تولید داروی آنزیمی هضم گلوتن با استفاده از گیاهان دارویی
- بازدید: 232
استادیار و محقق پیشکسوت گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی مشهد از تحقیق گسترده بر روی گیاهان دارویی و تولید داروی آنزیمی هضم گلوتن و آزمایش موفق و اثر بخش این دارو بر روی بیماران مبتلا به سلیاک خبر داد و اظهار کرد: این تحقیق حاصل کار تیمی متشکل از اساتید پایه و بالینی و دانشجویان بوده است.
دکتر حسن رخشنده در گفتگو با وب دا، با بیان این مطلب که سلیاک،یک بیماری گوارشی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن ایجاد می شود، خاطر نشان کرد: در گندم و جو پرو تئینی به نام گلوتن وجود دارد که برخی از افراد آنزیم هضم گلوتن موجود را ندارند، لذا در نتیجه مصرف گندم و جو گلوتن در بدن هضم نمی شود و به محض مصرف حساسیت های بالینی در بدن این افراد شامل خونریزی های دستگاه گوارش، حساسیت پوستی، کاهش رشد بیمار و صاف شدن پرزهای معده و عدم جذب مواد غذایی برای این دسته بیماران اتفاق می افتد.
وی افزود: در حال حاضر در دنیا، پیشگیری از مصرف مواد غذایی گلوتن دار برای بیماران سلیاک، تاکید می گردد،لذا برای بیماران سلیاک نانهای مخصوص بدون گلوتن تجویز می گردد که تهیه آن مشکل،گران و گاهی هم در دسترس نیست.
استادیار فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما در این روش در محیط بیرون یک نوع آنزیم را از چند گیاه دارویی شامل (پاپایا، کیوی و گونه خاصی از گندم) استخراج کردیم و این آنزیم را در محیط آزمایشگاهی روی گلوتن ریختیم و پس از طی مراحل مختلف خوشبختانه آنزیم توانست گلوتن را تجزیه کند.
این روش را بر روی حیوانات هم مورد بررسی قرار دادیم
دکتر رخشنده ضمن تشکر و قدردانی از متخصصین اطفال و گوارش اظهار داشت: فعلا 15 بیمار تحت بررسی ما این دارو را استفاده کرده اند و با گذشت 2 ماه از مصرف آنان خوشبختانه علائم بالینی آنان بسیار کاهش پیدا کرده است و برای کودکان و میانسالان نتایج مطلوبی در پی داشته است هنوز تا قطعیت از نتایج اثر بخش دارو این مسیر را برای مصرف تعداد زیادی از بیماران سلیاک ادامه می دهیم و نتایج هر کدام را مورد بررسی قرار می دهیم.
دکتر رخشنده افزود: این حرکت قدمی کوچک برای حل یک مشکل بزرگ برای درمان بیماران سلیاک است که با کمک تیم تحقیقاتی و با استفاده از محصولات بومی تهیه و طراحی گردیده است.