استفاده از عینک دودی و ماسک در جهت جلوگیری از آلودگیهای چشمی و تنفسی مؤثر است
- بازدید: 198
عضو هیأت علمی گروه آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به عموم مردم توصیه میکنیم که در زمان اوج گرما و آلودگی از خانه بیرون نروند و در موقع خروج از منزل هم از عینک دودی و ماسک جهت جلوگیری از آلودگیهای چشمی و تنفسی به همراه داشته باشند.
دکتر یاسر یادگاری در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در این روزها که آلودگی هوا و ریزگردها را داریم از مردم میخواهیم که وضعیتهای آب و هوایی را بهطور مرتب که از سوی کارشناسان سازمان هواشناسی عنوان میشود دنبال نمایند و یا اینکه از طریق سامانهها و نرمافزارهای گوشیهای تلفن همراه که وضعیت آب و هوایی مناطق مختلف کشور را نشان میدهد مشاهده نمایند.
وی تصریح کرد: ما در این روزها به عموم مردم بهویژه 8 گروه کودکان، سالمندان، مادران باردار و افزاد با بیماریهای مزمن، زمینهای، قلبی و عروقی، ریوی و تنفسی توصیه میکنیم که در زمان اوج گرما و آلودگی از خانه بیرون نروند و در موقع خروج از منزل هم ، عینک و ماسک جهت جلوگیری از آلودگیهای چشمی و تنفسی به همراه داشته باشند.
عضو هیأت علمی گروه آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که از افراد با مشکلات تنفسی میخواهیم که در زمان خروج از منزل حتماً اسپری سالبوتامول به همراه داشته باشند، تأکید کرد: به همراه داشتن این اسپری و استفاده بهموقع از آن در صورت نیاز موجب آن میشود که افراد مبتلا به آسم دچار مشکلات شدید تنفسی نشوند؛ همچنین در وضعیت فعلی به عموم مردم توصیه میکنیم که به میزان کافی آب به همراه داشته باشند تا که دچار مشکل نشوند.
دکتر یادگاری افزود: در زمان آلودگیها و وقوع ریزگردها و آلایندهها مشکل کمبود برخی داروهای خارجی مشاهده شده، اما خوشبختانه با مدیریت خوب صورت گرفته این مشکل در موارد پرمصرف همچون اسپری سالبوتامول مشاهده نشده و تأکید ما در این خصوص بر تأمین این دارو و موارد مشابه برای زمستان که میزان مصرف اسپریهای تنفسی بیشتربوده، را داریم.
وی با تأکید بر اینکه وجود دیاکسید نیتروژن، دیاکسید گوگرد، مونوکسید کربن و آلایندههای سمی میتواند اثرات جبرانناپذیری بر سلامت بیماران آسم داشته باشد، گفت: همچنین ذرات ریز موجود در هوا هم از راه بینی و دهان وارد ریهها میشود که وضعیت بیماران مبتلا به آسم را تشدید میکند و قرار گرفتن در معرض ذرات معلق در هوا و آلایندهها میتواند علائم بیماری آسم را افزایش داده و موجب کاهش عملکرد ریه و نیز بروز حملات جدی در افراد مبتلا به آسم بشود.
فوق تخصص آسم و آلرژی با اشاره به اینکه اثرات منفی آلودگیها و ریزگردها برای تمام افراد جامعه از جمله گروههای خاص هست، بیان کرد: در چنین مواقعی این اثرات منفی در میان بیماران مبتلا به آسم ملموستر بوده و این گروه از بیماران بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض آسیب قرار دارند و به همین جهت است که بر عمل به توصیههای بیان شده تأکید داریم.