نیازمند تدوین و اجرای یک برنامه مناسب تغذیه‌ای برای حفظ سلامت جامعه هستیم

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: جای خالی یک برنامه تغذیه‌محور در حوزه سلامت خالی است و ما برای حفظ سلامت جامعه نیازمند تدوین و اجرای یک برنامه مناسب تغذیه‌ای هستیم.

پرفسور جعفر حسین در حاشیه برگزاری آئین افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی تغذیه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کودکان آینده هر کشوری هستند و سرمایه‌گذاری برای آنان در بحث تغذیه سرمایه‌گذاری برای آینده کل کشور است.

وی اضافه کرد: بسیاری از بیماری‌ها که در میان‌سالی می‌بینیم حاکی از تغذیه نامناسب در دوران کودکی بوده و اگر به این موضوع بسیار مهم توجه شود از تحمیل بسیاری از مشکلات جسمی و روحی و هزینه‌های دارویی و درمانی کلان جلوگیری می‌شود.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران با بیان اینکه ما نباید تنها به تغذیه کودک توجه کنیم، خاطرنشان کرد: ما همچنین باید به تغذیه مادر هم به طور ویژه توجه کنیم تا که کودک شیرخوار دچار سوءتغذیه نشود.

پروفسور جعفر حسین افزود: یکی از مسائل مهم که در بحث تغذیه کودک باید رعایت شود تغذیه سالم بوده و در این خصوص خانواده مهمترین نقش را داشته و مسئولان دولتی و حکومتی هم نقشی تعیین‌کننده دارند.

وی با تأکید بر اینکه بحث تغذیه موضوعی است  که نباید فقط مورد توجه پزشکان و پرستاران و دیگر گروه‌های مرتبط با جامعه پزشکی مرتبط باشد و تمامی افراد جامعه در آن نقش دارند، گفت: همچنین باید تمامی دستگاه‌های دولتی و حکومتی هم در این حوزه مشارکت کنند و مسئولیت این موضوع در حوزه اجرایی تنها، با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی حوزه سلامت نیست.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران تصریح کرد: انسان موجودی بسیار پیچیده بوده و همانند ماشین و کامپیوتر برنامه‌ریزی نمی‌شود و باید همه دست در دست هم دهیم تا با تدوین و اجرای یک برنامه مناسب تغذیه‌ای سلامت جامعه را تضمین نماییم.

پروفسور جعفر حسین اضافه کرد: این همایش مبتنی بر شواهد و تحقیقات بوده و از یک ارزش علمی بسیاربالایی برخوردار است و عمل به توصیه‌های بیان شده ما را از بسیاری از مشکلات تغذیه‌ای و حتی مرگ ناشی از آن به‌دور خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه بیماری سرطان ایمنی بدن را پائین می‌آورد تغذیه مناسب در این خصوص هم بسیار مهم است.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: ایران جایگاه بسیار بالایی در حوزه سلامت دارد و در بحث واکسیناسیون پوششی ۹۰ درصدی داشته و مشهد و خراسان رضوی یکی از برترین شهرها و استان‌ها در این خصوص بوده است.

دومین کنگره بین المللی تغذیه، مطالعات علوم پایه تا تحقیقات بالینی با حضور دانشمندان برتر از انجمن های بین المللی UNESCO، IUBMB ، IFCC، مسئولین ارشد سازمان بهداشت جهانی در زمینه تغذیه، سخنرانان خارجی، اساتید، پزشکان، صاحب نظران داخلی و همچنین برندگان جایزه نوبل در حیطه های مختلف علم تغذیه در محورهای تغذیه بالینی، تغذیه ورزشی، تغذیه سلولی مولکولی، تغذیه جامعه، بهداشت و ایمنی مواد غذایی با رویکرد مسئله محور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مرکز بین المللی یونسکو علوم پایه پزشکی و تغذیه انسانی و با همکاری باشگاه غذا و خوراک شناسی کمیسیون ملی یونسکو ایران طی روزهای 12 الی 14 مهر ماه در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.

323.jpg - 79.95 kB

321.jpg - 101.57 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳