سطح تحصیلات عامل مهمی در پیشگیری از پیشرفت آلزایمر است
- بازدید: 188
عضو هیأت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بی سوادی یا کم سوادی با اٌفت شناخت در افراد ارتباط دارد و سطح تحصیلات عامل مهمی در پیشگیری از روند پیشرفت آلزایمر است.
دکتر منیره سلیمی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: زوال عقل به یک فرآیند بیماری اشاره دارد که با اختلالات شناختی پیشرونده مشخص میشود و با افزایش سن در جوامع، شیوع اختلالات مربوط به شناخت موسوم به زوال عقل یا دمانس در میان جمعیت سالمند، در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است.
وی با اشاره به اینکه آلزایمر شایعترین نوع اختلالات زوال عقل است و بروز این بیماری با افزایش سن از حدود 0.5 درصد در سال در سنین 65 تا 69 سال به 8 درصد پس از 85 سالگی میرسد، تصریح کرد: شناسایی عوامل محافظتی و خطرزا برای زوال عقل جهت پیشگیری از این بیماری در مراحل اولیه مهم است، باید بگوییم که عوامل متعددی با زوال عقل مرتبط هستند و به جز افزایش سن عوامل مؤثر دیگر در بروز زوال عقل شامل فشار خون بالا، چاقی، مصرف سیگار و الکل، فقدان تحرک فیزیکی، آلودگی هوا، دیابت، افسردگی، انزوای اجتماعی،کاهش شنوایی و فقدان تحصیلات در اوایل زندگی است.
عضو هیأت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سطح تحصیلات عامل مهمی در روند پیشرفت آلزایمر است، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تحصیلات پایین با خطر بیشتر زوال عقل همراه بوده و رابطه بین تحصیلات و زوال عقل برای افراد بدون تحصیلات یا تحصیلات بسیار پایین، ممکن است مربوط به این باشد که فرد دارای تحصیلات عالی ممکن است ذخیره شناختی بیشتری داشته باشد که میتواند تظاهرات بالینی زوال عقل را به تعویق بیندازد.
دکتر سلیمی افزود: علیرغم اینکه امروزه بی سوادی رو به کاهش است، اما متأسفانه میزان آن حتی در جوامع پیشرفته همچنان بالا بوده و این امر ضرورت توجه خاص به این موضوع را نشان میدهد.
وی گفت: با توجه به اینکه میزان تحصیلات با ایجاد ذخیره شناختی بیشتر، سبب اثر محافظتی در ابتلا به این اختلالات میگردد، لذا افزایش سطح تحصیلات برای افزایش عملکرد شناختی توصیه میگردد، همان طور که همواره سبک زندگی سالم مورد تاکید است.