آگاهی زودهنگام از علائم پوکی استخوان  نقش مهمی در کاهش آمار شکستگی دارد

265.jpg - 13.68 kBاستاد گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آگاهی زود هنگام از علائم پوکی استخوان نقش مهی در کاهش آمار شکستگی به خصوص شکستگی های پر خطر مانند تروما لگن دارد.

دکتر زهرا رضایی یزدی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه روز جهانی پوکی استخوان 21اکتبر  با شعار  پوکی استخوان بیماری خاموش نامگذاری شده است ، خاطر نشان کرد:  تلاشهایی  برای درمان  پوکی استخوان انجام شده تا امید به آینده به خصوص در بین سالمندان افزایش یابد. 

وی با بیان اینکه روز جهانی پوکی استخوان فرصت مناسبی برای افزایش آگاهی و شناخت به روش های غربالگری و درمانی است، گفت:  سالانه 8 میلیون نفر در دنیا از شکستگی ناشی از پوکی استخوان رنج می برند از همین رو آگاهی بخشی در خصوص نکات پیشگیرانه از اهمیت بالایی برخوردار است .

وی با بیان اینکه ریسک ابتلا به پوکی استخوان در بانوان به دلیل مسائل هورمونی بیش از مردان است، خاطر نشان کرد: سبک زندگی صحیح موجب می شود که سلامت استخوان ها از دوران کودکی و یا حتی جنینی تأمین شود. 

دکتر رضایی یزدی با بیان اینکه با سبک زندگی مناسب می توان برای سنین 50 تا 60 سالگی توده استخوانی خود را حفظ کرد، تصریح کرد: رسانه و مسئولین حوزه سیاستگذاری باید به موضوع پوکی استخوان توجه ویژه ای داشته باشند. 

وی با اشاره به اینکه  شکستگی مفصل لگن  علاوه بر هزینه و عوارض بالا ، 20 درصد خطر مرگ و میر به همراه دارد ، گفت: از همین رو مسئولین حوزه بهداشت و درمان باید موضوع را برای افراد مختلف به روشنی بیان کنند تا با آگاهی از خطرات احتمالی، سبک زندگی خود را اصلاح کنند. 

 دکتر رضایی یزدی با بیان اینکه  استخوان درد،  نفس تنگی و دل درد می تواند نشان از شکستگی هایی باشد که به آن بی توجه بوده ایم، اظهار کرد: علاوه براین کوتاهی قد ودردهای ناگهانی از دیگر علائم هشدار دهنده پوکی استخوان است.

وی ادامه داد: از موضوعات با اهمیت در خصوص غربالگری پوکی استخوان می تواند به سابقه شکستگی در والدین، ابتلا به بیماریهای روماتیسمی و گوارشی و پیوند اعضا، مصرف داروهای کورتون  اشاره کرد، علاوه براین  عادت غلط زندگی نشسته نیز در ابتلا به پوکی استخوان نقش تعیین کننده ای ایفا می کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با انجام آزمایشات کلسیم و سطح ویتامین دی  می توان ذخیره توده استخوانی افراد را پیش بینی کرد، ابراز کرد: پیاده روی طولانی مدت،  مصرف کلسیم و ویتامین دی ، تغذیه سالم ، عدم مصرف سیگار از نکات پیشگیرانه در ابتلا به پوکی استخوان است.

وی اظهار کرد: در صورتی که فرد مبتلا به پوکی استخوان از نوع پیشرفته باشد با درمان های خوراکی و تزریقی می توان از تحلیل رفتن استخوان ها جلوگیری کرد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳