استرس و تنش موجب کاهش بازدهی شغلی و تمرکز می شود
- بازدید: 230
رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه وجود تنش و دلواپسی نه تنها باعث میشود که نتوانیم از لحظات زندگی لذت ببریم، بلکه در بسیاری از موارد سبب میشود تا با از دست دادن تمرکز به نتایج و ثمرات مطلوب کاری که به آن مشغول هستیم، نرسیم، گفت: در زندگی همه ما بارها اتفاق میافتد که تنها به خاطر عدم کنترل تنشهایمان از آنچه مستحقش هستیم، باز میمانیم.
پرفسور علی گرجی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه وجود تنش و نگرانی بیش از حد اثرات نامطلوب و گاه مخربی را بر بازده شغلی ما میگذارد، اظهار کرد: گرچه این یک مسئله عام است کهعدم مدیریت تنشها در هر شغلی میتواند کارآیی افراد را تحت تأثیر خود قرار دهد، اما در بعضی از مشاغل و حرفهها مدیریت تنشها رابطه بسیار نزدیک و مستقیمی با موفقیت شغلی دارد.
دکتر گرجی بیان کرد: یکی از این مشاغل، ورزش حرفهای است؛ هنگامیکه این ورزشکاران دچار آسیبدیدگی میشوند و یک مسابقه جهانی یا مهم را از دست میدهند، شرایط به مراتب برایشان دشوارتر میشود.
وی ابراز کرد: در چند دهه گذشته ورزش به صورت حرفهای پرطرفدار و پر درآمد در سرتاسر جهان در آمده است و ورزشکاران حرفهای در رشتههای مختلف در مسابقات برای به دست آوردن نتایج و حد نصابهای بهتر به شدت تحت فشار قرار دارند و این خود عاملی میشود که گاهی تنشها برایشان پایانناپذیر و غیرقابل تحمل جلوه کند از همین رو نیاز دارند که راهکارهای کنترل استرس را بیاموزند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: گرچه تنش در حد متعادل خود عاملی برای تمرینات مداوم و پیشرفت محسوب می شود، اما عدم توانایی در کنترل این تنشها و تشدید و مزمن شدن آنها نه تنها باعث افت نتایج ورزشکار میشود؛ بلکه میتواند وی را به سوی بیماریهای روحی- روانی، اختلالات رفتاری و اجتماعی و حتی در مواردی اعتیاد نیز بکشاند.
وی اظهار کرد: گرچه علائم تشدید تنشها نظیر سایر افراد شامل بالا رفتن بیدلیل ضربان قلب، خشک شدن دهان، انقباضات عضلانی، اختلالات خواب و ... است، اما در ورزشکاران رفتارهایی نظیر خشم و خشونت در جریان ورزش یا خارج از محیطهای ورزشی میتواند علامتی از دلشوره و دلواپسی شدید باشد.
رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: آموختن راهکارهای کنترل تنش برای ورزشکاران از اهمیت بالایی برخوردار است که از آن جمله می توان به استفاده از روشهای آرامسازی فردی، استفاده از فنون صحبت كردن با خود،موسیقی درمانی، تعیین هدف، تمرین بالا بردن انگیزه، بررسی تصاویر و فیلمهای فعالیت ورزشی فرد توسط خودش اشاره کرد.