سالمندان نیازمند توجه و مراقبت‌های جسمی و روحی هستند

196.jpg - 11.10 kBمدیر گروه اتاق عمل و پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد گفت: سالمندان نیازمند توجه و مراقبت‌های جسمی و روحی هستند و از عموم افراد خانواده از جمله نوجوانان و جوانان می‌خواهیم که به جای حضور متمرکز در فضای مجازی، وقت بیشتری را به حضور در کنار بزرگترها اختصاص دهند.

دکتر نجمه ولی‌زاده‌زارع در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در حوزه سلامت سالمندان با توجه به اینکه تمام دنیا از جمله ایران به سمت سالمندی رفته است آنگونه که باید پرداخت نشده و نباید با رفتارهای غلط و نادرستمان کاری کنیم که بزرگترهایمان تصور کنند که آنان را  فراموش کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: یکی از مواقعی که ما باید یاری‌گر بزرگترها باشیم در زمان مصرف داروهای روزانه‌ آنان بوده که دچار فراموشی در مصرف سروقت آن دارو و یا مصرف کمتر یا بیشتر آن دارو نشوند.

مدیر گروه اتاق عمل و پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد با بیان اینکه الزام مصرف داروها در سالمندان یا چند دارویی آنها مشکلاتی همچون گیجی، تهوع، استفراغ و اختلال در هوشیاری ایجاد می‌کند که موجب سقوط آنان می‌شود، خاطرنشان کرد: ما باید در زمان مصرف داروهای سالمندان در کنار آنها باشیم تا اگر مشکلی برایشان به‌وجود آمد بلافاصله اقدام لازم را صورت دهیم.

دکتر ولی‌زاده‌زارع بیان کرد: یکی از عارضه‌هایی که عموم سالمندان از جمله کسانی که تنها زندگی می‌کنند و یا اینکه در آسایشگاه هستند مشکل سقوط بوده و معتقدیم که باید تمهیداتی برای عموم سالمندان به خصوص افراد در منزل صورت پذیرد تا از بستری سالمند در بیمارستان و تحمیل هزینه‌های بالای دارو و درمان و ایجاد وضعیت حاد در آن فرد جلوگیری شود.

وی با ذکر این نکته که با انجام اقدامات ساده از جمله عدم تنهایی، نداشتن پله در مسیر سالمند می‌توانیم از بروز بسیاری از حوادث برای این گروه سنی جلوگیری کنیم، تأکید کرد: این موضوع در تمامی نقاط منزل به‌خصوص در آشپزخانه که بیشترین حوادث سالمندان را داشته است مورد تأکید بوده، زمانی که آن فرد از روی نردبان یا چهارپایه و یا صندلی زیر پا سقوط می‌کند.

مدیر گروه اتاق عمل و پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد ادامه داد: مشکل دیگر عدم وجود دستگیره کنار سرویس بهداشتی بوده که کمک‌کننده فرد سالمند برای بلندشدن بوده، این مشکل در ساخت‌وسازهای جدید بیشتر مشاهده شده، مشکلی که در منازل قدیمی کمتر وجود دارد و عمده حوادث رخ داده برای این گروه سنی هم در منازل جدید بوده، زیرا استانداردهای مورد نیاز آنها در این منازل رعایت نشده است و یک نمونه آن ورودی باریک و بالاآمده آشپرخانه و سرامیک در کف خانه بوده است و معتقدیم که در این ساخت‌وسازها باید در کنار زیبایی فضا به سلامت محیط زندگی سالمند هم توجه شود.

دکتر ولی‌زاده‌زارع اضافه کرد: همچنین در سطح شهر هم مشکلاتی همچون آسفالت ناهموار و دید نامناسب وجود دارد که موجب آسیب‌رسانی به سالمندان می‌شود، این آسیب‌ها در گذشته بیشتر در زمان لغزندگی برف و باران بود، اما متأسفانه این وضعیت اکنون در شرایط عادی هم دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه موضوع جوانی جمعیت که زیاد به آن پرداخته می‌شود بسیار مهم بوده، اما نباید به منزله آن باشد که سالمندان به فراموشی سپرده شوند، خاطرنشان کرد: ما پروژه تحقیقاتی موفقیت‌آمیزی در بحث آموزش پارکینسون داشتیم، تحقیقی که به لحاظ موضوعی بسیار ساده بود، اما برای فراگیران این آموزش‌ها بسیار کارآمد بود و سلامت در دوران سالمندی را برایشان به همراه داشت و از مشکلات مختلفی به واسطه مصرف انواع داروها جلوگیری کرد.

مدیر گروه اتاق عمل و پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد افزود: ما در گروه اتاق عمل و پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد یک اپلیکیشن دارویی برای سالمندان طراحی کردیم که یاری‌گر آنان در بحث زمان و میزان مصرف دارو است، اپلیکیشنی که برای این گروه سنی بسیار کارگشا بوده است.

دکتر ولی‌زاده‌زارع با اشاره به اینکه سالمندان نیازمند توجهات و مراقبت‌های جسمی و روحی هستند، بیان کرد: این موضوع در جامعه کنونی که عموم افراد خانواده از جمله نوجوانان و جوانان بیشتر وقت خودشان را با موبایل در فضای مجازی می‌گذرانند بیش از هر زمان دیگری مورد تأکید است و معتقدیم که اگر تنها 10 درصد وقت اختصاص یافته برای موبایل و فضای مجازی را به فضای حضوری در کنار سالمندان اختصاص دهند موجب تزریق یک انرژی مثبت در آنان می‌شود و اگر این زمان افزایش یابد به همان نسبت انرژی بیشتری به بزرگترها تزریق می‌شود.

وی با ذکر این نکته که قصه گویی و خاطره گویی سالمندان برای فرزندان و نوه‌ها بسیار مؤثر بوده و از ابتلای آنها به مشکلات مختلفی از جمله بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند، تأکید کرد: توصیه ما رفتن به طرف سالمندی، پویا، موفق و مثبت بوده است، در گذشته ارتباط مؤثری میان کوچکترها با بزرگترها بود.

مدیر گروه اتاق عمل و پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد گفت: اگر این رویه  نادرست کنونی را داشته باشیم فرزندانمان هم در سال‌های بعد با همین شکل با ما رفتار خواهند کرد، رفتار غلطی که در گذشته داشتیم و اکنون گریبان‌گیر خودمان شده و وقتی که خودمان به این موضوع عمل نکردیم برای فرزندانمان هم قابل باور نخواهد بود و در اینجاست که می‌گوییم باید از همان سنین کودکی رفتارهای درست داشته باشیم تا در زمان سالمندی پشیمان نشویم، زیرا در آن زمان دیگر پشیمانی سودی ندارد.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳