گزارشی از اقدامات معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید
- بازدید: 168
حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید 253 دستاورد و افتخار بزرگ و ملی در حوزههای مدیریتی 5 گانهاش داشته است.
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همواره یکی از فعال ترین معاونتهای این دانشگاه بوده و کادر درمان با حضور 24 ساعته خود در مسیر بهبودی بیماران بستری در بیمارستانها تلاش میکنند و این نقش در این روزهای کرونایی که از آنان به عنوان مدافعان سلامت نام برده میشود بیش از پیش احساس میشود، کسانی که از نخستین روز شیوع کووید 19 در کشور در خط مقدم جبهه مبارزه با کرونا حاضر بودند.
خدمات معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در 5 حوزه مدیریت امور بیمارستانها و تعالی خدمات بالینی، مدیریت امور پرستاری، مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی (اورژانس 115)، مدیریت نظارت، ارزیابی، تامین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی و مدیریت گردشگری سلامت ارائه میشود.
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید و طی سالهای 92 تا 99 تعداد 253 دستاورد و افتخار بزرگ و ملی در حوزههای مدیریتی 5 گانهاش داشته که بارها و بارها مورد تقدیر و تمجید مسئولان کشوری، استانی و شهری قرار گرفته است و تمامی آنان حاصل تلاش بیوقفه و شبانهروزی تکتک خادمان مردم در این معاونت و حوزه درمان بیمارستانها بوده است.
در جهت بررسی و بهتر خدمات 7 ساله معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفتوگویی را با دکتر شاپور بدیعی، معاون درمان این دانشگاه صورت دادیم که در ادامه میخوانید؛
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نخستین اقدامات درمانی موردنیاز بیماران پیش از اعزام به بیمارستان و بستری در مراکز درمانی توسط نیروهای مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی (اورژانس 115) صورت میپذیرد و در 7سال اخیر با توجه به افزایش حوادث شهری و جادهای نقش کلیدی و حضور بهموقع پرسنل خدوم این مرکز بیش از پیش دیده شده است و به جهت بهروزرسانی سطح آگاهیهای پرسنل اورژانس 115 آموزشهای مستمر برای آنان برگزار میشود و طی سالهای 92 تا 99، 2591 ساعت کلاس آموزشی در این راستا برگزار شد.
دکتر شاپور بدیعی افزود: مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مشهد از سال 86 بهعنوان هماهنگکننده قطب 9 کشور (منطقه شمال شرق) در بحرانها و حوادث ایفای نقش مینماید و در این قطب 6 دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی شامل دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، گناباد، سبزوار، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور و دانشگاههای علوم پزشکی خراسان شمالی و خراسان جنوبی قرار دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تماس برقرارشده مردمی با اورژانس 115 در 7 سال اخیر، بیان کرد: طی سالهای 92 تا 99 تعداد 8 میلیون 522 هزار و 262 تماس با اورژانس 115 مشهد برقرار شده که از این میزان یک میلیون 378 هزار و 761 مورد منجر به مأموریت شده است، ضمن اینکه 2 میلیون و 726 هزار و 426 مورد تماس مشاورهای و 2 میلیون 761 هزار و 426 مورد هم تماس مزاحمی بوده است و از مردم میخواهیم که تلفنهای امدادی همچون 115 را بیمورد اشغال نکنند تا نیروهای امدادی بتوانند بهموقع خدمترسانی لازم را به بیماران واقعی و نیازمند درمان داشته باشند.
دکتر بدیعی خاطرنشان کرد: طبق آمارهای اعلام شده تعداد تماس های منجر به مأموریت اورژانس 115 از سال 92 تا 98 بیش از 75 درصد افزایش داشته است و مجموع تماسهای گرفته شده با سامانه تلفنی 115 در همین بازه زمانی حدود 26 درصد کاهش یافته است؛ مجموع اعزامهای آمبولانسها در 7 سال اخیر یک میلیون و 793 هزار و 131 بار بوده که از این میزان 279 هزار و 399 مورد آن برای مأموریتهای تصادفی و یک میلیون و 513 هزار و 732 مورد آن برای مآموریتهای غیرتصادفی بوده است.
وی اضافه کرد: ماموریتهای اورژانس 115 در سال¬های اخیر رشد چشمگیری داشته است، بهطوری که تعداد کل موارد اعزام در مأموریتهای تصادفی از سال 92 تا 98 افزایش 21 درصدی و در مأموریتهای غیرتصادفی افزایش 87 درصدی داشته است؛ همچنین طی سالهای 92 تا 99، تعداد 42 پایگاه اورژانس در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد راهاندازی شده که افزایشی 39 درصدی را در مجموع پایگاههای فعال این دانشگاه نسبت به قبل از سال 92 شاهد هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص اقدامات شاخص در حوزه مدیریت گردشگری سلامت که در زمان مسئولیت دولت تدبیر و امید فعال شد، گفت: این حوزه مدیرتی معاونت درمان با 4 هدف تقویت و کارآمد کردن نظام بازرسی و نظارت در حوزه گردشگری سلامت در بخشهای دولتی و خصوصی، برنامهریزی درخصوص اطلاعرسانی مناسب برای تحقق ویژگیهای موردنظر در گردشگری سلامت و تقویت نهضت نرم افزاری، اهتمام به آموزش و پژوهش و ارائه مشاورههاي لازم به تحقيقات پاياننامهاي با موضوعات گردشگري سلامت و تنظيم آئيننامهها و شيوهنامه هاياجرايي در حوزه گردشگري سلامت در سطح استان براي پر نمودن خلاء اجرايي و نظارتي در سطح وزارتخانه و دانشگاههای علوم پزشکی فعال شد و در مشهد هم تاکنون 44 اقدام و دستاورد شاخص داشته است.
دکتر بدیعی در رابطه با اقدامات شاخص حوزه مدیریت امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: اقدامات شاخص این مدیریت در 6 محور آموزش به بیمار، کنترل عفونت، مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در منزل، آموزش کادر پرستاری، مراقبت و درمان و تأمین نیروی انسانی موردنیاز بیمارستانها در حوزههای پرستاری، کمکپرستاری، خدماتی بهویژه در دوره مبارزه با بحران کرونا صورت پذیرفته است.
وی تأکید کرد: حوزه مدیریت امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همواره یکی از مهمترین و کلیدیترین نقشها نقشها را در حوزه سلامت ایفا میکند و این نقش بازر در دوره مبارزه با کرونا بهخوبی و بیش از پیش به تصویر کشیده شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حوزه مدیریت امور پرستاری این معاونت در دوره مبارزه با بحران کرونا برنامهریزی بسیارخوبی در جهت تأمین نیروی مراکز درمانی درگیر بیماران مبتلا به کووید 19 داشت، خاطرنشان کرد: از انتهای بهمن ماه سال گذشته تاکنون تعداد 1079 پرستار، کمکپرستار و نیروی خدماتی را در بخشهای درگیر بیماران کرونایی بیمارستانهای امام رضا(ع)، قائم(عج)، شریعتی و شهید هاشمینژاد بهکارگیری کرده که از این تعداد 502 نفر در زمان موج اول بحران کرونا و 577 نفر هم در زمان موج دوم این بحران بودند.
دکتر بدیعی گفت: از مجموع افراد بهکارگیری شده در بیمارستانهای درگیر بیماران کرونایی 676 نفر پرستار، 130 نفر کمکپرستار و 273 نفر نیروی خدماتی هستند و به هر بیمارستان متناسب با نیازی که داشته، نیروی انسانی اختصاص یافته است.
وی افزود: یکی از مجموعههای پرافتخار معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید حوزه مدیریت امور پرستاری این معاونت بوده که حائز کسب 32 عنوان برتر در 7 سال اخیر شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با فعالیتهای حوزه مدیریت امور بیمارستانها و تعالی خدمات بالینی، بیان کرد: فعالیتهای این حوزه مدیرتی در قالب واحدهای 7 گانه نظام ارجاع، بیماران خاص، پیوند اعضاء، امور متخصصان، امور مامایی، واحد توانبخشی و کلینیکهای ویژه بوده و هر واحد به سهم خود عملکرد درخشانی در کسب جایگاه برتر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح کشور شده است.
دکتر بدیعی بیان کرد: عملیاتی شدن پروژه پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع الکترونیک و نیز ایجاد امکان نوبتگیری مستقیم بهصورت الکترونیک از سطح اول مراقبتهای سلامت تا مراکز سلامت شهری و روستایی و مراکز درمانی تخصصی و فوقتخصصی و اجرای طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته پس از اجرای طرح نظام ارجاع بوده است.
وی با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید تعداد 484 متخصص نیروی ضریب کا تخصیص یافته از وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم، تأکید کرد: همچنین در بازه زمانی سالهای 92 تا 99 تعداد 3284 پیوند کلیه، کبد، قرنیه، پوست، قلب و پانکراس توسط واحد پیوند اعضاء انجام شده، ضمن اینکه در همین مدت 18 اقدام شاخص در حوزه بیماران خاص در حوزههای سرطان، متابولیک و دیالیز صورت پذیرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در واحد مامایی اقدامات قابل توجهی از جمله ترویج زایمان طبیعی صورت پذیرفته و در این رابطه اعلام کردیم که زایمان طبیعی در مراکز دولتی بهصورت رایگان و در مراکز غیردولتی، خصوصی و خیریهای با تخفیف ویژه انجام میشود.
دکتر بدیعی با تأکید بر اینکه خوشبختانه با اقدامات مؤثر صورت گرفته در این حوزه در طول 7 سال اخیر میزان زایمان سزارین مادران باردار در نخستین زایمان آنان از 56 درصد به 37 درصد رسیده و کاهشی 19 درصدی را در این خصوص شاهد بودیم، تصریح کرد: در طی سالهای 92 تا 99، 9 اقدام شاخص در زمینه سلامت مادر و نوزاد توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت پذیرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در واحد توانبخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد 3 دستاورد شاخص داشتهایم که شامل ایجاد مرکز توانبخشی دانشکده پیراپزشکی، ارائه خدمات قابل توجه فزیوتراپیستهای بیمارستانهای درگیر بیماران کرونایی در بخشهای ویژه و مشاوره و آموزشهای توانبخشی به بیماران درگیر کووید 19 در نقاهتگاههای مخصوص این بیماران پس از مرحله حاد بیماری بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص کلینیکهای تحت پوشش این دانشگاه، گفت: در حال حاضر 17 کلینیک فعال در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم که از این تعداد 9 کلینیک در مشهد بوده و 8 کلینیک هم در شهرستانهای بردسکن، کاشمر، تایباد، فریمان، خواف، سرخس، گلبهار و قوچان هستند.
دکتر بدیعی افزود: یکی دیگر واحدهای فعال حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد واحد مدیریت نظارت، ارزیابی، تامین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی بوده که در 4 حوزه تجهیز بیمارستانهای مشمول طرح گسترش، تجهیز بیمارستانهای تازه تأسیس، تأمین دستگاههای پزشکی سرمایهای و فعالیت مراکز و شرکتهای تحقیق و توسعه فعال در امر تولید و تعمیر تجهیزات و ملزومات پزشکی فعال است.
وی گفت: واحد مدیریت نظارت، ارزیابی، تامین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی در طی سالها 92 تا 99 اقدامات شاخصی را در حوزههای مختلف صورت داده است که شامل تجهیزات تختهای ویژه و تهیه و توزیع اقلام و کالاهای موردنیاز کادر درمان بوده است و در این مدت 85 اقدام شاخص توسط این واحد صورت پذیرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با فعالیتهای واحد مدیریت نظارت، ارزیابی، تامین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی در دوره مبارزه با بحران کرونا، بیان کرد: این اقدامات شامل ادغام مدیریت تأمین و نگهداشت تجهیزات پزشکی و مدیریت تأمین ملزومات پزشکی با عنوان مدیریت نظارت، ارزیابی، تأمین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی، شکلگیری ستاد مرکزی کرونا و اختصاص ساختمان ویژه جهت استقرار کلیه بخشهای مرتبط با موضوع، تأمین تجهیزات و ملزومات موردنیاز مراکز درمانی، راهاندازی مرکز تحقیق و توسعه و اقدامات مدیریتی واحد بوده است که نتیجه آن منجر به انجام 38 اقدام شاخص در دوره مبارزه با بحران کرونا شده است.