ارتقای سلامت جامعه و بهبود سبک زندگی با اجرای برنامه هرخانه یک پایگاه سلامت
- بازدید: 105
مدیر گروه توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت اظهار کرد: مردم مجریان اصلی این طرح هستند و برای اجرای آن در هر خانوار یک فرد به عنوان حلقه اتصال بین کارشناسان بهداشتی و خانوادهها انتخاب شده و در حوزه پیشگیری، مداخلات ابتدایی درمانی و توانبخشی آموزشهای لازم را دریافت میکند.
دکتر محمد حسن درخشان در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: در این برنامه، خانواده به عنوان سطح پایه در نظام شبکه محسوب و در هر خانواده یک نفر به عنوان "سفیر سلامت خانواده" آموزش دیده و برای مراقبت از سلامت خود، خانواده و جامعه توانمند می شود.
وی خاطر نشان کرد: با تربیت سفیر سلامت و آموزش خانوارها، گام مهمی برای ارتقای سلامت جامعه و بهبود سبک زندگی و پیشگیری از بیماریها برداشته خواهد شد.
دکتر درخشان هدف اصلی از اجرای این برنامه را مشارکت و همکاری در تحقق خود مراقبتی در نظام سلامت دانست و افزود: در این طرح محتواهای آموزشی در حوزه بهداشت، پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماریها (به ویژه بیماریهای غیرواگیر)، پیشگیری از حوادث و سوانح و درمان و توانبخشی به سفیران یا داوطلبان سلامت ارایه می شود تا با مطالعه و انتقال این آموزش ها به سایرین، آموزش بهداشت و خود مراقبتی در درون خانواده ها، نهادینه شود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان اینکه 5 میلیون و 85 هزارو 290 نفر جمعیت در قالب یک میلیون و 497 هزارو 320 خانوار در مناطق زیر پوشش دانشگاه ساکن هستند گفت: در حال حاضر 261 مرکز خدمات جامع سلامت ،344 پایگاه ضمیمه وغیر ضمیمه ،21پایگاه سلامت روستایی و723 خانه بهداشت عهده دار ارائه خدمات سلامت به جمعیت ساکن درمناطق شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه می باشند.
دکتر درخشان با بیان اینکه در این طرح به ازای هر خانواده یک سفیر سلامت و به ازای هر ۲۰ سفیر سلامت خانواده یک رابط سلامت و به ازای هر۱۰ خانواده یک دانشجو تربیت میشود، افزود: توانمندسازی فرد، خانواده و جامعه برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت در مراقبت از خود و همیاری و مشارکت جمعی از اهداف کلی این طرح است که در قالب برنامه های تربیت سفیر سلامت خانواده، رابط سلامت محله و آموزش دانشجو اجرا می شود .
وی بیان داشت: متقاضی سفیر سلامت خانواده یکی از اعضای خانواده است که متاهل یا دارای سن بیشتر از 18 سال است و حداقل 8 کلاس سواد خواندن و نوشتن دارد ودارای نفوذ بر اعضای خانواده بوده که در دوره های آموزش حضوری و مجازی تعیین شده در سه حیطه پیشگیری و ارتقای سلامت، درمان های اولیه و توانبخشی مشارکت نموده و مسئولیت مشارکت در مراقبت از سلامت خود و خانواده را به عهده می گیرد.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت از تمامی همشهریان علاقه مند به مشارکت در این طرح خواست با مراجعه به خانه های بهداشت (در روستا) و پایگاه ها و مرکز خدمات جامع سلامت (در شهر) و مشورت با بهورزان و مراقبان سلامت، به عنوان سفیر سلامت، نقش مهمی در ارتقای سلامت خود و خانواده شان بر عهده بگیرند.