مدیریت طغیان بیماری های واگیر مهمترین برنامه حوزه بهداشت در دهه پایانی ماه صفر

کارگاه آموزشی مدیریت طغیان در بیماریهای واگیر با حضور دانشگاههای علوم پزشکی اراک، شاهرود، بندرعباس، زابل، بیرجند، بجنورد، اسفراین، سبزوار، گناباد، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور و ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا، در این کارگاه 2 روزه که با حضور معاونین فنی، مدیران گروه بیماریها، روسای گروه بیماریهای واگیر و کارشناسان مسئول برنامه مراقبت بیماریهای منتقله از آب و غذا برگزار شد معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه در ایام اربعین و دهه آخر صفر شهر مشهد مقدس میزبان خیل عظیمی از زائران آقا علی ابن موسی الرضا(ع) می باشد گفت: همه گیری در تجمعات خیلی سریعتر رخ میدهد و دیرتر تشخیص داده می شود و دشوارتر کنترل میشود.

وی با بیان اینکه در هر اجتماع دو تهدید کننده امنیت غذا و آب وجود دارد، افزود: روش تهیه، طبخ و انتقال غذا اگر با رعایت فاصله پخت تا مصرف نباشد و بیش از 2 ساعت طول بکشد یا نتوان غذا را در دمای مناسب(کمتر از 4 درجه یا بیشتر از 63 درجه)  نگهداری کرد می تواند موجب بروز مشکلات بهداشتی شود و علاوه بر این با وجود کم آبی 70 درصدی نسبت به سال گذشته و شرایط سختتری که در تامین آب سالم وجود دارد احتمال بروز طغیان بیشتر است.

دکتر سید جواد حسینی با اشاره به پیاده روی دهه آخر صفر و مدیریت این جمعیت توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اول محرم تا پایان صفر گفت: هر سال خیل عظیم زائران از سراسر کشور در مسیر تشرف به بارگاه رضوی حرکت میکنند و مدیریت این جمعیت به عهده مشهد و خراسان بزرگ است که البته این موضوع نیازمند پیگیری در سطح ملی است تا مشکلی رخ ندهد .

وی با بیان اینکه موضوع بیماریهای آب و غذا، بیماریهای تنفسی و حتی بیماریهای پوستی در تجمعات انبوه مطرح است و اگر اتفاق بیفتد به سایر شهرستانها و استانها منتقل می شود ابراز امیدواری کرد همگی بتوانیم در کنار هم وظیفه مان را به نحو احسن انجام دهیم تا مشکلی برای زائرین و مجاورین پیش نیاید.

361.jpg - 71.14 kB

362.jpg - 119.29 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳