افزایش سطح سواد سلامت جامعه موجب پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با افزایش سطح سواد سلامت جامعه می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر جلوگیری کرد.

دکتر حسینعلی شهریاری در آئین اختتامیه اولین کنگره بین‌المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین‌المللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، اظهار کرد: ما در موضوعات مختلف حوزه سلامت همچون تغذیه، طب سنتی و غیره مشکلاتی به واسطه شبکه‌های اجتماعی فعال در فضای مجازی که بعضاً اطلاعات نادرست به مردم در حوزه سلامت می‌دهند را داریم که بسیار نگران‌کننده بوده و ما به مردم توصیه به مراجعه به‌موقع به پزشک در زمان بروز مشکل و بیماری و عدم هرگونه خوددرمانی داریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به مردم توصیه می‌کنیم که اخبار مرتبط با تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت را صرفاً از مراجع علمی و رسانه‌های معتبر دنبال کنند و تحت تاثیر اخبار نادرست قرار نگیرند تا سلامت خودشان، خانواده‌شان و اطرافیانشان به خطر نیفتد.

دکتر شهریاری با اشاره به اینکه ما بیماران sna، فاکتورهای خونی، فشارخون، قندخون، دیابت، سرطانی و بسیاری از بیماران نادر را داریم، بیان کرد: ما معتقدیم که با استفاده از ظرفیت بهورزان و مراقبان سلامت می‌توانیم ضمن افزایش سطح سواد سلامت جامعه، از بروز بسیاری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر جلوگیری کنیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما متاسفانه وضعیت خوبی در بحث سلامت جامعه نداریم و امروزه بیشترین مرگ و میر ما در موارد غیرواگیر همچون بیماری‌های قلبی بوده، در حالی که در گذشته موارد عفونی در راس قرار داشت.

دکتر شهریاری اضافه کرد: در گذشته تصادفات عامل نخست مرگ و میرها بود، آماری که متاسفانه همچنان بالا بوده و سالانه هزینه‌های بسیار زیادی برای درمان معلولان تحمیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما طرح پزشک خانواده را داریم که در رشد و توسعه حوزه سلامت بسیار حائزاهمیت است بیان کرد: باید این طرح به‌طور کامل از سوی مردم، مسئولان و متولیان آن مورد حمایت قرار بگیرد تا که ثمرات آن در رشد و ارتقاء سلامت جامعه دیده شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع رفع مشکلات کمبود دارو و شیرخشک در حال پیگیری است و در جلساتی که با مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فعالان شرکت‌های تولید کننده و توزیع کننده در این حوزه داریم بر تامین نیازهای دارویی مردم و همچنین تامین شیرخشک موردنیاز شیرخواران تاکید کرده‌ایم.

نخستین کنگره بین المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با حضورسخنرانانی از کشورهای استرالیا، آمریکا، برزیل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی و همچنین معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای توسعه سواد سلامت، تعهد دولت و نظام سلامت (سیاست گذاری)،محیط های ارتقا دهنده سواد سلامت (بهداشتی، دارویی و درمانی، آموزشی، مدارس و...)،سواد سلامت و مدیریت بیماری ها،سواد سلامت و رسانه،توسعه مهارت ها و راهبردهای سواد سلامت،تاثیر آموزش بهداشت و سواد سلامت بر سبک زندگی سالم و سواد سلامت و توانمندسازی جامعه طی روزهای 28 و 29 مرداد ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

305.jpg - 92.48 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳