ترس از انگ اجتماعی موجب عدم توجه به مسائل روانی می شود
- بازدید: 73
متخصص اعصاب و روان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بسیاری از افراد در طول زندگی با مسائل و مشکلات روحی روبرو می شوند اما به دلیل ترس از انگ اجتماعی ، مراجعه به روان پزشک ندارند که این موضوع موجب وخامت حال آنها می شود.
دکتر مجتبی مخملی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه 18 الی 24 مهرماه هفته سلامت روان نامیده می شود خاطر نشان کرد: سلامت روان یک مسئولیت فردی و اجتماعی است و بی توجهی به آن می تواند عواقب بدی داشته باشد.
وی با بیان اینکه برخی تصورات نادرست نسبت به روان پزشکی، موجب می شود تا افراد از درمان ناراحتی های روحی خود سر باز بزنند، تصریح کرد: مراجعه به موقع افراد موجب موفقیت هر چه بیشتر در حوزه درمان بیماریها می شود.
عضو هیأت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بهداشت روان شامل ابعاد بهزیستی عاطفی، روانی و اجتماعی می شود و این امر بر نحوه تفکر، احساس و عملکرد ما تأثیر می گذارد، گفت: بهداشت روان همچنین به تعیین نحوه کنترل استرس، ارتباط با دیگران و انتخاب کمک می کند.
دکتر مخملی با اشاره به اینکه بسیاری از عوامل در ایجاد مشکلات بهداشت روان نقش دارند، ابراز کرد: عوامل بیولوژیکی مانند ژن ها، مشکلات و تجارب ناخوشاید زندگی و سابقه خانوادگی مشکلات روانی در حفظ بهداشت روانی افراد مؤثر است.
وی بیان کرد: زیاد یا کم خوردن یا خوابیدن، دور شدن از مردم و فعالیت های معمول، داشتن انرژی کم یا بدون انرژی، احساس بی تفاوتی، درد و رنج غیر قابل توضیح، احساس ناامیدی یا ناتوانی، سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی یا استفاده از مواد مخدر بیش از حد معمول از جمله علائم برهم خوردن بهداشت روانی افراد است.
دکتر مخملی گفت: توانایی کنار آمدن با استرس های زندگی ، از مزایای دارا بودن بهداشت روان است. اما برای حفظ سلامت روان توصیه می شود با دیگران ارتباط بگیرید، تحرک بدنی داشته باشید و به سلامت روان و خواب خود اهمیت دهید ، علاوه براین توسعه مهارت های مقابله ای و مثبت ماندن از دیگر راهکار حفظ سلامت روان است.