افزایش نرخ باروری کلی یکی از الویت های اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 145
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افزایش نرخ باروری کلی یکی از الویت های اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد و در این راستا برنامه های متعددی در این معاونت، در حال اجراست.
دکتر احمدیان در گفتگو با وب دا، ترویج ازدواج سالم در جوانان را یکی از برنامه های دانشگاه عنوان کرد و گفت: برنامه ازدواج مناسب در جوانان بمنظور ارتقاء آگاهي جوانان در زمينه اهميت تشکيل خانواده، معيارهاي انتخاب همسر، سلامت رواني، اجتماعي و معنوي در ازدواج، ارتقاء اميد به زندگي و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي برنامه ريزي و اجرا می گردد. وی به آموزش های هنگام ازدواج به عنوان یکی دیگر از برنامه های مهم در این راستا اشاره نمود و گفت: کلاس های آموزش هنگام ازدواج با هدف افزايش دانش و مهارت زوجین در ابتدای شروع زندگی مشترک و در راستای تحکيم بنیان خانواده برگزار می گردد . بدیهی است پایداری و استحکام خانواده ها موجب افزایش فرزندآوری می شود.
وی گفت: در حال حاضر در ۲۴ مرکز خدمات جامع سلامت منتخب در ۱۹ شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اين خدمت توسط مربیان آموزش دیده به زوجين در آستانه ازدواج ارايه مي گردد.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد تقویت و تحکیم بنیان خانواده و دستور وزیر بهداشت در خصوص اجرای برنامه ارتقاء کمی و کیفی آموزش های هنگام ازدواج و همچنین با توجه به سند برنامه همکاری های مشترک بین دستگاهی آموزش و مشاوره هنگام ازدواج، از سال ۹۸، زمان کلاس ها از ۲ به ۶ ساعت ارتقاء یافت و در این چارچوب، علاوه بر بهداشت و سلامت جنسی، موضوعات آموزشی"حقوق زوجین"، "اخلاق و احکام" و "روانشناسی" با همکاری دستگاههای دادگستری، تبلیغات اسلامی و بهزیستی به زوجین ارایه می گردد. آموزش و مشاوره فرزندآوری از دیگر برنامه هایی بود که مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه عنوان کرد و در این خصوص بیان داشت: در راستای ترویج فرزندآوری و افزایش بارداری های ارادی و برنامه ریزی شده در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش، آموزش و مشاوره فرزندآوری به زنان واجد شرایط مراجعه کننده ارایه می گردد.
وی هدف از این آموزش ها را افزایش آگاهی مراجعین در خصوص مزایای فرزندآوری و افزایش فرزندآوری از طریق کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، کاهش تک فرزندی و کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان، ذکر نمود.
دکتر احمدیان با بیان اینکه حل مشکل ناباروری زوجین و موفقیت آنان در فرزندآوری می تواند موجب افزایش نرخ باروری کلی و ارتقاء سلامت زوجین نابارور و خانواده های آنان در ابعاد جسمی اجتماعی و روانی گردد.
وی برنامه پیشگیری از ناباروری را از دیگر برنامه های معاونت بهداشت دانشگاه در این راستا برشمرد و گفت: در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش، ضمن آموزش و اطلاع رسانی در زمینه عوامل مستعد کننده ناباروری و پیشگیری از آن، زوجین از نظر ناباروری مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت نیاز، جهت تشخیص زودرس و اقدامات لازم و بموقع به سطوح تخصصی بالاتر ارجاع می شوند.
وی در ادامه به برنامه ترویج زایمان طبیعی اشاره نمود و اظهار داشت: در این راستا کلاس های آمادگی زایمان با هدف ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین های غیر ضروری(سزارین یکی از عوامل محدود کننده فرزندآوری خانواده ها است) برای مادران باردار برگزار می گردد.
وی خاطر نشان کرد: اين کلاس ها از طریق آموزش، آگاهي و توانمند سازي مادران نقش مهمي در حمایت از مادر و کاهش ترس از درد زايمان، سازگار شدن با تغييرات اين دوران، انتخاب زايمان طبيعي و نهایتاً تجربه اي خوشایند از بارداري، زايمان و فرزندآوري مجدد دارد.
در پایان دکتر احمدیان خواستار مشارکت و همت جهادی همه سازمانها و نهادهای درگیر جهت رسیدن به کشوری جوان، پویا و بالنده شد.