شایع ترین علت زوال عقل ، آلزایمر است
- بازدید: 194
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شایع ترین علت زوال عقل ابتلا به بیماری آلزایمر است که شیوع قال توجهی دارد و در کشور ما با توجه به اینکه هرم سنی به سمت سالمند شدن می رود ، زمینه برای افزایش میزان ابتلا به آلزایمر نیز بیشتر می شود.
دکتر علی شعیبی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در ایالات متحده امریکا 6 و نیم میلیون نفر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و روند رو به رشدی نیز دارد، خاطر نشان کرد: کشور ما در حال حاضر با جمعیت کثیری از جوانان روبروست که در سالهای آینده با پیک سنی افراد سالمند، مواجه خواهد شد و میزان ابتلا به بیماری آلزایمر بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه علائم اختلال حافظه مهمترین علامت ابتلا به آلزایمر است، به نحوی که بیمار وقایع اخیر را فراموش کرده اما وقایع سالهای دور را به خوبی در حافظه دارد، گفت: این بیماران یک سوال را چندین بار می پرسند و در برخی از اوقات به مرور دچار کاهش توان جهت یابی می شوند به نحوی که نشانی منزل خود را نیز فراموش می کنند.
دکتر شعیبی با بیان اینکه اختلال رفتاری در بیماری آلزایمر زودرس نیست و به کندی بروز می کند، اظهار کرد: باید توجه داشت که هر نوع اختلال فراموش کاری به معنای آلزایمر نیست و این بیماران نیاز به بررسی بیشتری دارند.
وی با بیان اینکه در حوزه درمان بیماری آلزایمر تحول بزرگ اتفاق افتاده است و با کشف داروی جدید می توان امید زیادی به حذف پروتئین مسبب فراموشی از مغز داشت که البته این دارو هنوز مورد تایید سازمان غذا ودارو قرار نگرفته است، گفت: برای درمان بیماری آلزایمر در حال حاضر درمان های علامتی توصیه می شود تا بیمار به صورت موقت بهتر شود.
دکتر شعیبی با بیان اینکه برای پیشگیری از بیماری آلزایمر مهمترین عامل ورزش جسمی و ذهنی است، گفت: ورزش های هوازی و پیاده روی، دوچرخه سواری، استخر آب ، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.
وی با بیان اینکه از نظر ذهنی، مطالعه جدول و بازیهای رایانه ای کمک می کند تا احتمال ابتلا به زوال عقل کمتر شود، افزود: فراگیری یک زبان خارجی و انجام فعالیت موسیقیایی ، داشتن رژیم غذای سرشار از میوه و سبزیجات و پرهیز از مصرف غذاهای آماده در کنترل و عدم ابتلا به بیماری آلزایمر مؤثر است.
دکتر شعیبی با اشاره به اینکه افرادی که فاکتورهای خطری مانند فشارخون و دیابت کنترل نشده دارند بیش از سایرین در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند، اظهار کرد: پس از ابتلا به بیماری آلزایمر حتما باید برای کنترل بیماری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود تا بتواند روند بروز علایم را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه در این بیماری، باید فرد بیمار را از نظر ذهنی فعال نگه داریم، خاطر نشان کرد: گفتگو با بیمار و مطالعه کتب حتی اگر فرد چیزی در خاطرش باقی نماند برای بیمار مؤثر است.
دکتر شعیبی گفت: سن ابتلا به بیماری آلزایمر مخصوص افراد بالای 65 سال است اما برخی از افراد در سنین پایین تر نیز دچار علایم بیماری می شوند.