزشی لازم برگزار شده است تصریح کرد: زیرساخت سخت افزاری برنامه نسخه الکترونیک برای هر یک از بیمارستان ها مهیا شده تا امر نسخه الکترونیک بدون دغدغه تجهیزات انجام گردد. فرآیند تجهیز شدن بیمارستان های تابعه دانشگاهی همچنان در حال پیگیری است. هم چنین، اتصال به سازمان های بیمه گر (بیمه سلامت و تامین اجتماعی) از طریق سامانه سپید در حال پیاده سازی است.

مدیر اقتصاد درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در راستای توسعه این برنامه، ایجاد سیاست تشویقی و ساز وکار انگیزشی در جهت تولید نسخه الکترونیک و نسخه پیچی الکترونیک برای تمامی ذی نفعان (پزشکان، پرسنل، شرکتهای نرم افزاری و ...) و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به عموم شهروندان از طریق رسانه های جمعی اولویت دارد.

دکتر ملکی با بیان اینکه پرونده بیمار اعم از سرپایی، بستری و اورژانس یک سند قانونی است و می بایست مطابق قوانین نگهداری شود اظهار کرد: این امر منجر به تولید حجم انبوه پرونده های کاغذی می شد و از سوی دیگر دسترسی به سوابق بیمار مستلزم بیرون آوردن پرونده از بایگانی بود که در این راستا برنامه اسکن پرونده و آرشیو الکترونیک به منظور کاهش حجم پرونده های کاغذی قدیمی که مطابق قوانین امکان امحا آنها وجود دارد و کاهش نیاز به فرم های کاغذی پرونده های جاری طراحی شده است.

وی ادامه داد: این طرح پس از تکمیل، می تواند صرفه جویی قابل ملاحظه ای در نیروی انسانی به همراه داشته باشد همچنین هزینه تعویض پوشه های کاغذی، تهیه رونوشت های کاغذی متعدد از پرونده و زمان های اتلاف شده جهت انتظار دسترسی به پرونده را کاهش می دهد. همچنین با کاهش احتمال مفقود شدن پرونده ها، باعث افزایش حفظ محرمانگی داده ها می گردد.

مدیر اقتصاد درمان معاونت درمان در پایان خاطرنشان کرد: در یک برنامه دو ساله "امحاء پرونده های مشمول قوانین مرور زمان و اسکن پرونده های جاری بیمارستان ها پیش از بایگانی پرونده با هدف ایجاد نسخه الکترونیکی از پرونده کاغذی" در اولویت دستور کار این معاونت قرار دارد.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳