گزارشی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مبارزه با کرونا/اجرای برنامه نظام ارجاع بهترین ابتکار در خدمات رسانی به بیماران

053.jpg - 50.68 kBدرست از زمانی که کشورمان آخرین بار درگیر بیماری همه گیر شد 100 سال می گذرد؛ در آن زمان بیشتر مردم درگیر بیماری "آنفلوانزای اسپانیایی" شدند و بر اساس اعلام مورخان حدود ده درصد از مردم دنیا جان خود را از دست دادند.

و اما در ماه های اخیر  نه تنها ایران بلکه جهان،  بیماری همه گیری را تجربه کرد که در روزهای اولیه برای همگان ناشناخته بود، بیماری که نامش کرونا یا ویروس کووید-19 نام گرفت و در ابتدا از استان ووهان چین آغاز شد و به دنبال آن کم کم  تمامی کشورهای جهان را فرا گرفت.

برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش از ورود ویروس کرونا به کشور آغاز شده بود

نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا،  28 بهمن سال گذشته توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام شد و به ترتیب سایر استان های کشور از جمله استان خراسان رضوی را درگیر این بیماری کرد.

به منظور اطلاع از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، به سراغ دکتر سید محمد حسین بحرینی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رییس قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا رفتیم تا بیشتر از اقدامات و برنامه های این دانشگاه در جبهه مبارزه با کرونا مطلع شویم.

دکتر بحرینی با بیان اینکه  نخستین بار با تماس تلفنی " دکتر نمکی وزیر بهداشت" از موارد مثبت بیماری کرونا در یکی از شهرهای کشور مطلع شدم و بعد از آن با تدابیری به مقابله با این ویروس پرداختیم  اظهار کرد: برای مدیریت شرایط بیماران کرونایی ، نظام ارجاعی ویژه آنان در نظر گرفتیم که توفیقات این طرح باعث شد تا به عنوان نمونه کشوری از سوی وزارت بهداشت و درمان به سایر کشور معرفی شود.

دکتر محمد حسین بحرینی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش از شناسایی موارد ابتلا به کرونا در کشور، برنامه ریزی های خود را آغاز کرده بود و در این زمینه نشست های تخصصی متعددی با گروه های مختلف همچون بهداشت، درمان، غذا و دارو برگزار شد تصریح کرد: مسئولان و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز پیش از ورود این ویروس به کشور با انجام ارتباطات بین المللی با دانشگاه های جهان و کشور چین ضمن اطلاع از جدیدترین راهکارهای پیشگیری و درمانی این ویروس و افزایش اطلاعات علمی خود، دستورالعمل های مرتبط با درمان و پیشگیری از کرونا ویروس را تهیه نمودند.

وی تصریح کرد: از همان روزهای نخست شیوع ویروس کووید-19 همکاری و حمایت مسئولان ارشد استان، از جمله استاندار خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه، علمای حوزه علمیه، تولیت آستان قدس رضوی، فرماندهان سپاه، نیروی انتظامی و ارتش، بسیج جامعه پزشکی و دیگر مسئولان کم نظیر بود و این امر موجب شد فضای یک دلی و همکاری در میان تمام دستگاه ها و سازمان های استان در راستای حفظ سلامت مردم ایجاد شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمام مسئولان شهری و استانی و فرماندهان نظامی و انتظامی، شهرداری مشهد و... دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در این امر خطیر یاری رساندند، اظهار کرد: در سطح استان به جز اقدامات درمانی که برای بیماران کرونایی در نظر گرفته می شد و حاصل تلاش تیم درمان( پزشکان، پرستاران و کمک پرستاران و پشتیبانی) بود در حوزه پیشگیری از شیوع این بیماری نیز اقدامات زیادی صورت گرفت.

اختصاص بزرگترین و مجهز ترین بیمارستان دانشگاهی به بیماران کرونایی

دکتر بحرینی با اشاره به اینکه به منظور ارائه خدمات موثر درمانی به بیماران کرونایی، بزرگترین و مجهز ترین ساختمان بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت، عنوان کرد: بیمارستان 610 تخت خوابی امام رضا(ع)، بیمارستان صد تخت خوابی شریعتی و دو بخش از بیمارستان قائم(عج) در اختیار درمان بیماران کرونایی قرار گرفت علاوه براین با اجرای طرح نظام ارجاع برای بیماران کرونایی از حضور مستقیم مردم در مراکز درمانی جلوگیری شد و روند درمان طبق دستورالعمل های بهداشتی صورت گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در روزهای کرونایی در داخل و خارج دانشگاه علوم پزشکی مشهد حس همدلی، رفاقت، صمیمیت به خوبی احساس می شد، بیان کرد: باوجود اینکه شرایط سختی برای تیم درمان در هفت ماه گذشته ایجاد شده است اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد از فعالیت در سایر حوزه های آموزش، پژوهش، توسعه و ساخت وساز غفلت نکرده است و به همه موارد رسیدگی های لازم انجام شده است.

بالاترین امار ارائه خدمت به بیماران غیرکرونایی

رییس قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این دانشگاه بالاترین آمار ارائه خدمت  به بیماران غیر کرونایی را با استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی، خیریه و بیمارستان های سپاه و ارتش داشته است به عنوان نمونه در مرحله نخست شیوع ویروس کرونا، بیمارستان رضوی پاسخگویی به بیماران سکته مغزی را برعهده داشت وبیمارستان بنت الهدی در خدمت گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.

دکتر بحرینی  با بیان اینکه رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دست ها و عدم تماس دستان آلوده با سطوح مخاطی بدن بهترین راهکار پیشگیری از این بیماری است، گفت: خوشبختانه استان خراسان صرفا با رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از ماسک فعلا بر موج دوم غلبه کرده است اما این خبر نباید باعث آسودگی خاطر هم استانی های عزیز شود و موجب بی توجهی آنها به مسائل بهداشتی شود بلکه خبر خوشحال کننده ای بود که در این روزها می تواند دل مردم را شاد کند اما اجرای پروتکل های بهداشتی همچنان در دستور کار همه ارگانها است.

وی با تاکید براینکه در حوزه پیشگیری از بیماری نیز باید اقدامات موثری انجام شود چراکه در سالهای اخیر به دلیل کنترل بیماریهای واگیردار در سطح کشور حوزه بیماریهای واگیردار بسیار کوچک شده است اما در این شرایط باید فعالیت و توان این حوزه افزایش یابد، گفت: در حوزه درمان نیز باید دانشگاه به روند گذشته خود که در نظر گرفتن بیمارستان هایی برای بیماران عفونی است برگردد و به تخصص عفونی بیشتر توجه شود.

دکتر بحرینی گفت: در حوزه ذخیره سازی داروها نیز باید تجدیدنظر هایی صورت گیرد تا دارو در موضوعات مورد نیاز به اندازه کافی موجود باشد.

تمامی مراکز بهداشتی درمانی در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه به صورت غیر حضوری مورد پایش و ارزیابی قرار می گیرند

وی به بازدید های اینترنتی خود از شهرستانها و بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه اشاره کرد و گفت: اگر فضای مجازی راکنترل کنیم می توانیم تا 80 درصد، استفاده از این تکنولوژی را جایگزین سفرها و همایش ها کنیم.

دکتر بحرینی اظهار کرد: در حال حاضر دارو و واکسنی برای این بیماری کشف نشده است و بنا بر نظر متخصصان سازمان بهداشت جهانی حتی اگر دارویی برای کرونا کشف شود احتمال بروز ویروس هایی مشابه این بیماری بازهم وجود خواهد داشت بنابراین باید سبک زندگی خود را برطبق شرایط تغییر دهیم.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳