انجام بیش از 225 هزار مورد غربالگری سرطان های شایع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

107.jpg - 5.04 kBمسئول برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای امسال تا کنون 225 هزار مورد غربالگری در 3 سرطان شایع در میان خانم‌ها و آقایان انجام شده است.

دکتر خديجه رضايی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در طرح ملی سرطان با همکاری معاونت‌های درمان و پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برنامه ثبت سرطان توسط معاونت بهداشت این دانشگاه به‌صورت آنلاین انجام شده و در سامانه ریجستری سرطان ثبت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اقدام دیگرمان در بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، دهانه و پستان بوده است، تصریح کرد: در این خصوص در سطح مراکز خدمات جامع سلامت بررسی سرطان‌ دهانه رحم برای سنین 30 تا 59 سال و بررسی سرطان پستان برای 30 تا 70 توسط ماما انجام می‌شود و اگر فرد مشکلی داشت به متخصص زنان و برای مشکل پستان به جراح عمومی ارجاع می‌شود؛ همچنین بررسی سرطان روده بزرگ هم برای کلیه افراد در سنین 50 تا 70 انجام می‌شود و موارد مشکوک به متخصص گوارش ارجاع شده تا ضمن انجام کولونوسکوپی اقدامات نشخیصی و تخصصی دقیق‌تر انجام شود.

مسئول برنامه سرطان گروه تخصصي پیشگیری و مبارزه با بيماري‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از برنامه‌های آموزشی در موضوع سرطان‌های پستان و دهانه رحم بوده است، خاطرنشان کرد: این برنامه در تمامی مدارس دخترانه کلیه مقاطع تحصیلی برای دانش‌آموزان، مربیان بهداشت و اولیاء و با هدف آَشنایی با علائم و مشکلات این نوع سرطان‌ها و اقدام به‌موقع جهت درمان و پیشگیری از آسیب‌های شدید اجرا می‌شود.

دکتر رضایی با تأکید بر اینکه برنامه غربالگری سرطان‌های پستان، دهانه رحم و روده بزرگ به‌صورت مستمر در حال انجام است، گفت: در 10 ماهه نخست امسال 225 هزار مورد غربالگری در این 3 سرطان شایع در میان خانم‌ها و آقایان انجام شده که از این تعداد 66 هزارو 490 مورد غربالگری سرطان پستان، 45 هزارو 297 مورد غربالگری سرطان دهانه رحم و  113 هزار و 384 مورد غربالگری سرطان روده بزرگ انجام شده است.

وی افزود: در غربالگری‌های سرطان پستان 446 نفر به سطح 2 ارجاع شدند که این تعداد 10 مورد سرطان زودهنگام شناسایی شده است، ضمن اینکه تعداد 677 مورد هم ماموگرافی انجام شده است، در غربالگری سرطان دهانه رحم 6626 نفر تست پاپ اسمیر انجام شده که 4 مورد سرطان تشخیص داده شده و اهمیت تست پاپ اسمیر در تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم بوده است و در غربالگری سرطان روده بزرگ هم 4803 نفر نیازمند پیگیری بودند که از این تعداد 126 مورد کولونوسکوپی انجام شده و 13 مورد سرطان شناسایی شده است.

دکتر رضایی تصریح کرد: میانگین مبتلایان به سرطان پستان در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 45 سال بوده که از میانگین کشوری 10 سال جوان‌تر بوده، اما در سرطان‌های دهانه رحم و روده بزرگ که به ترتیب بالای 40 سال و بالای 50 سال بوده تفاوتی با میانگین کشوری ندارد.

وی بیان کرد: میزان مرگ و میر در سرطان پستان کاهش داشته و درصد زنده ماندن به نسبت 5 تا 10 سال قبل بهتر شده و امید به زندگی افزایش یافته است، این مهم به این دلیل بوده که روش‌های درمانی بسیار پیشرفته شده است.

دکتر رضایی با ذکر این نکته که مهمترین علامت سرطان در بی‌علامتی آن بوده و در زمان مشاهده کار درمان سخت می‌شود، به همین جهت تأکید بر غربالگری داریم، حتی در شرایطی که هیچ علامتی وجود ندارد، گفت: در آقایان سرطان معده و در خانم‌ها سرطان پستان شایع‌تر است و ابتلای به سرطان‌های پستان، تخمدان و روده بزرگ، تیروئید و لوزالمعده نیز بیشتر به‌صورت خانوادگی بوده و توصیه ما به مردم این است که چکاب‌هایشان خانوادگی باشد و اگر فردی در زیر 50 سال مبتلا به سرطان شد باید حتماً تمامی اعضای خانواده آن فرد مورد بررسی قرار بگیرند.

وی افزود: همواره معتقدیم که عدم مصرف دخانیات (سیگار و قلیان)، نمک زیاد، تریاک، نوشابه‌های گاز دار، مواد سوزاننده و انواع فست‌فوت‌ها در حفظ سلامت افراد جامعه و عدم ابتلای آنها به انواع سرطان‌ها مؤثر است.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳