ساخت دیسترکتور آهنربایی توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 172
محققان توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به ساخت دیسترکتور آهنربایی شدند و گامی مهم در درمان استئوآرتریت مفصل کارپومتاکارپال اول انگشت شست دست برداشتند.
به گزارش وب دا، استئوآرتریت مفصل کارپومتاکارپال اول در انگشت شست دست (CMC1) یک عارضه شایع است که همزمان با بالا رفتن سن و تحلیل غضروف انگشت شست به وجود آمده و باعث بروز درد شدید، تورم و کاهش قدرت و دامنه حرکات شده و در نتیجه باعث کاهش عملکردهای حرکتی و فعالیت روزانه فرد بیمار می شود.
ایجاد دیسترکشن در مفصل آسیب دیده یکی از روش های درمان این عارضه است که در این خصوص مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری آزمایشگاه رباتیک و آزمایشگاه تحقیقات استخوان مفاصل اقدام به ساخت دیستراکتور آهن ربایی نموده است.
این دیسترکتور آهنربایی که نمونه خارجی نیز ندارد، با ایجاد دیسترکشن مغناطیسی در درمان استئوآرتریت مفصل CMC1 انگشت شست می تواند مؤثر واقع شود.
دکتر علی مرادی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مفصل کارپومتاکارپال انگشت شست بیشتر از هر قسمت دیگری در دست دچار آرتروز می شود و بسیاری از افراد مسن و افرادی که کار یدی انجام می دهند ، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: متأسفانه به علت کوچکی مفصل CMC1 انگشت شست، درمان اختصاصی مناسبی برای درمان آرتروز آن وجود نداشته و پروتزهایی که تا کنون ساخته شده اند، بعلت ظریف بودن مفصل انگشت شست کارآیی لازم را نداشته و به راحتی بی ثبات شده یا در می روند.
فلوشیپ جراحی دست و میکروسرجری تصریح کرد: با توجه به افزایش تعداد بیماران مبتلا به این عارضه، پیدا کردن راه حلی جهت کاهش درد در مفصل مبتلا به آرتروز و افزایش دامنه حرکت این انگشت در اولویت ما قرار گرفت. .بدین منظور با استفاده از ایجاد نیروی دافعه ناشی از قرارگیری قطب های همنام دو آهن ربا در دو طرف مفصل در انگشت شست اقدام به ایجاد دیسترکشن و درمان این عارضه نمودیم. دافعه ایجاد شده با دور نگهداشتن دو مفصل از هم ، باعث کاهش درد، کاهش التهابات و افزایش دامنه حرکت انگشت شست در بیماران میگردد.
دکتر مرادی خاطر نشان کرد : برای ساخت این مفصل مصنوعی تحقیقات بسیار گسترده ای انجام شده است. در این خصوص قسمت های اولیه و پایه ی تحقیقات در مرکز رباتیک دانشگاه فردوسی انجام گرفت و در ادامه آزمایشاتی بر روی جسد انجام شد تا عملکرد این محصول مورد ارزیابی قرار گیرد. در نهایت پس از تلاش های بسیار طرح نهایی آماده شد و مجوز استفاده از این محصول به صورت محدود بر روی انسان از کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی مشهد کسب گردید و پس از اخذ مجوزهای لازم و نهایی این محصول را بر روی اولین بیماران جایگذاری خواهیم نمود .
دکتر علی مرادی ، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : این محصول ثبت اختراع داخلی شده و از طرف دیگر بصورت بین المللی در PCT ثبت شده است و همچنین دو مقاله در این خصوص در دو مجله بسیار معتبر حوزه جراحی دست اروپا به چاپ رسیده است .
دکتر علی مرادی بیان داشت : با توجه به اینکه این روش کاملا جدید است و در دنیا مشابه آن وجودندارد ، می توان در یک شرکت مستقل و یا بعنوان همکاری با شرکت های مادر، اقدام به تولید این محصول کرده و در صورتیکه این محصول مورد حمایت قرار گیرد و بتواند رشد کند، در آینده نزدیک برای کشور درآمدزا نیز خواهد شد.