75 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت استان خراسان رضوی فعال هستند
- بازدید: 213
نشست هم اندیشی مسئولان سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت با رییس دانشگاه علوم پزکی مشهد و هیأت رئیسه دانشگاه به مناسبت هفته تشکل ها برگزار شد .
به گزارش وب دا، در این نشست صمیمانه گزارش اجمالی از فعالیت حدود 75 سازمان مردم نهاد فعال در حوزه سلامت توسط مدیریت سازمانهای مردم نهاد خیریه ها و خیرین دانشگاه ارائه شد و مدیران عامل انجمن های حوزه سلامت ضمن قدردانی از رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه ایجاد فرصت هم اندیشی ، نسبت به برنامه ها، اهداف، چشم انداز و انتظارات خود در حوزه تخصصی فعالیتهایشان نکات مهمی را مطرح کردند.
دکتر محمد علی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تبریک هفته تشکل ها اظهارکرد: حوزه سلامت عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است و فعالیت های پیشگیری در این زمینه در واقع به نوعی سرمایه گذاری برای آینده محسوب می شود.
وی ادامه داد: تخصصی شدن فعالیت انجمن ها از هدر رفتن منابع جلوگیری می کند، از همین رو در حوزه سلامت نیازمند طراحی ایجاد زمینه حضور تخصصی سازمان های مردم نهاد هستیم و لازم است در این بخش برنامه ریزی بنیادی داشته باشیم .
دکتر کیانی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استقبال از فعالیتها و برنامه های انجمن ها به عنوان بازوی مردمی حوزه سلامت آمادگی همه نوع همکاری را خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه انجمن های حوزه سلامت با استفاده از افراد اندیشمند و اعضای هیأت علمی از نظر ساختاری و فعالیتهای تخصصی به نسبت از غنی ترین انجمن های فعال در عرصه خدمات رسانی به نیازمندان بهداشت و درمان هستند، گفت: ارتباط هر چه بیشتر انجمن ها با یکدیگر و مسئولین دانشگاهی ضروری است و باید برای این موضوع برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اینکه از ارزشمندترین فعالیت های انجمن های حوزه سلامت علاوه بر حمایت از جمعیت های تحت پوشش خود، همراهی آنها درکنار سازمانها ، ادارات کل و نهادهای دولتی و پیشبرد سند بیماریهای غیر واگیر است که در جهت پیشگیری از بیماریها و کنترل بیماری غیر واگیر فعالیت دارند، بیان کرد: ایجاد زمینه حضور انجمن ها در برنامه های پژوهشی، آموزش های عمومی وکاربردی، کمک به پروژه های تشخیصی و درمانی از اهداف مهمی است که باید برای آن برنامه ریزی صورت گیرد.
در این نشست، دکترعبدالله بهرامی، مدیر عامل موسسه نیکوکاری میزبانان خورشید با اشاره به اینکه این مرکز فعالیت خود را از سال 1392 آغاز کرده است، بیان کرد: بیماری کرونا نشان داد ، باید نگاه کل گرایانه به سطح سلامت عمومی داشت زیرا در صورت ابتلا هر فردی در جامعه ، سلامت سایر افراد نیز در مخاطره قرار می گیرد.
وی ابراز کرد: این موسسه با حضور و حمایتِ نیکوکاران گرامی، مسئولیتِ برنامهریزی برای پذیرش و کمک به بیماران نیازمند را فارغ از تعصبات قومی ومذهبی بر عهده دارد تا هیچ انسانی به دلیل فقر و محرومیت از ادامه درمان باز نماند.
دکتر بهرامی با اشاره به اینکه این مؤسسه پویش مردمی مختلفی رامدیریت کرده است، بیان کرد: غربالگری سرطان پستان، تامین هزینه های دارو و درمان، پروژه احداث بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا(ع)، تامین تجهیزات پزشکی از جمله حوزه های خدمت رسان این مرکز است .
وی با بیان اینکه در حال حاضر 54 حامی با این مرکز در ارتباط هستند که کمک های خیرین و هزینه کرد حوزه سلامت بیماران به صورت واضح در روی سایت بارگذاری شده است، گفت: انجمن های خیریه باید در موقعیت هایی ورود پیدا کنند که دولت با توجه به هزینه های بالا و کمبود منابع امکان حضور در آن قسمت ها را ندارد.
انجمن های خیریه درمانی بازوهای کمک رسان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه دکتر خدایی، نماینده مرکز حمایت از بیماران کودک کلیوی کیمیا اظهارکرد: بیماران زیادی به دلیل شرایط اقتصادی نیاز به حمایت دارند که در این مسیر انجمن های خیریه درمانی می تواند به عنوان بازوهای کمک رسان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و وزارت خانه در این عرصه ورود کنند و از حمایت های مادی خود بیماران محروم را بهره مند سازند.
وی با اشاره به اینکه انجمن حمایت از کودکان بیمار کلیوی کیمیا سازمانی مردم نهاد ، غیردولتی، غیرانتفاعی و غیر سیاسی است که هدف آن حمایت از کودکان نیازمندی است که مبتلا به بیماری های کلیه و سیستم ادراری است، اظهار کرد: این بیماران برخلاف تصور عموم نیازمند خدمات متنوع درمانی و حمایتی هستند که بعضا خانواده ها توان پرداخت این هزینه ها را ندارند.
دکتر خدایی با اشاره به اینکه کیمیا اولین موسسه خیریه مربوط به بیماری های کلیوی در کشور است، اظهار کرد: برگزاری کلاس های مشاوره، کلاس های مشاوره تغذیه، تهیه کلیپ های آموزشی، حمایت های دارویی و کمک به نیازمندان ابعاد خدمتی این مرکز است .
وی تاکید کرد: شناسایی حلقه های مفقوده درمانی و بهداشتی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اطلاع رسانی به انجمن های خیریه مانع موازی کاری و صرف هزینه های کلان می شود .