ارائه ماهانه 400 مشاوره مرتبط با بیماری های روان تنی در بیمارستان امام رضا(ع)

267.jpg - 9.61 kBرئیس بخش سایکوسوماتیک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ماهانه ۴۰۰ مشاوره مرتبط با بیماری های روان تنی در این بخش ارائه می‌شود، مشاوره‌هایی که توسط اساتید و دستیاران تخصصی رشته سایکوسوماتیک صورت می‌پذیرد.

دکتر علی اکبری در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: بخش ساکوسوماتیک (روان تنی) یک بخش فوق تخصصی از زیرشاخه‌های روانپزشکی بوده و ضروری است که این بخش در یک بیمارستان عمومی دایر شود و به جهت اهمیت آن این بخش در بیمارستان امام رضا(ع) دایر شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴ اتاق با ظرفیت ۱۲ تخت ویژه بانوان در بخش سایکوسوماتیک بیمارستان امام رضا(ع) فعال است و این میزان در آینده‌ای نزدیک به ۸ اتاق و ۲۴ تخت می‌رسد تا امکان پذیرش آقایان هم فراهم باشد و با راه‌اندازی محل جدید فضای فعلی هم دو برابر و هم مجهزتر می‌شود.

رئیس بخش سایکوسوماتیک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) با بیان اینکه تعداد ۳ تا ۴ دستیار در بخش روان تنی حضور دارند و در کنار آن حضور ۳ تفر از اساتید و همچنین دانشجویان عمومی مستعد و علاقه‌مند به فعالیت‌های حوزه روان تنی را هم داریم، خاطرنشان کرد: ما همچنین در ارائه خدمات پرستاری در بخش روان تنی ، از ظرفیت پرستارانی استفاده می‌کنیم که تحصیلات مرتبط و یا تجربه کافی را دارند.

وی در خصوص ضریب اشغال تخت‌های بخش روان تنی بیمارستان امام رضا(ع)، گفت: میزان اشغال تخت‌های این بخش تخصصی در حوزه روانپزشکی بالای ۷۵ درصد بوده که از میانگین مجموع تخت‌های فعال در بخش‌های مختلف این بیمارستان بالاتر است.

فلوشیپ فوق تخصصی روان تنی بیان کرد: در مواقعی که فردی همزمان فشار خون و اضطراب دارد متخصص روان تنی مداخله می‌کند تا که علائم بیمار کنترل شود و بسته به وضعیت جسمی و روانی فرد در خصوص ارائه خدمات سرپایی یا بستری تصمیم‌گیری می‌شود.

دکتر اکبری اضافه کرد: بسیاری از موارد به لحاظ روانشناختی ممکن که به وضعیت جسمی بیمار آسیب بزند و باید جهت عدم ایجاد مشکلات شدید از تجربه و راهنمایی یک روانپزشک استفاده شود.

وی با ذکر این نکته که درمانگاه سایکوسوماتیک در شیفت عصر روزهای زوج در کلینیک تخصصی بیمارستان امام رضا(ع) فعال است، تاکید کرد: در این درمانگاه تخصصی در هر نوبت فعالیت، بین ۳۰ تا ۴۰ بیمار ویزیت می‌شوند که از این تعداد ۸۰ درصد آنها از خدمات سرپایی و ۲۰ درصد دیگر با توجه به نوع و وضعیت بیماری‌شان از خدمات بستری بهره‌مند می‌شوند.

متخصص روانپزشکی تصریح کرد: به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که اگر در میان اعضای خانواده خود موردی از علائم مشکوک منجر به اضطراب و استرس مشاهده کردند بدون هیچگونه نگرانی بلافاصله به یک روانپزشک مراجعه کنند و اگر هم آن فرد نیازمند اقدامات درمانی در حوزه روانپزشکی است  تا پایان دوره درمان همکاری لازم را با فرد بیمار داشته باشند و واکنش منفی از خود نشان ندهند تا که تاثیرات منفی در فرد بیمار نداشته باشد.

دکتر اکبری خاطرنشان کرد: خدمات به بیماران روان تنی با تعرفه دولتی ارائه می‌شود و اگر بیماران بیمه باشند هزینه بالایی پرداخت نخواهند کرد و این خدمات تحت پوشش و حمایت تمامی بیمه‌ها قرار دارد.

وی در رابطه با جایگاه گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یکی از بهترین گروه‌های این رشته تخصصی در سطح کشور بوده و در بازدید این نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از این گروه آموزشی، نمره عالی را دریافت کردیم.

عضو هیأت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه خدمات روانپزشکی در گروه‌های اطفال، روان ‌تنی، اعتیاد، روان‌ درمانی، روان‌ ریجنتی و فلوسایکری بوده است، گفت: در برنامه‌های گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی فلوشیپ‌های روان ‌تنی، روان ‌درمانی و اعتیاد در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر اکبری تصریح کرد: بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بیماران خارج از مشهد و استان هستند و با توجه به اینکه بیمارستان امام رضا(ع) مجوز ipd و گردشگری سلامت دارد این آمادگی را داریم تا خدمات روان تنی را به بیماران غیرایرانی هم ارائه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: نوع کار روانپزشک با روانشناس متفاوت بوده و گرچه روانشناس می‌تواند مشاوره‌های لازم را داشته باشد، اما همانند روانپزشک حق تجویز نسخه را ندارد.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳