تصویب بیش از 100 مصوبه در کمیته علمی ستاد استانی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

0164.jpg - 5.59 kBاز ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان خراسان رضوی، 15 نشست با حضور 25 عضو این کمیته‌ که شامل معاونان آموزش، بهداشت، درمان، و فرهنگی و دانشجویی، رئیس دانشکده پزشکی و متخصصان ریه، عفونی، پزشکی اجتماعی، ایمونولوژیست و آمار زیستی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند برگزار شده است و خروجی این جلسات تصویب بیش از 100 مصوبه بوده است.

مسئول کمیته‌ علمی ستاد استانی مبارزه با کرونا در خراسان رضوی و قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه  از روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته اولین موارد مشکوک به عفونت ویروس کووید 19 در شهر مشهد و سپس در سایر شهرهای استان شناسایی و تأیید شد اظهار کرد: در پی شیوع ویروس كوويد 19، نظام آموزش عالي بسیاری از کشورها تحت تأثير قرار گرفت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم از این امر مستثنی نبوده و تصمیمات مهمی مبنی بر کنترل شیوع و قطع زنجیره انتقال این بیماری با تأکید بر حفظ سلامت جامعه اتخاذ کرد.

دکتر فریبرز ثمینی خاطر نشان کرد: بر اساس برآوردها و استفاده از مدل‌های اپیدمیولوژیک به‌کارگرفته‌شده در ابتدای فعالیت کمیته علمی مبارزه با کرونا، میزان مبتلایان و میرائی بیماران آمارهای فزآینده و کاهنده در بازه‌های زمانی مختلف داشته و باتوجه به عدم شناخت کافی از عملکرد،رفتار و ماهیت این ویروس ونیز سرایت سریع، معضل مذکور علاوه بر تحمیل بار سنگین بر سیستم بهداشت و درمان، خود می‌تواند فاکتور مهمی در عدم کنترل و یا تاخیر در مدیریت کامل این بیماری باشد.

معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: متأسفانه ماهیت این ویروس منحوس به‌گونه‌ای است که یک فرد می‌تواند به‌طور متوسط 3 نفر را آلوده نماید، گرچه همانطور که می‌دانیم در محیط‌های بسته این تعداد افزایش چشمگیری نشان می‌دهد؛ در محیط‌های بسته جامعه حل این معضل بسیار مهم و راهگشا خواهد بود، به‌عنوان مثال در زندان‌ها، خانه‌های سالمندان، خوابگاه‌ها، کلاس‌های درس و غیره اهمیت این موضوع به‌وضوح احساس می‌شود.

دکتر ثمینی افزود: خوشبختانه با شروع غربالگری در استان با استفاده از سامانه‌های مختلف نه تنها افزایش آمار به‌خودی خود نگران‌کننده نیست، بلکه گاهی این افزایش می‌تواند ناشی از شناخت موارد خفیف در جامعه باشد که با شناسایی و کنترل سریع‌تر آن به نتیجه غایی نزدیک‌تر شود.

وی گفت: مراکز جامع سلامت در حاشیه مشهد و شهرهای تابعه خراسان رضوی با برنامه‌ریزی و ایجاد درمانگاه‌های 16 ساعته نقش مهمی در کاهش بار درمانی مراکز اصلی در سطوح بالاتر کنترل و درمان کرونا به عهده داشته‌اند.

مسئول کمیته‌ علمی ستاد استانی مبارزه با کرونا در خراسان رضوی و قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه نقش فاصله‌گذاری اجتماعی نیز در کنترل بیماری تعیین‌کننده است اظهار کرد: ما در این بحبوحه بیشتر از همه به همدلی و همبستگی اجتماعی نیاز داریم و باید با افزایش آموزش‌ها و افزایش سطح آگاهی مردم، نسبت به نقش مؤثر فاصله‌گذاری اجتماعی در کنترل اپیدمی تأکید نمائیم؛ در این مورد رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا معتقد است که این اپیدمی یک پدیده و آزمایش جدید برای کل دنیا و نه فقط ایران بوده و سیستم مدیریتی دنیا نمره خوبی نگرفت و باید در دوره پسا کرونا، سیستم‌های مدیریتی دنیا بازنگری شوند.

دکتر ثمینی با بیان اینکه بیماری کرونا بسیار جدی بوده و در حال حاضر واکسن، دارو و درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد تاکید کرد:  تنها مسیر کنترل در تغییر رفتار و سبک زندگی افراد است؛ از طرفی لازم به ذکر است که تست کرونا هم مثبت و هم منفی کاذب دارد.

وی افزود: این تست که مانده ژنتیکی ویروس را رصد می‌کند ممکن است درست چند ساعت پس از یک نتیجه منفی، نتیجه مثبتی از خود نشان دهد، زیرا  فردی ممکن است علائم بالینی داشته باشد اما با نمونه‌گیری نامناسب، جواب تست منفی باشد، حتی جواب مثبت نیز به معنای آلوده‌کنندگی فرد نیست، چون ویروس در دوره‌های آخر بیماری با ساختار ناقص خود، خطر آلوده‌کنندگی کمتری دارد و تمام این موارد نقش باز دارندگی را در کنترل اپیدمی نشان می‌دهد.

معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا و  ایران تعداد موارد مثبت و درگیر، بر اساس تست PCR اعلام می‌گردد ولی در برخی از مراکز آکادمیک، نقش بالینی وImaging  و وجود یک CT  مثبت نیز بسیار با ارزش می باشد.

وی گفت: نقش غربالگری،فاصله گذاری اجتماعی و پیشگیری از سرایت و آلودگی به وبروس کرونا می تواند نقش تعیین کننده ای در کنترل این بیماری در جوامع بشری داشته باشد.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳