تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با اساتید دانشگاه:خدمت به مردم؛ خلاصه زندگی ائمه اطهار(ع) است
- بازدید: 3490
تولیت آستان قدس رضوی خدمت به خلق را خلاصه زندگی ائمه اطهار(ع) دانست.
به گزارش وب دا،حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید با حضور رئیس این دانشگاه در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه سلامت، فرا رسیدن سال تحصیلی جدید را به تمامی دانشگاهیان، اساتید، دانشجویان، و تلاشگران عرصه علم و دانش تبریک گفت و با اشاره به پیشرفتهای علمی کشور، اظهار کرد: پیش از انقلاب، کشور در عرصههای مختلف پزشکی با مشکلات عدیده روبه رو بود و اغلب پزشکان کشور، هندی یا بنگلادشی بودند و مردم به اجبار برای معالجه بیماریهای حتی ساده خود نیز باید به خارج از کشور سفر میکردند، آنهایی که توان مالی داشتند به خارج از کشور و آنهایی که توانایی نداشتند از بین میرفتند، اما امروز حاذقترین، دانشمندترین و متخصصترین پزشکان را در سراسر کشور داریم که پاسخگوی تمام نیازهای درمانی کشور هستند.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای علمی کشورما به مذاق دشمنان خوش نمیآید لذا سعی میکنند دانشمندان و جوانان مستعد را از ما بگیرند، عنوان کرد: عدهای گلایه دارند، کمبودها و مشکلاتی وجود دارد که برخی به حق و برخی به ناحق است؛ اما این دلیل نمی شود که اجازه دهیم دشمنان، کشور مارا از نخبگان و دانشمندان تهی کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: ممکن است در برخی کشورهای خارجی امکانات و درآمد بیشتری وجود داشته باشد اما نباید تنها به خود نگاه کنیم؛ این که انسان استعداد، هوش و توانایی درس خواندن و تبدیل شدن به پزشکی حاذق را دارد؛ نعمت، استعداد و لطفی الهیست، که شکر آن در گروی فراموش نکردن هموطنان خود است.
وی ابراز کرد: دانشجویان عموما نسبت به سخن اساتید خود گوش شنوا دارند، ارتقا و تقویت روحیه خدمت به مردم، وطن پرستی و نوع دوستی و تشویق آنها برای خدمت به کشور، از جمله رسالتهای اساتید دانشگاههاست.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: اگر نابسامانی در جایی وجود دارد راهش خالی کردن زمینه و رفتن نیست؛ باید ایستاد، مقاومت کرد و مشکل را اصلاح و برطرف ساخت.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود خدمت به خلق را یکی از شاخصهای زندگی ائمه معصومین(ع) دانست و اظهار کرد: اگر بخواهیم چکیده زندگی ائمه اطهار(ع) را در یک عبارت خلاصه کنیم، آن «خدمت به مردم» است؛ خدمت به خلق در رأس سیره و سخن تمامی امامان معصوم(ع) بوده، حال گاهی این گره گشایی از گرفتاری خلق در قالب رسیدگی به نیازمندان و فقرا و گاهی به صورت هدایت بوده است.
وی خدمت به خلق را روشنترین و ملموسترین عبادتِ اجتماعی در سیرۀ عبادی ائمه اطهار(ع) دانست و تصریح کرد: حضرات معصومین(ع) همواره عمل احسن را انجام میدادند، لذا همواره رسیدگی به مردم، فقرا و نیازمند را بر عبادات مستحبی مقدم میدانستند که این خود به معنای «عمل احسن» بودن خدمت به خلق است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی عنوان کرد: خداوند متعال تمام بندگان خود را دوست دارد، از این رو خدمت به مخلوقات خداوند از راههای مؤثر قرب الهی و یکی از بسترهای کسب رحمت الهیست، لذا یکی از ویژگیهای برجسته تمام انبیاء، اولیای الهی و صالحین، رسیدگی و کمک به خلق خدا بوده است.
پزشکی، از بهترین بسترهای خدمت به خلق است
تولیت آستان قدس رضوی فرصت کمک به مردم را یک نعمت و توفیق الهی خواند و تصریح کرد: جامعه پزشکی بهترین فرصت را برای بهترین کمکها به مخلوقات خداوند در اختیار دارند؛ چه خدمتی بالاتر از بازگرداندن سلامتی و برطرف سازی درد و رنج و بیماری از تن یک انسان؟
وی با بیان اینکه بر اساس روایات اسلامی سلامتی و عافیت از نعمتهای بزرگ است که خداوند متعال به انسان عنایت میکند؛ گفت: صحت و سلامتی از بزرگترین نعمتهای خداوند است که جایگاه واقعی آن زمانی احساس میشود که انسان آن را از دست بدهد و گرفتار بیماری شود؛ بنابراین اهمیت و ارزش کار پزشکان و جامعه سلامت در بازگرداندن این نعمت خدادادی به خلق بسیار والاست.
پزشکی یک مسئولیت و تعهد انسانیست
حجت الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه حرفه پزشکی یک شغل نیست بلکه یک مسئولیت و تعهد انسانی است، عنوان کرد: ایرانیان در گذشته به پزشکان «حکیم» میگفتند، واژه «حكيم» دارای بار معنایی و معرفتی است، «حکیم» یکی از اسامی خداوند متعال و از نامهای قرآن کریم است و نامیدن پزشکان با عنوان «حکیم» نشان دهنده عظمت این حرفه بوده که بیش از آنکه امری مادی باشد، امری معنوی و الهیست.
تولیت آستان قدس رضوی حکیم خواندن اطباء در فرهنگ و تمدن گذشته ایرانی را نشان از جایگاه رفیع، والا و شایسته آنها دانست و اظهار کرد: حکیم بار معنایی بسیاری دارد، حکیم به معنای صاحب حکمت بودن است و به افرادی اطلاق میشود که علم و عمل را توأمان دارند.
افتخار جامعه پزشکی مشهد خدمترسانی به زائران و مجاوران امام مهربانیهاست
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این دیدار گفت: افتخار جامعه پزشکی مشهد به عنوان یکی از گروههای علمی و متخصص این شهر این است که به زائران و مجاوران امام مهربانیها خدمترسانی میکنند.
دکتر محمود شبستری اظهار کرد: مشهدیها طبق یک سنت قدیمی سال تحصیلی را از حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز می کنند و بسیار مفتخریم که در آغاز سال تحصیلی جدید در جوار امام مهربانیها حاضر شدهایم.
وی تصریح کرد: ما در شرایط فعلی کلاسها، عملها و درمانگاههایمان دایر است و تمامی فعالیتها از جمله کلاسهای درس دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت حضوری برگزار میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آستان قدس رضوی حضوری پررنگ در حوزه سلامت داشته و دارد، خاطرنشان کرد: بزرگترین افتخار من این است که با این آستان مقدس همکاری دارم و در دوره مسئولیت قبلیام در این دانشگاه و در حد فاصل سالهای 1388 تا 1392 همکاریهای بسیارخوبی با آستان قدس رضوی داشتیم و در دوره مدیریت فعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم همکاریهای میان این دانشگاه و این آستان مقدس با قوت هرچه تمام ادامه می یابد.
دکتر شبستری افزود: ما توفیق حضور در محضر امام رضا(ع) که عالم آل محمد(ص) هستند را داریم و افتخار جامعه پزشکی مشهد به عنوان یکی از گروههای علمی و متخصص این شهر این است که به زائران و مجاوران امام مهربانیها خدمترسانی میکنند.
وی با تأکید بر اینکه در سالهای اخیر پیشرفتهای بسیارخوبی در حوزه درمان داشتیم، گفت: 2 بیمارستان امام رضا(ع) و رضوی به برکت وجود نام مبارک امام هشتم(ع) جزو برترین مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی در حوزههای تخصصی مختلف کشور هستند و معتقدیم که خادمان مردم در این بیمارستانها هم، به خدمت کردن در محلی که مزیّن به نام مبارک امام رضا(ع) است افتخار میکنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ما با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستگاه گامانایف را تهیه کردیم، بیان کرد: این دستگاه بهزودی وارد مشهد میشود و با فعال شدن دستگاه مذکور دیگر نیازی به اعزام بیمار به ترکیه نیست و تمامی اقدامات درمانی مرتبط با بیماران جراحی مغز و اعصاب در همین شهر قابل انجام خواهد بود.
دکتر شبستری ضمن تقدیر از همکاریهای حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی و دکتر محور، رئیس بیمارستان رضوی و مدیرگروه درمان آستان قدس رضوی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: آستان قدس رضوی با تمام توان، امکانات و ظرفیت خود، یاریگر ما در مسیر رشد و توسعه بخشهای مختلف حوزه سلامت بوده و این همکاریها موجب خدمترسانی بهتر و بیشتر به مردم شده است.
وی اضافه کرد: همچنین باید از همکاری بسیارخوب دانشگاه فردوسی هم تقدیر و تشکر کنیم که یاریگر ما در مسیر توسعه اقدامات دانشگاهی و سلامتمحور بوده است، ما در سالهای اخیر توفیقات زیادی در حوزه سلامت داشتیم که از جمله آنها میتوان به هوش مصنوعی و پزشکی از راه دور اشاره کرد، اقدامات مؤثری که نقش مثبت و اثربخش آن در تمامی ایام بهویژه در زمان بحران کرونا بهخوبی دیده شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: ما سالهای بسیارسختی را به دلیل وجود ویروس منحوس کرونا پشت سر گذاشتیم و در این مسیر شهدای بسیاری را از خانواده بزرگ جامعه پزشکی تقدیم کردیم و جا دارد که در این محفل صمیمی نام و یاد این عزیزان را گرامی بداریم و به روح پاکشان سلام و صلواتی هدیه نماییم.
پارک علم و فناوری سلامت مشهد یکی از قویترین پارکهای سلامتمحور کشور است
سرپرست معاونت تحقیقات و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این دیدار گفت: پارک علم و فناوری سلامت مشهد به عنوان یکی از قویترین پارکهای سلامتمحور کشور بوده، پارکی که ارتباطات بسیارخوبی با آستان قدس رضوی در بحث توسعه فعالیتها و تولیدات محصولات سلامتمحور دارد.
دکتر محسن تفقدی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزار عضو هیأت علمی و 10 هزار دانشجو دارد کسی که پس از فارغالتحصیلی وارد این مجموعه میشود پس از گذراندن مراحل غربالگری به جمع اعضای هیأت علمی این دانشگاه اضافه میشود.
وی با ذکر این نکته که تعامل بسیارخوبی میان آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد از طریق صندوق ثامن برقرار است، تأکید کرد: در این صندوق هر دو مجموعه سهم 50 درصدی و یکسان دارند و تعاملات و همکاریهای فی ما بین میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و آستان قدس رضوی موجب پیشرفت شرکتهای فناور محور در حوزه سلامت شده است.
سرپرست معاونت تحقیقات و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این دانشگاه پارک علم و فناوری سلامت مشهد را به عنوان یکی از قویترین پارکهای سلامتمحور کشور داریم، پارکی که ارتباطات بسیارخوبی با آستان قدس رضوی و مجموعههایی همچون پردیس ثامن در حوزه دارو، صنایع پیشرفته رضوی در بحث تولیدات محصولات فناورمحور در حوزه سلامت و صندوق سلامت ثامن در بحث اکوسیستم فناوری تخصصی سلامت برقرار کرده است.
دکتر تفقدی با بیان اینکه ما میتوانیم با همکاری دیگر دانشگاهها از ظرفیت دانشجویان نخبه و توانمند در پارک علم و فناوری سلامت مشهد بهرهمند شویم، خاطرنشان کرد: با این اقدام مدلی از همکاریهای بین دانشگاهی میسر میگردد که نتیجه آن منجر به برداشته شدن بار زیادی از حوزههای بهداشت، درمان و دارو از دانشگاه علوم پزشکی مشهد میشود.
وی بیان کرد: معتقدیم که در مسیر تعاملات و همکاریهای فی ما بین و چند جانبه، آستان قدس رضوی هم میتواند در کنار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار بگیرد و نمونه موفق آن را بارها و بارها بهخوبی دیدهایم و اوج این همکاریها در ایام بحران کرونا به نحو احسن مشاهده شد.
رسالت ما در دانشکده پزشکی مشهد تربیت پزشکان عمومی و متخصص بوده است
سرپرست دانشکده پزشکی مشهد نیز در این مراسم گفت: رسالت ما در دانشکده پزشکی مشهد تربیت پزشکان عمومی و متخصص بوده و این دانشکده نقش مهمی در مأموریتهای سلامتمحور دارد.
دکتر فاطمه محرری اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید با همکاری تمامی اساتید دانشکده پزشکی مشهد در امر آموزش فعال و کوشا هستیم و این سال تحصیلی بیش از 4 هزار دانشجوی رشته پزشکی عمومی، 830 دستیار تخصصی و 640 عضو هیأت علمی به امر تحصیل و تدریس میپردازند.
وی بیان کرد: رسالت ما در دانشکده پزشکی مشهد تربیت پزشکان عمومی و متخصص بوده و این دانشکده نقش مهمی در مأموریتهای سلامتمحور دارد و نمونه بارز آن در ایام بحران کرونا با همکاری تمامی گروههای پزشکی از جمله گروههای طب اورژانس، بیهوشی، زنان، کودکان، داخلی و عفونی بهخوبی دیده شد.
سرپرست دانشکده پزشکی مشهد در خصوص خدمات تخصصی اعضای هیأت علمی این دانشکده، گفت: این خدمات در حوزههای مختلفی همچون زنان، روانپزشکی، تروما، قلب و عروق، مغز و اعصاب، پیوند اعضا، کودکان و غیره در بیمارستانهای حضرت امالبنین(س)، ابن سینا، ولایت، شهید کامیاب، طالقانی، شهید هاشمینژاد، امام رضا(ع)، حضرت قائم(عج)، شریعتی، منتصریه، دکتر شیخ، اکبر و غیره با حضور اساتید و رزیدنتهای تخصصی ارائه میشود.
دکتر محرری افزود: ما در حوزه پژوهش بالغ بر 3500 مقاله شاخص داریم و 6 نفر از مجموع نخبگان یک درصدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دانشکده پزشکی این دانشگاه هستند.
وی با تأکید بر اینکه ما اقدامات شاخصی در درمان بیماران صرع مقاوم در بیمارستان امام رضا(ع) صورت دادیم، گفت: با تلاش صورت گرفته توسط پزشکان گروه مغز و اعصاب دانشکده پزشکی مشهد در بخش اعصاب بیمارستان امام رضا(ع) 83 درصد از بیماران با مشکل صرع مقاوم با موفقیت درمان شدند.
سرپرست دانشکده پزشکی مشهد تصریح کرد: در بحث افزایش ظرفیتها عدد 20 درصدی اعلام شده بود، عددی که در دانشکده پزشکی مشهد به 47 درصد رسید، عددی که نزدیک به 2.5 برابر ظرفیت اعلام شده بود، ما معتقدیم که امکانات مورد نیاز هم باید به همان نسبت فراهم شود تا که خللی در بحث کیفیت خدمات آموزشی پیش نیاید.
دکتر محرری با ذکر این نکته که در دانشکده پزشکی مشهد 43 گروه پایه و بالین فعال است، تأکید کرد: در این دانشکده 18 گروه پایه داریم که شامل اخلاق پزشکی، انفورماتیک پزشکی، خون شناسی و بانک خون، ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی، فیزیولوژی، علوم اعصاب، انگل شناسی و قارچ شناسی، آموزش پزشکی، زبان انگلیسی و دروس عمومی، علوم تشریحی و بیولوژی سلولی، معارف اسلامی، بیوشیمی بالینی، ایمونولوژی، تغذیه، زیست فناوری و نانوفناوری پزشکی، فیزیک پزشکی، میکروب شناسی و ویروس شناسی و فارماکولوژی بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین تعداد 25 گروه بالین در این دانشکده فعال است که شامل آسیب شناسی، ارتوپدی، بیماریهای پوست، قلب و عروق، پزشکی اجتماعی، جراحی توراکس، چشم پزشکی، رادیولوژِی، طب کار و طب فیزیک، اورولوژی، بیماریهای داخلی، بیماریهای عفونی، کودکان، پزشکی خانواده، جراحی عمومی، رادیوتراپی انکولوژی، زنان و مامایی، گوش، حلق و بینی، بیماریهای مغز و اعصاب، بیهوشی، پزشکی هستهای، جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات، روانپزشکی، طب اورژانس و سم شناسی بالینی بوده است.
سرپرست دانشکده پزشکی مشهد با بیان اینکه در این دانشکده فضاهای مناسب آزمایشگاهی، کتابخانهای، مرکز آزمون، مرکز نگهداری حیوانات، سالن امتحانات، سالن اینترنت، تالارهای آموزشی و غیره را داریم، خاطرنشان کرد: از سال 1385 تاکنون 7268 پایان نامه، 11 هزار و 606 طرح پژوهشی، 32 هزار مقاله تولیدی، 16 هزار برنامه رجیستری، 45 آزمایش شاخص در گروههای مختلف و اجرای 4 پروژه شاخص توسط دفتر ارتباط با صنعت دانشکده در دانشکده پزشکی مشهد اجرا و انجام شده است.
دکتر محرری تصریح کرد: در دانشکده پزشکی مشهد 17 مجله علمی داریم که نام آنها در مجلات معتبر دنیا ذکر شده است و در کتابخانه مستقل این دانشکده هم 16 هزار جلد کتاب (هزار جلد عمومی و 15 هزار جلد تخصصی) به همراه 9500 پایان نامه چاپ شده داریم.
وی در پایان ضمن دعوت از تولیت آستان قدس رضوی جهت حضور در دانشکده پزشکی مشهد، بیان کرد: ما معتقدیم که حضور حجتالاسلام مروی در دانشکده پزشکی مشهد و بازدید از بخشهای مختلف این دانشکده میتواند زمینه توسعه همکاری با آستان قدس رضوی را فراهم آورد و امیدواریم که خدمات حوزه پزشکی هم به واسطه این همکاری فی مابین بیش از پیش رونق یابد.
انتخاب دکتر شبستری به سمت ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد موجب امیدآفرینی بیش از پیش در حوزه سلامت شد
رئیس بیمارستان رضوی و مدیر گروه درمان آستان قدس رضوی نیز گفت: انتخاب دکتر شبستری به سمت ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد نه تنها جامعه پزشکی، بلکه آحاد مختلف جامعه را در امیدآفرینی بیش از پیش در حوزه سلامت امیدوار کرد.
دکتر محسن محور اظهار کرد: در ایام هفته دفاع مقدس و در سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) نام و یاد شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافع حرم، مدافع امنیت، مدافع ناموس و مدافع سلامت را گرامی میداریم، ما در دوران کرونا شهدای زیادی از جامعه پزشکی تقدیم کردیم و خراسان رضوی از جمله استانهای با آمار بالای شهدای مدافع سلامت بود.
مدیر گروه درمان آستان قدس رضوی ادامه داد: در این مسیر دکتر بحرینی، دکتر بدیعی، دکتر شبستری، دکتر قلیان، دکتر مزدوریان، دکتر صداقت، دکتر زمانیمقدم و دکتر خداشاهی از جمله کسانی بودند که به صورت خانوادگی مبتلا شدند اما از خدمت باز نایستادند.
دکتر محور افزود: در آستان قدس رضوی خدمات حوزه سلامت سابقهای 500 ساله دارد و در این آستان مقدس کتابی تحت عنوان نقش خادمان سلامت آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
وی با تأکید بر اینکه تولیت آستان قدس رضوی نگاهی ویژه به حوزه سلامت دارد، گفت: این موضوع در ایام بحران کرونا بهخوبی دیده شد و ما اوج این مسئولیتپذیری را در زمان موج پنجم این بحران دیدم، زمانی مهمانسرا، بستههای معیشتی و بسیاری دیگر از فعالیتها تعطیل شد و هزینه آن صرف اقدامات مرتبط با کرونا و در حوزههای پیشگیری، درمان و واکسیناسیون شد، ما حتی پایگاه واکسیناسیون امام رضا(ع) را در رواق دارالمرحمه حرم مطهر رضوی فعال کردیم و به یاری خادمان سلامت در امر واکسیناسیون شتافتیم.
رئیس بیمارستان رضوی بیان کرد: در پیام تبریک تولیت آستان قدس رضوی به مناسب روز پزشک از این قشر زحمتکش به عنوان جامعه متعهد، متوازن و اخلاق مدار نام برده شد، گروه فرهیختهای که در دوران 8 سال دفاع مقدس و همچنین در جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا در امر سلامت رزمندگان مجروح و نیز مبتلایان به کووید 19 بهخوبی نقشآفرینی کردند.
دکتر محور با بیان اینکه انتصاب دکتر شبستری به سمت ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتخابی درست و به جا بود، خاطرنشان کرد: این انتخاب نه تنها جامعه پزشکی، بلکه آحاد مختلف جامعه را در امیدآفرینی بیش از پیش در حوزه سلامت امیدوار کرد.
وی تأکید کرد: در دوره مدیریتی جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری بسیارخوب این مجموعه با آستان قدس رضوی و بیمارستان رضوی را در حوزههای مختلف همچون درمان ناباروری داشتیم و در یک اقدام دیگر هم شاهد آن بودیم که مجوز فعالیت ویژه گروه قلب به سرعت داده شد.
مدیر گروه درمان آستان قدس رضوی افزود: در آخرین اقدام صورت گرفته بیش از 13 هزار و 700 نفر از خدمات دارالشفاء امام و بیش از 35 هزار و 300 نفر از خدمات پایگاههای فعال شده در حوزه سلامت در دهه پایانی ماه صفر بهرهمند شدند و مجموع خدمات ارائه شده بالغ بر 50 هزار خدمت بود.
تجلیل از قهرمانان مدافع سلامت دوران بحران کرونا
در پایان این محفل صمیمی از 6 نفر از پزشکانی که در حین درمان بیماران کرونایی و ارائه خدمات مناسب در مسیر مقابله با ویروس منحوس به صورت خانوادگی مبتلا به کووید 19 شدند و تا پای جان با این بیماری رفتند و با مرگ دست و پنجه نرم کردند تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم از دکتر محمود شبستری، دکتر سیدمحمد حسین بحرینی، دکتر محمد دهقانیفیروزآبادی، دکتر شاپور بدیعی، دکتر محسن ذاکریان و دکتر محسن محور با اهدای هدایایی ارزنده و متبرک تقدیر به عمل آمد.