حضور پدران در جلسات آموزشی مادران در تغذیه سالم فرزندان مؤثر است

153.jpg - 8.15 kBفوق تخصص پریناتالوژیست و عضو هیأت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پدران باید از فواید تغذیه نوزادان با شیر مادر آگاهی لازم را داشته  تا بتوانند حمایت لازم را از همسر خود  در جهت شیردهی موفق به فرزند داشته باشند.

دکتر سیده حورا موسوی‌واحد در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: آموزش شیردهی باید از دوران بارداری شروع شود و تأکید شده که مادران در دوران بارداری در آموزش‌هایی که در بحث سلامت خودشان و جنین می‌بینند باید آموزش‌های لازم در خصوص شیردهی به نوزاد را فرا بگیرند تا در آن زمان دچار مشکل در امر شیردهی به فرزندان خود نشوند.

وی تصریح کرد: این آموزش‌ها در جلوگیری از اختلالات در امر شیر دهی نقش دارد و از بروز بسیاری از بیماری‌های سیستمیک در نوزادان جلوگیری می‌کند و تجربه نشان داده که نوزادان مصرف کننده شیر مادر از بدنی ایمن‌تر و سالم‌تر برخوردار بودند و این گروه از نوزادان ارتباط عاطفی بهتری با مادر خود برقرار کرده‌اند.

عضو هیأت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: ما جلسات آموزشی زیادی برای مادران داریم و از پدران هم خواسته‌ایم که در این جلسات حاضر باشند تا ضمن آشنایی با نکات مورد نیاز، در زمان شیردهی همسرشان یاری‌گر وی در جهت تغذیه سالم و کامل فرزندشان باشند.

دکتر موسوی‌‍واحد اضافه کرد: شیردهی فواید زیادی برای نوزاد در جهت دوری از بیماری سیستمیک، تنفسی، عفونی و آلرژی و همچنین تکامل نورولوژیک، اختلالات رفتاری و انواع سرطان‌ها دارد و نوزادی که شیر مادر مصرف می‌کند به مراتب ایمن‌تر و سالم‌تر از نوزادی بوده که از شیر مادر محروم بوده و در دوره شیرخوارگی شیر خشک مصرف کرده است.

وی با اشاره به اینکه نوزادی که شیر مادر خود را مصرف می‌کند از بروز بسیاری از مشکلات متابولیک به‌دور بوده و مادری هم که به فرزند خود شیر دهد از ابتلای به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان پستان به‌دور خواهد بود؛ بیان کرد: همچنین باید بگوییم که استرس‌های حین زایمان برای مادران به‌خصوص در زمان اولین زایمان باید برطرف شود و آموزش لازم و کافی باید توسط مامای شیردهی در طول مدت 24 ساعته‌ای که مادر در بیمارستان بستری است داده شود.

فوق تخصص پریناتالوژیست ادامه داد: همچنین به مادرانی که زایمان زودرس دارند و فرزندشان نارس بوده و زودتر از موعد مقرر متولده شده، توصیه بر شیردهی کامل به فرزندانشان داریم و اگر هم شیر ندارند و یا اینکه کم شیر هستند بهترین گزینه شیرهای اهدایی مادرانی بوده که شیر مازاد خود را به نوزادان نیازمند به شیر اهدا کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه مادرانی که مبتلا به بیماری‌هایی همچون ایدز، سل و غیره هستند نمی‌توانند شیردهی داشته باشند و باید پس از درمان بیماری‌شان نسبت به شیردهی فرزندشان اقدام نمایند؛ گفت: همچنین مادرانی هم که اعتیاد دارند و یا اینکه داروهای مرتبط با این حوزه را مصرف می‌نمایند هم باید قبل از شیردهی مشاوره لازم را در خصوص شیردهی و یا عدم شیردهی داشته باشند تا که اگر شیرشان مناسب استفاده نیست به فرزندان داده نشود و اگر هم هست که به دلیل عدم راهنمایی صورت گرفته آن مودک از شیر مادر خود محروم نشود.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳